Ιούνιος, 2015

05Ιουν12:0014:00FeaturedΠηγή Λυκούδη: "Εν ονόματι του χρόνου" Παρουσίαση άλμπουμ

more

Πληροφορίες Εκδήλωσης

Μετά την επιτυχημένη παρουσίαση στις 19 Μαρτίου στη Galerie δημιουργών του νέου άλμπουμ της Πηγής Λυκούδη με δεκατρία έντεχνα λαϊκά ερωτικά τραγούδια, σε στίχους που υπογράφει ο Φίλιππος Γράψας, η παρουσίασή τους επαναλαμβάνεται στη αγαπημένη του στιχουργού πόλη, τη Θεσσαλονίκη, την Παρασκευή 5 Ιουνίου στην αλυσίδα πολιτισμού Ιανόs, Αριστοτέλους 7 στις 12:00 το μεσημέρι.

Για το cd θα μιλήσουν ο συντονιστής της εκδήλωσης συγγραφέας και δημοσιογράφος Κώστας Μπλιάτκας, ο συνθέτης Κωνσταντίνος Αθερίδης και ο δημοσιογράφος Φώτης Φερενίδης.

Πατώντας πάνω στο βαρύ παρελθόν του ο Φίλιππος Γράψας με τις λέξεις που χρησιμοποιεί και τα νοήματα που καταθέτει μας μιλά με ρεαλιστική αλλά συγχρόνως και ρομαντική γλώσσα. Περιγράφει τον έρωτα, και φυσικά τον άνθρωπο με μία δωρικότητα, αφήνοντας όμως τον ακροατή να κατευθύνει το λογισμό του και κυρίως την ψυχή του εκεί που εκείνος κρίνει.

Η Πηγή Λυκούδη προσέγγισε τους στίχους, όχι μόνο με σεβασμό, αλλά με άποψη. Με συνθετική άποψη με μελωδίες που φαίνεται ότι βγήκαν από την καρδιά της παραδίδοντας έτσι στο κοινό ένα δίσκο όχι μόνο με παρόν αλλά και μέλλον.

«…Υπάρχει πράγματι ένα μεγάλο τραγούδι στο δίσκο, στο ηχογράφημα είπε ο Γιάννης Κακουλίδης στην πρώτη παρουσίαση του δίσκου. Το «Φυσάει Βαρδάρης κόντρα μπάσσο» είναι κυριολεκτικώς μεγάλο τραγούδι.

Είναι κάτι σαν κομποσκοίνι για προσευχή στη θεά της μελωδίας και της ποίησης και νομίζω ότι θα χαρακτηρίσει ιστορικά τον συγκεκριμένο δίσκο, το συγκεκριμένο ηχογράφημα. Είναι μεγάλο τραγούδι και επιμένω σ’ αυτό, αλλά είναι τόσο μεγάλο που σκεπάζει και τα υπόλοιπα έξοχα δημιουργήματα, μουσικά δημιουργήματα, της Πηγής Λυκούδη».
Τα τραγούδια του άλμπουμ  της Πηγής Λυκούδη ερμηνεύουν οι Ρίτα Αντωνοπούλου, Γεωργία Βεληβασάκη, Νίκος Καρακαλπάκης, Σπύρος Κλείσσας, Ανδρέας Σμυρνάκης και Μόρφω Τσαϊρέλλη.

Με την συμμετοχή της συνθέτριας Πηγής Λυκούδη στο πιάνο και του Ανδρέα Ζιάκα στην κιθάρα θα ακολουθήσει ζωντανή μετάδοση τραγουδιών του cd, από τους τραγουδιστές Γεωργία Βεληβασάκη και Νίκο Καρακαλπάκη.

(Ημέρα) Ώρα

(Παρασκευή) 12:00 - 14:00

Location

Αριστοτέλους 7, Θεσαλονίκη

Διοργανωτής

Ιανός

X