Φρόσω Στυλιανού «Είμαι μία ρομαντική μουσικός που γράφει τραγούδια…..»

0
SHARE

Η Φρόσω Στυλιανού μπαίνει δυναμικά στην δισκογραφία και μας παρουσιάζει το δικό της δημιούργημα θέλοντας να εκφράσει μέσα από το πλούσιο και πρωτογενές μουσικό πεδίο που προσφέρουν τα φυσικά όργανα και οι κλασικές ενορχηστρώσεις την αγωνία, την ανάγκη αλλά και την προσδοκία του σύγχρονου ανθρώπου για άλλες, ομορφότερες μέρες.

 • Φρόσω, καλώς ήρθες, πες μας λίγα λόγια για σένα.

Καλώς σας βρήκα! Είμαι μία ρομαντική μουσικός που γράφει τραγούδια και μια αυστηρή δασκάλα φωνητικής που ετοιμάζει αυτούς που αγαπούν το τραγούδι, να σταθούν με γνώση και ήθος απέναντι στους εαυτούς τους και στη θεά μουσική.

 • Ποιο ήταν το 1ο τραγούδι που τραγούδησες δημόσια και πως αισθάνθηκες?

Τραγούδησα για πρώτη φορά δημόσια στην 4η τάξη του Δημοτικού ένα μαγικό νανούρισμα του Μίκη Θεοδωράκη, το “Κοιμήσου αγγελούδι μου” σε στίχους Κώστα Βίρβου. Ένιωσα αμέσως πως αυτός είναι ο δρόμος μου, η ελευθερία μου.

 • Η μουσική είναι μαγεία για σένα? Είναι αίσθημα?

Είναι νομίζω αυτό που ενώνει το φθαρτό μας σαρκίο με το Θεό. Ξεκινά απο τους ήχους της φύσης και της ίδιας της σιωπής και φτάνει να γίνεται μια δύναμη υπερφυσική. Την νιώθω σαν μια τεράστια σκάλα που οδηγεί σ’ ένα μεγάλο άνοιγμα, κάπου πολύ ψηλά.

 • Στο διάστημα της καριέρας σου αντιμετώπισες μεγάλες δυσκολίες που τυχόν να σ επηρέασαν?

Αλοίμονο σ’ αυτόν που δεν αντιμετώπισε δυσκολίες στο δρόμο του. Σημαίνει πως δεν ανέβηκε ανηφόρα ποτέ του. Εγώ προσωπικά σκοπεύω ν΄ανέβω πολλές ακόμα οπότε και οι δυσκολίες είναι καλοδεχούμενες. Ήμουν και είμαι πάντα έτοιμη και όλοι πρέπει να είμαστε.

 • Τι μας παρουσίασες δισκογραφικά το 2016-201?

Ηπρώτη μου εμφάνιση στη δισκογραφία έγινε τον Μάρτη του 2017 με τον δίσκο ’Αλλες μέρες σε δικούς μου στίχους, μουσική και ενορχηστρώσεις. Είναι μια δουλειά βαθειά προσωπική στην οποία θέλω να εκφράσω μέσα απο τον πλούτο που δίνουν τα φυσικά όργανα και οι κλασικές ενορχηστρώσεις την αγωνία αλλά και την προσδοκία μου για άλλες, ομορφότερες μέρες. Ο δίσκος αποτελείται απο δέκα τραγούδια και τέσσερα ορχηστρικά κομμάτια, στα οποία έπαιξαν κάποιοι απο τους πιο σπουδαίους μουσικούς που έχουμε αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα και νιώθω πραγματικά ευλογημένη γι’ αυτό. Η παραγωγή είναι δική μου και η έκδοση έγινε απο την Rain Music.

 • Ποια τραγούδια σου ξεχωρίζουν?

 Νομίζω πως ο κόσμος αγαπά πολύ το ομότιτλο τραγούδι γιατί έχει μια εξωστρέφεια στον ήχο του και μια προσμονή στον στίχο. Άλλοι πάλι μου μιλούν έντονα για «Τα δώματα» και την «Συναυλία», μάλλον γιατί οι συνθήκες που περιγράφω σ’αυτά είναι πολύ ‘σημερινές’ και αφορούν τους περισσότερους απο ‘μας.

 • Πως νοιώθεις για το μέχρι στιγμής αποτέλεσμα?

Είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για αποτέλεσμα. Ο δίσκος κυκλοφορησε μόλις πριν δυο μήνες! Έγινε και μια παρουσίαση τον περασμένο Απρίλη στον Σταυρό του Νότου με δεκατέσσερις μουσικούς επι σκηνής όπου πραγματικά πέρασα υπέροχα δίνοντας για πρώτη φορά ζωντανά στον κόσμο τα τραγούδια μου και τη φωνή μου πάνω σ’ αυτά. Απόλαυσα ωραία παιξίματα απο τρομερά ταλαντούχους ανθρώπους που με τον τρόπο τους πάνω και κάτω απο την σκηνή δεν έχαναν ευκαιρία να μου δείξουν πόσο σέβονται αυτό που κάνω και πόσο χαίρονται να επικοινωνούν τη μουσική μου. Αυτό για ‘μένα είναι η πρώτη, πολύ σημαντική επιβράβευση.

 • Έχεις συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα. Πως αισθάνεσαι γι αυτό?

Αισθάνομαι τυχερή γιατί μέσα απο κάθε συνεργασία πήρα πολύτιμα εφόδια για να μπορώ αυτή τη στιγμή να σταθώ μόνη μου απέναντι στη μουσική μου έχοντας τη δύναμη να την πάρω στους ώμους και να την ταξιδέψω. Τραγούδησα δίπλα σε σημαντικούς δημιουργούς και ερμηνευτές, εργάστηκα με σπουδαίους μουσικούς, ταξίδεψα σε όλη την Ελλάδα, γέμισα εικόνες και ιστορίες για να μπορέσω τώρα να γράψω το δικό μου βιβλίο.

 • Είσαι τελειομανής στην δουλειά σου?

Ναι, σε σημείο ψυχαναγκασμού. Και σκοπεύω να παραμείνω! Με ενοχλεί η προχειρότητα και το ‘περίπου’.

 • Υπάρχει κάποιος ανεκπλήρωτος στόχος?

Όλοι οι στόχοι είναι ανεκπλήρωτοι μέχρι να εκπληρωθούν! Οπότε ναι, έχω πάρα πολλούς και πάντα θα έχω!

 • Πως θα είναι η χρονιά που μόλις ξεκίνησε? Tι να περιμένουμε από σένα?

Σίγουρα θα κάνω ότι μπορώ για να ταξιδέψουν τα τραγούδια μου. Έχω φτιάξει μια ομάδα απο εξαιρετικούς μουσικούς, τους μουσικούς των ονείρων μου όπως μου αρέσει να λέω και θα παίξουμε τις “’Αλλες μέρες’’ σε όσα περισσότερα μέρη μπορούμε τώρα το Καλοκαίρι. Από Σεπτέμβρη ήδη έχουμε προγραμματίσει εμφανίσεις σε Θεσσαλονίκη και Κύπρο και φυσικά ο Χειμώνας θα μας βρει στην Αθήνα.

 • Ευχαριστούμε πολύ που ήσουνα μαζί μας. Καλή επιτυχία ευχόμαστε σε κάθε σου βήμα.

Εγώ ευχαριστώ για την όμορφη συνέντευξη!

Φωτογραφίες: Γιάννης Μαριετουσάκης