Απρίλιος, 2016

23Απρ21:0022:30Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης: Το Μυρολόγι της Φώκιας – το Καμίνι

more

Πληροφορίες Εκδήλωσης

O Δήμος Αβδελιώδης παρουσιάζει τα διηγήματα του Α.Παπαδιαμάντη, «Το Μυρολόγι της Φώκιας – Το Καμίνι» στη Galerie Δημιουργών, το Σάββατο 23 Απριλίου στις 21:00.

Η πρωτοτυπία της παράστασης στoν Πολυχώρο Τέχνης Galerie Δημιουργών είναι η αμεσότητα του ηθοποιού με τους θεατές, που υποβάλλεται από το χώρο και αξιοποιείται σκηνοθετικά από τον Δήμο Αβδελιώδη, ο οποίος παρουσιάζει την παράστασή του χωρίς σκηνικά, εστιάζοντας μόνο στην ερμηνεία της Αλεξίας Φωτιάδου, που αποδίδει αυθεντικά όλο το κρυμμένο υπέδαφος των αισθημάτων που πλημμυρίζουν τα δυο διηγήματα του Παπαδιαμάντη, αισθημάτων του ίδιου του συγγραφέα τη στιγμή που συλλαμβάνει και καταγράφει καθένα από τα έργα του.
Με τα δυο αυτά διηγήματα παρουσιάζεται το δεύτερο μέρος της τριλογίας, αφιερώματος του Δ. Αβδελιώδη στον Παπαδιαμάντη, μετά την παράσταση του πρώτου μέρους, που ξεκίνησε με τα διηγήματα “Όνειρο στο κύμα – Έρως Ηρώς” έχοντας σαν θεματική την αντίστιξη μεταξύ του ουράνιου και του γήινου έρωτα.
Τώρα, η αντίστιξη μεταφέρεται μεταξύ της ζωής και των μορφών της απώλειάς της.

Η εξωτερική εικόνα των δυο διηγημάτων δίνει την εντύπωση πεζογραφημάτων, όμως η θεατρική, φωνητική τους αναπαράσταση αποκαλύπτει δυο αμιγή ποιητικά έργα σπάνιας σύλληψης.
Αριστουργήματα της λογοτεχνίας μεταλλάσσονται σε ένα λαϊκό λυρικό θέατρο, που παρά την ιδιότυπη γλώσσα των, γίνονται απόλυτα κατανοητά και απευθύνονται στο ευρύ κοινό, μέσα από μαγικές παραστάσεις που έχουν υμνηθεί από κριτικούς και κοινό, και θεωρούνται μαθήματα υποκριτικής, σκηνοθεσίας και θεατρικής διασκευής.

Σάββατο 23 Απριλίου στις 21:00

Τιμή εισιτηρίου: Προπώληση, φοιτητές, άτομα άνω των 65, πολύτεκνων, ΑΜΕΑ, άνεργοι 10,00 ευρώ.
Γενική είσοδος: 12,00 ευρώ.

Galerie Δημιουργών
Χελιδονούς 28,
Κηφισιά
Πληροφορίες – Κρατήσεις : 210 6251732

(Ημέρα) Ώρα

(Σάββατο) 21:00 - 22:30

Location

Galerie Δημιουργών

Χελιδονούς 28, Νέα Κηφισιά

X