Σεπτέμβριος, 2016

08Σεπτ21:3023:30«Τι σε μέλει εσένανε από πού είμαι εγώ …»: Αναβολή Συναυλίας

more

Πληροφορίες Εκδήλωσης

Αναβάλλεται η συναυλία “Τι σε μέλει εσένανε από πού είμαι εγώ” στο Φεστιβάλ Οίτης στη Λαμία, προγραμματισμένη για την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών. Σύντομα θα ανακοινωθεί νέα ημερομηνία.

Μια βόλτα στο Κουμ Καπί στα Χανιά … μαντινάδες από Τουρκοκρητικούς! Στην προβλήτα της Σμύρνης, δίπλα στο τραμ … μουσικές και τραγούδια από εστουδιαντίνες της πόλης! Μια στιγμή της ιστορίας έρχεται να αλλάξει τα πάντα … Τα πάντα; Όχι. Γιατί πατρίδα είναι η μνήμη! Ο τόπος άλλαξε, μα η μουσική πάντα θα ενώνει!

Κρήτη και Σμύρνη … δύο τόποι με έντονους ιστορικούς και μουσικούς δεσμούς, σταθμοί της δράσης της ομάδας «Παίζουμε Οικολογικά και Διαπολιτισμικά», με το βραβευμένο μουσικό video του Ερωτόκριτου και το μουσικό video “Σμύρνη, η Μούσα της Ιωνίας», το οποίο θα κυκλοφορήσει σύντομα.

Ο Κωστής Αβυσσινός, η Ελένη & η Σουζάνα Βουγιουκλή, η Αρετή Κετιμέ, η Fide Köksal, ο Δημήτρης Μπάσης και ο Μάνος Πυροβολάκης, θα ανέβουν στη σκηνή του Τόπου Τεχνών «Χώρα» στα Λελέικα Υπάτης, στο πλαίσιο του 10ου Φεστιβάλ Οίτης, την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου, για να παρουσιάσουν τη μουσική παράσταση “Τι σε μέλει εσένανε από πού είμαι εγώ”,  ενώνοντας τις δύο πατρίδες και μεταφέροντάς μας νοερά στο μύθο και στη γοητεία μιας άλλης εποχής.

Αγαπημένα τραγούδια από τη Σμύρνη, τα παράλια της Μικράς Ασίας και την Κρήτη – πολύτιμο σημείο αναφοράς των προσφύγων και από τις δύο πλευρές του Αιγαίου –παντρεύονται με ένα μοναδικό τρόπο, μέσα από απρόβλεπτες μουσικές και ερμηνευτικές συναντήσεις και ένα πλούσιο οπτικό υλικό.

Συνοδοιπόροι μας σ’ αυτό το μουσικό ταξίδι μνήνης, χαράς, νοσταλγίας, κεφιού θα είναι οι εξαίρετοι σολίστες Τάσος Αθανασιάς (ακορντεόν), Δημήτρης Καζάκης (βιολί), Γιώργος Παππάς (νυκτά), Άγγελος Πολυχρόνου (κρουστά), Δημήτρης Πούλιος (κανονάκι), και ο Τάκης Φραγκούς (κοντραμπάσο), ο οποίος έχει και την επιμέλεια της ορχήστρας.

Αφήγηση: Κοραής Δαμάτης

Τόπος Τεχνών «Χώρα» – Λελέικα Υπάτης, Λαμία

Ώρα έναρξης: 21:30

Τιμές εισιτηρίων: 12 ευρώ προπώληση και 15 ευρώ ταμείο.

(Ημέρα) Ώρα

(Πέμπτη) 21:30 - 23:30

X