Ιούλιος, 2016

11Ιουλ21:3022:30Ο Στέφανος Κορκολής σε έργα Μίκη Θεοδωράκη στο θέατρο Βεάκειο

more

Πληροφορίες Εκδήλωσης

Μια ιδιαίτερη όσο και ενδιαφέρουσα μουσική «Συνάντηση» στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά Την Δευτέρα 11 Ιουλίου. Και μαζί της θα παρουσιαστεί σε παγκόσμια πρώτη το Μαουτχάουζεν, σε μεταγραφή για πιάνο-φωνή του Στέφανου Κορκολή, με την έγκριση και την επιμέλεια του ίδιου του Μίκη Θεοδωράκη.

Μια συναυλία υψηλής καλλιτεχνικής αξίας η οποία βασίζεται στο ομώνυμο άλμπουμ, «Συνάντηση», με κλασσικά έργα για πιάνο, μεταφορές / διασκευές ορχηστρικών έργων για πιάνο και λυρικά τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη. Τα τραγούδια ερμηνεύει η νεαρή ταλαντούχα Σοφία Μανουσάκη. Συμμετέχει η παιδική Χορωδία Σπύρου Λάμπρου και το Φωνητικό Σύνολο “Μελωδοί”.

Ο Στέφανος Κορκολής ερμηνεύει τα έργα αυτής της υπέροχης «Συνάντησης» στις συναυλίες του και για πρώτη φορά στην Ελλάδα, παρουσιάζει μαζί, την επανεκτέλεση τραγουδιών από τη λίστα των «προδομένων» έργων του Μίκη Θεοδωράκη της περιόδου 1980-2000.

Ήδη η «Συνάντηση» έχει ταξιδέψει σε 20 πόλεις ανά την Ελλάδα σημειώνοντας τεράστια επιτυχία. Όλες οι συναυλίες ήταν sold out και σε κάποιες περιπτώσεις έγιναν και επαναληπτικές λόγω της υπερβολικής προσέλευσης του κόσμου. Οι κριτικές παντού ήταν διθυραμβικές. Από πολλούς η «Συνάντηση» του Μίκη Θεοδωράκη, του Στέφανου Κορκολή και της Σοφίας Μανουσάκη θεωρήθηκε ως η επιτυχία του χειμώνα. Σε όλες τις συναυλίες συμμετείχαν τοπικές χορωδίες ή μουσικά σχολεία, κατόπιν επιθυμίας του ίδιου του Μίκη Θεοδωράκη και του Στέφανου Κορκολή. Και όταν αυτό ήταν εφικτό, ο Στέφανος Κορκολής παρέδιδε σεμινάρια στους μαθητές των μουσικών σχολείων.

Ώρα Έναρξης: 21:30

Τα πρώτα 300 εισιτήρια: 10 €

Γενική Είσοδος: 12 €
Σημεία προπώλησης: viva.gr, 11876, Public, Seven spots, Reload, Βιβλιοπωλεία Ευρυπίδης, Εκδοτήρια Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά – 2104143310, 
Ticket Services – Πανεπιστημίου 39 – 2107234567 – ticketservises.gr

(Ημέρα) Ώρα

(Δευτέρα) 21:30 - 22:30

X