“Αροθυμώ και Τραγωδώ” | Νέο album

  0
  SHARE
  Apothimo kai tragoydo

  Αροθυμώ και Τραγωδώ είναι ο τίτλος του νέου CD που περιέχει 14 γνωστά παραδοσιακά τραγούδια του πολύπαθου Πόντου.
  Τραγούδια σε αυστηρά λιτή ποντιακή γραμμή με τη χρήση αμιγώς Ποντιακών οργάνων και την πέριξ περιοχή (Λύρα, Νταούλι, Καβάλ, κανονάκι, ούτι, λαούτο).

  Την ενορχήστρωση και ηχογράφηση έκανε ο Χρήστος Καλιοντζίδης και ερμηνεύουν οι: Σταύρος Αβράμογλου, Μελίνα Ασλανίδου, Σταμάτης Γονίδης, Λιζέτα Νικολάου, Σοφία Παπάζογλου, Ζωή Παπαδοπούλου, και Μελίνα Χατζηκαμάνου.

  Το CD θα είναι ένθετο σε ένα μικρό βιβλίο που έγραψε ο Σάββας Καλεντερίδης και αναφέρεται συνοπτικά στην ιστορία του Πόντου.

  Ακούστε το εδώ:

  • Η παράδοση συνεχίζεται

  Ο Πόντος υπήρξε αναμφισβήτητα ένα από τα πιο λαμπρά κομμάτια του Ελληνισμού. Παρ όλες τις κακουχίες και τον ξεριζωμό κατάφερε να ορθοποδήσει και να διαπρέψει στην Ελλάδα και απανταχού της γης.
  Τιμώντας ένα από τα υγιέστερα φύλλα της γενιάς μας, αποφάσισα ταπεινά να κάνω αυτό το αφιέρωμα , κάτι να προσφέρω και να συνεχιστεί ο κρίκος της παράδοσης. Κίνητρο μου δεν ήταν μόνο η Ποντιακή μου καταγωγή, αλλά και ένα μικρό πέρασμα από τη ζωή τους, την καθημερινότητα τους, στα παιδικά μου χρόνια.
  Με υπερβάλλοντα ζήλο , πολλή αγάπη και συγκίνηση ξεκίνησα τις εγγραφές με τα πιο σημαντικά παραδοσιακά μας τραγούδια.  Στην πορεία επιβεβαιώθηκα για την ποιότητα και την αλληλεγγύη μας.


  Στους καλλιτέχνες που απευθύνθηκα να συμμετέχουν, μου ανταποκρίθηκαν με μια θερμή αγκαλιά. Ετσι ο Σταμάτης Γονίδης, Σταύρος Αβράμογλου, Μελίνα Ασλανίδου, Λιζέτα Νικολάου, Σοφία Παπάζογλου, Ζωή Παπαδοπούλου, και Μελίνα Χατζηκαμάνου έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για να παραχθεί ένα έργο που θα παραμείνει στο διηνεκές. Το Concept επισφραγίζει ο γνωστός μας Σάββας Καλεντερίδης με ένα συνοπτικό έργο, βιβλίο του για την ιστορία του Πόντου, 14 τραγούδια από την καρδιά και τον πυρήνα της παράδοσης του Πόντου έρχονται να ξαναζωντανέψουν τις μνήμες και να ριγήσουμε από την πολύπαθη πορεία των αδελφών Ποντίων.

  Δεν διεκδικώ τίποτα παραπάνω πέρα από την ικανοποίηση μου πως έχω ολοκληρώσει την υποχρέωση μου και επιπρόσθετα στη μνήμη της λατρεμένης μου μητέρας.
  Καλή ακρόαση

  Σταύρος Αβράμογλου