Μάιος, 2015

23Μάιος20:3023:00FeaturedΡεσιτάλ πιάνου Απόστολου Παληού

more

Πληροφορίες Εκδήλωσης

Το Τονικό ωδείο διοργανώνει στην αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός το ρεσιτάλ πιάνου του πολυβραβευμένου σολίστα Απόστολου Παληού με έργα του καταξιωμένου συνθέτη Θωμά Μπακαλάκου. Σάββατο 23 Μαΐου στις 8.30 το βράδυ.

Τα έργα του συνθέτη ιχνογραφούν μια νέα μουσική πρόταση. Θα παιχτεί και το έργο «Δεκαπέντε Μικρές Παραλλαγές» του Νίκου Σκαλκώτα, ως απόδοση τιμής στο μέγιστο των Ελλήνων συνθετών.

Ο Θωμάς Μπακαλάκος, με τρία αντιπροσωπευτικά έργα του για πιάνο, απευθύνεται κυρίως στη νεολαία, αλλά και στον κάθε απλό και άδολο ακροατή.   Θεωρούμε το ρεσιτάλ αυτό, ως αφετηρία για να βγει μπροστά, η σύγχρονη ελληνική μουσική.  Το μήνυμα έδωσε ο συνθέτης το 2013, με τις τέσσερις θεματικές συναυλίες του, όταν παρουσίασε τότε τα πέντε έργα μουσικής δωματίου της συλλογής Μεταλλάξεις Θεσσαλικά. Η επιτυχία ήταν μεγάλη.

Ο ίδιος από την εποχή που επί επτά χρόνια διοργάνωνε το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου δήλωνε: «Πρέπει οι ικανοί και ταλαντούχοι συνθέτες της ελληνικής λόγιας μουσικής να τολμήσουν και να βγουν στο λαό για να δείξουν τα έργα τους, με τις δικές τους δυνάμεις, αντί να περιμένουν μέχρι να γεράσουν, για να παίξουν τα κρατικά μουσικά σύνολα ένα έργο τους».  Τώρα ο Θωμάς Μπακαλάκος, με το ρεσιτάλ του Σαββάτου, με τρία αντιπροσωπευτικά έργα του για πιάνο, που θα ερμηνεύσει ο κορυφαίος σολίστας Απόστολος Παληός, επαναφέρει το ελπιδοφόρο μήνυμα, ότι η ελληνική λόγια μουσική μπορεί να βγει μπροστά για να κερδίσει ακόμα και τον πιο απλό και άδολο ακροατή. Και ο ίδιος δίνει για άλλη μια φορά το παράδειγμα.

Το πρόγραμμα του ρεσιτάλ της 23ης Μαΐου στον Παρνασσό, δόθηκε και στην Καρδίτσα στις 10-5-2015, στην αίθουσα του ξενοδοχείου Thessalikon Grand. Η επιτυχία ήταν πολύ μεγάλη. Την επομένη το ρεσιτάλ επαναλήφθηκε και το παρακολούθησαν 1.000 και πλέον μαθητές, με απόλυτη προσήλωση. Η απήχηση στους νέους ήταν πολύ μεγάλη και ενθουσίασε τους καθηγητές τους. Ο Απόστολος Παληός καταχειροκροτήθηκε από όλους.
Τώρα είναι η ώρα να βγει μπροστά η σύγχρονη ελληνική μουσική.
Η νεολαία από την Καρδίτσα έδωσε το μήνυμα.

(Ημέρα) Ώρα

(Σάββατο) 20:30 - 23:00

Διοργανωτής

Βασίλης Ράπτης

X