Anduze | Συνέντευξη

0
SHARE

Anduze είναι τραγουδιστής της soul με βάση το Los Angeles. Είναι περισσότερο γνωστός για τη συνεργασία του με τον Parov Stelar.

Από το τελευταίο τους συνεργατικό project με τίτλο Stelartronic & Anduze, έχει ξεχωρίσει το single “When I Find My Love”, το οποίο ανεβαίνει σταδιακά στα ευρωπαϊκά chart.  Μέχρι στιγμής έχει φτάσει στο #5 του Virgin Radio France. Επίσης, το τραγούδι ήταν η υψηλότερη νέα είσοδος στα χορευτικά chart του ιταλικού iΤunes.

Καλημέρα Lee, χαρά μας να σε έχουμε εδώ! Να σε φωνάζω Lee ή προτιμάς το Anduze;

Καλημέρα! Το Anduze το χρησιμοποιώ στη μουσική, ενώ το Lee στην προσωπική μου ζωή.

Anduze επομένως! Άκουσα ότι θα μείνεις για αρκετό καιρό στην Ελλάδα και ότι σκέφτεσαι και να μετακομίσεις μόνιμα εδώ. Ήταν δύσκολη απόφαση να αφήσεις το L.A; Για θέλεις να μετακομίσεις εδώ;

Στην πραγματικότητα δεν ήταν μια δύσκολη απόφαση. Η μουσική μου εκτιμάται περισσότερο σε άλλα μέρη του κόσμου, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας. Και εκτός απ’ αυτό, είναι η αγαπημένη μου χώρα για πολλούς λόγους. Υπήρξε και σωστό timing, οπότε αποφάσισα να αρχίσω να περνάω περισσότερο καιρό εδώ στην Αθήνα για να είμαι κοντά στις Ευρωπαϊκές αγορές που με αγκάλιασαν ως καλλιτέχνη.

Anduze SmallΈκανες το μεγάλο άνοιγμα δίπλα στον Parov Stelar. Πες μας για τη συνεργασία και το νέο project σας.

Όλα ξεκίνησαν κάπως έτσι. Το 2011 έστειλα στον Parov Stelar ένα φωνητικό ρεμίξ που ηχογράφησα για το τραγούδι του “Kiss, Kiss”. Του άρεσε τόσο πολύ, που με κάλεσε να συμμετάσχω στο άλμπουμ του ως feature καλλιτέχνης. Και τώρα, 5 χρόνια μετά, έχουμε συνεργαστεί σε πολλά τραγούδια τόσο στα project του Parov Stelar, όσο και σε εκείνα του Stelartronic. Το “When I Find my Love”, ήταν η πιο επιτυχημένη συνεργασία μας μέχρι τώρα και ελπίζουμε να εδραιωθούμε πάνω στην επιτυχία του.

Το “When I Find my Love” ήταν ένα σούπερ-πιασάρικο τραγούδι και κέρδισε ήδη την προσοχή μας στα ραδιόφωνα. Ωστόσο, το “Press my Luck” είναι κάτι παραπάνω από ένας άξιος συνεχιστής. Ίσως θα έπρεπε να μας παρουσιάσεις το τραγούδι αυτό.

Sportify Top 200Στην πραγματικότητα, το “Press my Luck” είναι το αγαπημένο μας τραγούδι από το δίσκο. Πιστεύω ότι είναι ένας άξιος συνεχιστής, αλλά επίσης ελπίζω ότι οι ακροατές που αγκάλιασαν το “When I Find my Love” θα είναι ανοιχτοί στον πολύ διαφορετικό τόνο ανάμεσα στα δύο τραγούδια. Το ένα έχει να κάνει με τη ζωή και την αναζήτηση της αγάπης. Το άλλο αφορά την έξοδο από βαθιά κατάθλιψη. Επομένως, μιλάμε για ένα μεγάλο συναισθηματικό χάσμα! Επιπλέον, το ραδιόφωνο τείνει να προτιμάει τα πιο χαρούμενα τραγούδια, κάτι απολύτως λογικό. Οπότε, θα φανεί!

