«Σαχαλαμαράν»…. Σατυρικό και καυστικό το νέο τραγούδι των «Φέρ’ το Φόκο» μιλά για ό,τι δημιουργεί το τέρας της Σαχλαμάρας και μας κάνει το βίο αβίωτο.

Το «Σαχαλαμαράν», χορευτικό και πληθωρικό, με την εκρηκτικότητά του μας καλεί να δούμε πίσω από την ελαφρότητα το τέρας που μας έχει επιβληθεί, μέσω ενός… καλαματιανού με δόντια!
Οι «Φέρ’ το Φόκο», μια μπάντα με δικό της πρωτότυπο υλικό, ξεχωριστή μουσική ταυτότητα και ιδιαίτερη στιχουργική φωνή, συνεχίζουν μετά τον Ξεκουρδιστή τις κυκλοφορίες, φέρνοντας στο επίκεντρο ό,τι μας πληγώνει, μήπως μέσω του τραγουδιού κατορθώσουμε να το υπερβούμε.

Σαχαλαμαράν
Νικόλας Ευαντινός: μουσική/στίχοι/κιθάρα/μπαγλαμάς/ιρλανδέζικο μπουζούκι/βιολί ερμηνεία
Γιώργος Λαμπράκης: ηλεκτρικές κιθάρες/μπάσο/εγγραφή/artwork
Θοδωρής Σπανοδήμος: ντραμς/κρουστά
Ενορχήστρωση: Φέρ’ το Φόκο
Μίξη/ mastering: Dime st (Δημήτρης Τσακμάκης)

  • Η πορεία των «Φέρ’το Φόκο»

Οι «Φερ’ το Φόκο» δημιουργήθηκαν στην Ιεράπετρα το 2014. Το 2015 κυκλοφόρησαν την πρώτη τους δουλειά, με 14 τραγούδια. Ακολούθησαν συναυλίες στην Κρήτη και εμφανίσεις στην Αθήνα, σε διάφορες μουσικές σκηνές.

Ο Νικόλας Ευαντινός, ιδρυτής της μπάντας, συνεργάστηκε στιχουργικά στον δίσκο Κύρβα του Νίκου Μαστοράκη και στίχους του τραγούδησε ο Σωκράτης Μάλαμας και η Μαρίνα Δακανάλη. Έχει ανοίξει συναυλία του Αλκίνοου Ιωαννίδη, ενώ η μπάντα έχει μοιραστεί σκηνή με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου και τον Γιάννη Αγγελάκα. Στη συνέχεια το συγκρότημα κυκλοφορεί τα singles «Σαλπάρισμα», «Καλικάτζαροι» και το τραγούδι «Έρημος», το οποίο ερμήνευσε η Μάρθα Φριτζήλα, καθώς και το single «Χαλινάρι» από την εταιρεία Μικρός Ήρως του Άγγελου Σφακιανάκη.

Στο τέλος του 2022 οι «Φέρ’ το Φόκο» κυκλοφόρησαν το τραγούδι «Ξεκουρδιστής», το οποίο αγαπήθηκε ιδιαιτέρως από το κοινό και τα ραδιόφωνα και τώρα παρουσιάζει το “Σαχαλαμαράν”..