Όλα σε θυμίζουν… Αφιέρωμα στον Μανώλη Ρασούλη | Ωδείο Ηρώδου Αττικού

0

“Να ξεκαθαρίσω ότι, άλλο εγώ, άλλο τα βιβλία μου, τα τραγούδια μου.
Δεν είμαι το έργο μου. Είμαι η ζωντανή μου συνείδηση.”
Μανώλης Ρασούλης

Μια μοναδική μουσική παράσταση – αφιέρωμα στον Μανώλη Ρασούλη δημιουργείται για το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου 2017 και θα πραγματοποιηθεί στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού την Κυριακή 9 Ιουλίου. Μια παράσταση που περιλαμβάνει μερικά μόνο από τα ωραιότερα τραγούδια του, μέσα από τις δισκογραφικές συνεργασίες του με σημαντικούς συνθέτες και ερμηνευτές, αλλά και στίχους και κείμενά του και εικόνες και αισθήσεις ενός μεγάλου δημιουργού που σημάδεψε τη σκέψη του προηγούμενου αιώνα.

Ο Μανώλης Ρασούλης ήταν στιχουργός, τραγουδοποιός, τραγουδιστής, συγγραφέας και δημοσιογράφος, με δεκάδες αγαπημένα τραγούδια, εκατοντάδες άρθρα, ραδιοφωνικές εκπομπές, τηλεοπτικές συνεντεύξεις και αφιερώματα. Έχει χαρακτηριστεί ένας από τους καλύτερους στιχουργούς των τελευταίων ετών. Τα τραγούδια του και οι στίχοι του μοιάζουν σήμερα επίκαιρα όσο ποτέ.

Πολλά τραγούδια του έχουν ερμηνευθεί από πολλούς σημαντικούς καλλιτέχνες και κάποια από αυτά διαμόρφωσαν μουσικά την εποχή τους. Ο δίσκος Η εκδίκηση της γυφτιάς με τον Νίκο Ξυδάκη και τον Νίκο Παπάζογλου άλλαξε για πάντα την πορεία του λαϊκού τραγουδιού στη χώρα μας.

Στη συναυλία στο Ηρώδειο στις 9 Ιουλίου, μια βραδιά με Πανσέληνο, θα ερμηνεύουν κομμάτια του τόσο παλαιότεροι και σημαντικοί δημιουργοί και ερμηνευτές, όσο και καταξιωμένοι νεότεροι που βάζουν τις δικές τους πινελιές σε τραγούδια που έχουν αφήσει εποχή.

Ερμηνεύουν (αλφαβητικά):
Ελένη Βιτάλη
Θοδωρής Κοτωνιάς
Σοφία Παπάζογλου
Μάνος Πυροβολάκης
Ναταλία Ρασούλη
Κων/νος Στεφανής
Μπάμπης Στόκας
Αγγελική Τουμπανάκη
και ο συνθέτης Πέτρος Βαγιόπουλος

Ωδείο Ηρώδου Αττικού
Κυριακή 9 Ιουλίου
Ώρα 21:00

Τιμές εισιτηρίων:
Κανονικό: Από 15€ έως 50€
Φοιτητικό: 10€ | ΑΜΕΑ: 10€ | Ανέργων: 5€