Δημήτρης Νέγκας “Πρώτη μέρα του μήνα” | Video

0

Ο ταλαντούχος τραγουδοποιός Δημήτρης Νέγκας μας παρουσιάζει το νέο του τραγούδι “Πρώτη μέρα του μήνα” μαζί με το video clip!

Ο τραγουδοποιός και ερμηνευτής Δημήτρης Νέγκας μας συστήθηκε μουσικά με το πρώτο του cd-albumμε τίτλο “Ταξίδι… στο άγνωστο παρόν” με εννέα δικές του δημιουργίες σε στίχο και μουσική από όπου τον γνωρίσαμε με τις ραδιοφωνικες του επιτυχίες “Χείμαρρος” και “Κοπέλες”.

Ακολούθησαν δύο singles releases το “Μία επιθυμία” μία ιδαίτερη μουσική απόπειρα συνοδευμένη από κουαρτέτο εγχόρδων και η γνωστή του ροκ μπαλάντα “Μια στιγμή”.

Σήμερα παρουσιάζει το νέο του τραγούδι επενδεδυμένο με την σκηνοθετική επιμέλεια και καλλιτεχνική υπογραφή του διεθνούς καριέρας φωτογράφου Σπύρου Πώρου.
Η μουσική και οι στίχοι ανήκουν στον ίδιο όπως και η εκρηκτική του ερμηνεία που έρχεται σαν την υποσυνείδητη φωνή μας που μας προκαλεί να φωτίσουμε τις πιο κρυφές μας πτυχές.

Η καλλιτεχνική πορεία του Δημήτρη Νέγκα ξεκινάει από τα παιδικά του χρόνια σε κομματικούς συναυλιακούς χώρους σαν “παιδί θαύμα” που από ηλικία Τετάρτης Δημοτικού τραγουδάει και παίζει στην κιθάρα τραγούδια του Μάνου Λοϊζου και Μίκη Θεωδοράκη.
Η πρώτη δισκογραφική συμμετοχή του έγινε με την τότε δισκογραφική εταιρεία Λύρα σε βινύλλιο σε παιδικά τραγούδια με τίτλο “Μύθοι του Αισώπου”.

Ακολούθησαν οι σπουδές του στο Ιαμβικό και Εθνικό Ωδείο αποφοιτώντας με πτυχίο Ωδικής και Αρμονίας. Σε ηλικία 18 ετών γίνεται ο τραγουδιστής της μουσικής μπάντας του Δήμου Αθηναίων “Κένταυροι” πλαισιώνοντας για χρόνια τις συναυλίες του Δήμου με ροκ πια ρεπερτόριο Β. Παπακωσταντίνου, αδελφών Κατσιμίχα κτλ.
Στη συνέχεια εργάζεται και σαν πιανίστας και τραγουδιστής σε διάφορες μουσικές σκηνές.

Ακολουθεί ένα δισκογραφικό συμβόλαιο για δέκα δικά του τραγούδια που όμως με υπαιτιότητα της γνωστής τότε δισκογραφικής εταιρείας δεν εκδόθηκαν ποτέ.
Η αγάπη του όμως για τη μουσική και η εσωτερική του ανάγκη να εκφράζεται και να επικοινωνεί μέσα από το τραγούδι τον συνοδεύουν και ωθούν μέχρι σήμερα για να μας μυήσει στις εμπνεύσεις του και στην προσωπική του καλλιτεχνική αισθητική …

Όπως λέει κι ο ίδιος:

“Το τραγούδι μέσα από τη δική μου ματιά είναι όχημα συναισθημάτων και μυστική σχέση ανάμεσα στο πομπό και τον τελικό αποδέκτη. Από την στιγμή της γέννησής του όμως συμπεριφέρεται σαν αυτόνομη οντότητα και δεν ανήκει σε κανέναν. Γοητεύει, συγκινεί..αγγίζει ή εκφράζει τις ψυχές μας τόσο βαθιά όσο οι πιο δυνατοί μας δεσμοί ίσως με αυτόν τον κόσμο. Τέτοια θα ήθελα να είναι και η επιρροή των “δικών” μου τραγουδιών…να γίνουν δικά σας…”