Η κυκλοφορία του δεύτερου album της εκπληκτικής  jazz τραγουδίστριας  Ελένης Τζατζιμάκη έρχεται να συμπληρώσει τον θρίαμβο της στο φετινό Φεστιβάλ Τραγουδιού της Λυών, όπου κέρδισε το πρώτο βραβείο, αλλά και μια ακόμα πιο πρόσφατη επιτυχία.

Την Κυριακή 9 Νοεμβρίου, η Ελένη κέρδισε το ειδικό τιμητικό βραβείο της Κριτικής Επιτροπής
στο διαγωνισμό τραγουδιού “Generation Stars”, στην Vesoul της Γαλλίας. Οι απανωτές αυτές διακρίσεις είχαν ως αποτέλεσμα να προκριθεί χωρίς οντισίον στο επόμενο γαλλικό The Voice, το οποίο θα παρουσιάζει ο Νίκος Αλιάγας.

Στο νέο της album, Soulfully, πλαισιωμένη απο μία σειρά εξαιρετικών ελλήνων μουσικών διασκευάζει σε jazz ύφος μερικά από τα ωραιότερα τραγούδια το ελληνικού και παγκόσμιου ρεπερτόριου, με το αποτέλεσμα να είναι ένα άλμπουμ-κόσμημα, που σύντομα θα κυκλοφορήσει και στις γαλλόφωνες χώρες.

Μεταξύ άλλων συμπεριλαμβάνονται τα ‘Gracias A La Vida’, ‘Crazy’, ‘Ne Me Quitte Pas’, ‘Don t Explain’, αλλά και δύο υπέροχα ελληνικά τραγούδια: το ‘Σα Μαγεμένο το Μυαλό μου’ του Μπαγιαντέρα και την ‘Φαίδρα’ του Μίκι Θεοδωράκη. Πολυπράγμων και πολυτάλαντη, η Ελένη Τζατζιμάκη εντυπωσιάζει με την ποιοτική και αριστοτεχνική καλλιτεχνική της προσέγγιση, η οποία πηγάζει από την πλούσια μουσική της παιδεία.

Το πρώτο της single είναι η δική της, ξεχωριστή ερμηνεία του παλιού ρεμπέτικου, ¨Σα μαγεμένο το μυαλό μου¨ του Δημήτρη Γκόγκου (κατά κόσμον Μπαγιαντέρα).

Λίγα λόγια για την Ελένη Τζατζιμάκη

Η Ελένη Τζατζιμάκη έχει ασχοληθεί με μουσικές σπουδές (πιάνο, ακκορντεόν, τραγούδι) πλάι σε διακεκριμένους μουσικούς, μεταξύ των οποίων, η Έλλη Πασπαλά και η Claudia Delmer.

Έχει εμφανιστεί σε γνωστές μουσικές σκηνές της Αθήνας με διάφορα καλλιτεχνικά σχήματα και μετράει συμμετοχές σε πλήθος μουσικών εκδηλώσεων φιλανθρωπικού χαρακτήρα και όχι μόνο (European Music Day, Unesco, TedX Athens).

Το αφιέρωμά της στις μουσικές του ευρωπαϊκού νότου συμπεριλήφθηκε στα προτεινόμενα του περιοδικού “Αθηνόραμα”. Το 2012 κυκλοφόρησε η πρώτη της δισκογραφική δουλειά “Κίρκη”, στην οποία συμπεριλαμβάνονταν μεταξύ άλλων, στίχοι των Μάνου Ελευθερίου και Μιχάλη Γκανά.

Πρόσφατα, κέρδισε το πρώτο βραβείο στον ετήσιο διαγωνισμό “Voix de La Scene-St Symphorien D’ Ozon”, ανάμεσα σε 17 υποψηφίους λαμβάνοντας το βραβείο από τον Bruno Berberes. Παράλληλα, εκπονεί τη διδακτορική διατριβή της στο Πανεπιστήμιο Αθηνών στη Νεοελληνική Λογοτεχνία, ενώ έχει εκδώσει και δύο ποιητικές συλλογές.

Tzatzimaki-cover