Δεκέμβριος, 2015

09Δεκ21:3023:55Jazz - World Wednesdays @ Ilion Plus

more

Πληροφορίες Εκδήλωσης

Στον νέο χώρο του Ilion Plus δημιουργείται μια ζεστή σκηνή με μουσικές του κόσμου, κάθε Τετάρτη, με έναρξη στις 11 Νοεμβρίου. Μουσικά σχήματα, σολίστες, αλλά και ταλαντούχοι νεότεροι εκπρόσωποι της jazz & world μουσικής θα βρίσκονται κοντά μας κάθε βδομάδα, για να μας ταξιδέψουν σε μουσικές του κόσμου, σε jazz μονοπάτια και να μας χαρίσουν αφιερώματα σε σημαντικές μορφές της παγκόσμιας μουσικής σκηνής.

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015
Yannis Kassetas trio presents “The music of Sonny Rollins”

Ο γνωστός σαξοφωνίστας παρουσιάζει για πρώτη φορά ένα αφιέρωμα στον θρύλο της τζαζ Sonny Rollins. Ένα ταξίδι στη Νέα Υόρκη των 50’s που με την βοήθεια των βιρτουόζων μουσικών Περικλή Τριβόλη στο κοντραμπάσο και Δημήτρη Κλώνη στα ντραμς θα μαγέψει όλους τους λάτρεις αυτής της εμπνευσμένης περιόδου της μουσικής.
Ο Γιάννης Κασέτας θεωρείται ένας από τους πιο πολλά υποσχόμενους συνθέτες και σαξοφωνίστες στην Ελλαδα. Ήταν παμψηφεί νικητής του Πανελλήνιου διαγωνισμού για το Πανευρωπαϊκό Φεστιβαλ Τζαζ 2009. Είναι αριστούχος απόφοιτος του Berklee College of Music [Boston U.S.A.] και έχει συνεργαστεί με μουσικούς της παγκόσμιας τζαζ σκηνής. Παράλληλα, είναι ο νεότερος μουσικός στην ελληνική τζαζ σκηνή που έχει στο ενεργητικό του τρεις προσωπικούς δίσκους.
Συνεργασίες με Έλληνες καλλιτέχνες: Γιώργος Κοντραφούρης, Δημήτρης Βασιλάκης, Γιώργος Φακανάς, Αλέκα Κανελλίδου, Απούριμακ κ.α. Συνεργασίες με ξένους καλλιτέχνες: Clarence Penn, Miles Griffith, Ulysses Owens, Jason Yarde κ.ά.
Συνεργασίες ως συνθέτης: Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (σύνθεση για το project ‘Η δημιουργία του Σύμπαντος’), ενορχήστρωση για την Ελληνοαμερικανική ταινία ‘A sea apart’.

Ο Γιάννης Κασέτας έχει εμφανιστεί στα περισσότερα τζαζ φεστιβάλ και κλαμπ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ο τέταρτος δίσκος του έχει ηχογραφηθεί στη Νέα Υόρκη με μερικούς από τους καλύτερους νέους μουσικούς της παγκόσμιας μουσικής σκηνής (Τatum Greenblatt,Ullysses Owens,Adam Birbaum,Miles Griffith κ.α.)

…………………………………………………………………………………

Jazz – World Wednesdays
Κάθε Τετάρτη στο Ilion Plus
Κοδριγκτώνος και Πατησίων

Είσοδος: 12 ευρώ με μπύρα ή κρασί
Ώρα έναρξης: 21:30

Τηλέφωνο κρατήσεων – πληροφορίες: 210 8810602

Ilion Plus Afissa

(Ημέρα) Ώρα

(Τετάρτη) 21:30 - 23:55

X