Το κοινό σου στην Ευρώπη είναι πολύ μεγαλύτερο από το κοινό σου στις ΗΠΑ. Πώς το εξηγείς αυτό;

Οι ΗΠΑ είναι πλέον μία μουσική αγορά στην οποία κυριαρχεί η ποπ μουσική. Δεν υπάρχει αρκετός χώρος για οτιδήποτε άλλο. Εγώ δε θεώρησα ποτέ τον εαυτό μου ένα ποπ καλλιτέχνη, και γι αυτό, όταν ξεκίνησα περίπου πριν από μια δεκαετία, άρχισα να οργανώνω τις περιοδείες μου και να στοχεύω τις προσπάθειες μου σε άλλες αγορές ανά τον πλανήτη. Όταν άρχισα να δέχομαι θετική ανταπόκριση από όπου κι αν ταξίδευα, αποδείχτηκε ότι ήταν η σωστή πορεία για μένα. Βέβαια, πρέπει να σημειωθεί ότι το να ζεις και να παίζεις ζωντανά στο Los Angeles είναι η καλύτερη διδακτική εμπειρία που μπορεί να έχει ένας καλλιτέχνης. Πραγματικά σου δίνει τις γνώσεις και τα εργαλεία για να είσαι επιτυχημένος παντού.

Το μουσικό σου ύφος άλλαξε δραματικά από τις πρώτες ηχογραφήσεις σου. Πώς θα περιέγραφες το μουσικό σου στυλ τώρα; Tι οδήγησε σ’ αυτή την εξέλιξη;

Ηχογράφησα το πρώτο μου τραγούδι μόλις στην ηλικία των 19. Δε γνώριζα τίποτε άλλο πέρα από τα ένστικτα μου. Και από τότε, συνέχισα να ηχογραφώ. Επομένως, οι πρώτες μου ηχογραφήσεις είναι αρκετά ερασιτεχνικές, αλλά και πάλι εγώ τις διέθετα στο κοινό για κριτική. Δεν αποθαρρύνθηκα ποτέ από την κριτική, αντίθετα επέλεξα να συνεχίσω να μαθαίνω και να γίνομαι καλύτερος. Πιστεύω ότι είναι σημαντικό να κοιτάζω πίσω σ’ αυτές τις ηχογραφήσεις, αναγνωρίζοντας πόσα βήματα μπροστά έχω κάνει ως καλλιτένης και πόσο έχω ωριμάσει ως στιχουργός. Θα κατηγοριοποιούσα τις πρώιμες ηχογραφήσεις μου ως R&B ενώ τώρα στρέφομαι σε Soul/Funk και Electro Soul ήχους.

Και οι επιρροές σου;

Η γκάμα των επιρροών μου είναι αρκετά διευρυμένη. Μεταξύ των αγαπημένων μου καλλιτεχνών είναι οι Sade, Michael Jackson και Led Zeppelin.

Επομένως, τι να περιμένουμε από σένα στο μέλλον; Τι θα δούμε από τον Anduze τους επόμενους μήνες;

Η ομορφιά του μέλλοντος κρύβεται στην άγνοια! Προς το παρόν, ηχογραφώ φωνητικά για διάφορα project και ελπίζω τελικά να αφοσιωθώ στο δικό μου αυθεντικό δίσκο, ένα soul/funk/electronic ταξίδι για το οποίο έχω ήδη τίτλο καθώς και λίστα τραγουδιών! Αλλά θα περιμένω μέχρι να λανσαριστεί όντως το project πριν αποκαλύψω περισσότερες πληροφορίες.

Σ’ ευχαριστούμε πολύ Anduze! Σου ευχόμαστε κάθε επιτυχία!

Ακολουθήστε τον Anduze στα sosial media:

FaceBook, Twitter, instagram