Αντώνης Λιβιεράτος “Στο δρόμο για την κόλαση” | Video

0

Νέο τραγούδι και video clip από τον Αντώνη Λιβιεράτο. Το “Στο δρόμο για την κόλαση” κυκλοφορεί Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022.

Στο sui generis αυτό video clip που σκηνοθέτησε η Νεφέλη Λιβιεράτου εκτός από τη μορφή του Αντώνη Λιβιεράτου πρωταγωνιστούν εικόνες μιας άλλης εποχής που όμως τελικά μοιάζουν μια χαρά με εικόνες της εποχής μας.

  • Ο ίδιος ο δημιουργός αναφέρει με αφορμή την κυκλοφορία του τραγουδιού :

“Μέχρι πριν λίγα χρόνια κανείς δε θα δαπανούσε ένα πεντάλεπτο απ’ τον χρόνο του για να διαβάσει ένα δελτίο τύπου που αναφέρεται στην κυκλοφορία ενός τραγουδιού διάρκειας δυόμιση λεπτών. Θα άκουγε, απλώς, το τραγούδι. Κι αν του άρεσε ή του φαινόταν, έστω, ενδιαφέρον στην πρώτη ακρόαση θα προλάβαινε, μέσα στο περί ου ο λόγος πεντάλεπτο, να το ακούσει και μια δεύτερη φορά για να το ευχαριστηθεί.

Ο δρόμος για την κόλαση είν’ στρωμένος με άνθη κι αδιάσειστα στοιχεία στατιστικά

Ζούμε, όμως, σε μιαν εποχή που η ανάγνωση ενός κειμένου απ’ την οθόνη του υπολογιστή μας μοιάζει, ως διαδικασία, πολύ πιο φυσιολογική και, τελικά, πιο ασφαλής απ’ την ακρόαση ενός μουσικού κομματιού από ένα ζευγάρι ηχείων. Διότι η αλόγιστη έκθεση κάποιου στη μουσική με την ιδιότητα του ακροατή ενέχει, στην απλούστερη των περιπτώσεων, τον κίνδυνο να τον φέρει σε επικοινωνία με τον δημιουργό της με τρόπο πολύ βαθύτερο και ουσιαστικότερο από εκείνον που θα μπορούσε να επιτευχθεί μέσω οποιουδήποτε σύντομου κειμένου. Σε κάποιες, πιο ιδιαίτερες, περιπτώσεις μπορεί, μάλιστα, να δημιουργηθεί ένα είδος κοινότητας στην οποία συμμετέχουν εξίσου δημιουργός και ακροατές οι οποίοι νιώθουν, αίφνης, μέλη της ίδιας “φυλής”.

Ας το πάρουμε απόφαση κυρίες και κύριοι: Ο δρόμος προς την κόλαση μπορεί να είναι κοινός για όλους μας φαίνεται, όμως, να έχουμε όλοι πεισθεί πως η πορεία του καθενός μας σ’ αυτόν οφείλει να είναι εντελώς μοναχική.”

Το “Στο δρόμο για την κόλαση” συνεχίζει τη συνεργασία του Αντώνη Λιβιεράτου με την Puzzlemusik που ξεκίνησε με το άλμπουμ τραγουδιών του με τίτλο “4 1/2” (2018).

Αυτήν την περίοδο αναμένονται ή έχουν ήδη κυκλοφορήσει – από διαφορετικά labels – αρκετές επανεκδόσεις άλμπουμ σχημάτων στα οποία ο Αντώνης είναι ή ήταν μέλος, ενώ πρόσφατα (Οκτώβριος 2021) κυκλοφόρησε από την Same Difference Music το προσωπικό άλμπουμ του με νέο instrumental υλικό “Registry Of Inadequate Self-Healing Attempts“.

Άλλωστε, η μακρόχρονη και ιδιαίτερα δημιουργική πορεία του Αντώνη Λιβιεράτου χαρακτηρίζεται σταθερά από την ποικιλία των project μέσω των οποίων εκφράζεται.