Φεβρουάριος, 2018

03Φεβ22:0023:59Petros Klampanis Grou feat. Miranda Verouli @ Κελάρι “Atheneaum”

more

Πληροφορίες Εκδήλωσης

Δύο από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες της ελληνικής Jazz σκηνής, ο Πέτρος Κλαμπάνης και η Μιράντα Βερούλη παρουσιάζουν στο Kελάρι του “Atheneaum” ένα αφιέρωμα στην πλούσια μουσική παράδοση της Βραζιλίας, το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου, του μήνα όπου λόγω καρναβαλιού, η βραζιλιάνικη μουσική έρχεται στο προσκήνιο! Η παράσταση έχει τίτλο «BΡΑΖίΛ» και πρωτοπαρουσιάστηκε στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής, στo πλαίσιo του εορτασμού των Ολυμπιακών Αγώνων “RIO 2016”, με εξαιρετική επιτυχία!

H Μιράντα Βερούλη, η Πρέσβειρα της Βραζιλιάνικης μουσικής στην Ελλάδα, γιόρτασε πέρυσι τα 20 χρόνια της σχέσης της με την Βραζιλιάνικη μουσική, τραγουδώντας στο πλάι των κορυφαίων ερμηνευτών της Bossa Nova Jaques & Paula Morelenbaum.

Στο Κελάρι, συναντιέται και πάλι επί σκηνής με τον Πέτρο Κλαμπάνη και τους εξαιρετικούς μουσικούς του γκρουπ του, για να μας ταξιδέψουν στη Βραζιλία μέσα από τις συνθέσεις μεγάλων δημιουργών της.

Μετά από κοινές εμφανίσεις στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2016 στο Tinos Jazz Festival και στο Paros Jazz, συναντήθηκαν στη Ν. Υόρκη μαζί και με την Paula Morelenbaum, τη σπουδαία αυτή φωνή της Bossa Nova, για να ηχογραφήσουν μια δίγλωσση εκδοχή του εμβληματικού τραγουδιού του Caetano Veloso “Coração Vagabundo”, σε ενορχήστρωση Πέτρου Κλαμπάνη και ελληνικό στίχο της Μιράντας Βερούλη.

Στο Κελάρι θα παρουσιάσουν συνθέσεις των Hermeto Pascoal, Pixinguinha, Tom Jobim, Caetano Veloso και άλλων μεγάλων δημιουργών της Βραζιλίας.

Athenaeum – Κελάρι
Αδριανού 3
Θησείο
Τηλ. 210 3210239

(Ημέρα) Ώρα

(Σάββατο) 22:00 - 23:59

X