Φοίβος Ρούσσης “Παραπατάς” | Νέο τραγούδι

0
SHARE

Η Final Touch παρουσιάζει ένα καλλιτέχνη με μακρά πορεία στα εγχώρια μουσικά δρώμενα στο χώρο του pop-rock.

Ο Φοίβος Ρούσσης γεννήθηκε με το «μικρόβιο» της μουσικής και ξεκίνησε να ασχολείται με την κιθάρα και τη σύνθεση από τα μαθητικά του χρόνια. Στην πορεία πραγματοποίησε πολλές ενδιαφέρουσες συνεργασίες με καταξιωμένους καλλιτέχνες από τις οποίες αποκόμισε πολλά και εξελίχθηκε καλλιτεχνικά!

Φέτος συνεργάζεται με τον Γιάννη Σαββιδάκη και παράλληλα εμφανίζεται σε bar και μουσικές σκηνές σε όλη την Ελλάδα αποκομίζοντας πολύτιμες εμπειρίες, πολύτιμους φίλους και καλές κριτικές!

Το πρώτο του τραγούδι που κυκλοφορεί από την Final Touch έχει τον τίτλο “Παραπατάς” και κινείται σε swing ρυθμούς με pop πινελιές, σε σύνθεση και στίχους του ιδίου και ενορχήστρωση από τον Κώστα Μαδεμλή, που πραγματοποιήθηκε στο Off The Record Studio.

Πρόκειται για ένα κεφάτο τραγούδι με ελληνικό στίχο και την τρομπέτα να δίνει μια vintage χροιά στον ήχο και το ρυθμό του σε συνδυασμό με την δυναμική ερμηνεία να μας ξεσηκώνει για χορό!

Λίγα λόγια για τον Φοίβο Ρούσση

Γεννημένος τον Απρίλιο του 1979 και μεγαλώνοντας στην Αθήνα, από πολύ μικρή ηλικία λάμβανε μέρος σε κάθε μουσικό δρώμενο του σχολείου και όχι μόνο.

Στα 15 του αποφασίζει να ζητήσει από τον πατέρα του να του αγοράσει μια κιθάρα, επηρρεασμένος από πολύ καλό του φίλο αλλά και από το γεγονός ότι ο πατέρας του έπαιζε μπάσο και κιθάρα σε συγκρότημα όταν ήταν νέος! Από τον 1ο μήνα κιόλας, ξεκίνησε να μαθαίνει τραγούδια από το ράδιο αλλά και να γράφει τα δικά του.

Στα 18 κάνει την πρώτη του εμφάνιση με ακουστικό σχήμα σε γνωστό μαγαζί του Χαλανδρίου με θερμή ανταπόκριση. Εκεί έχει την ευκαιρία να συνεργαστεί με αξιόλογους μουσικούς όπως με τον Στέλιο Καρπαθάκη, τον Τάσο Σκούρα, τον Γιώργο Ντρέ, τον Γιώργο Μυλωνά, τον Ευριπίδη Ζεμενίδη, την Μικαέλα Δαρμάνη και πολλούς άλλους, από τους οποίους αποκόμισε πολλά.

Έκτοτε και σαν φοιτητής, δημιουργεί μαζί με φίλους την μπάντα «Funky Filtra» στη Λάρισα, με την οποία καταφέρνουν να κερδίσουν σε διαγωνισμό στο Μύλο Θεσσαλονίκης την 1η θέση σε όλη την Ελλάδα και ένα δισκογραφικό συμβόλαιο με την εταιρεία «Lyra».

Στη συνέχεια δημιουργεί με πρώην μέλη της μπάντας «Εξόριστοι», την μπάντα «Coffee shop» με την οποία ολοκληρώνουν ένα album 11 τραγουδιών.

Έχει διασκευάσει το τραγούδι “Try”, επιτυχία της Pink (http://youtu.be/MI6kdYovZ6s – Άλλη μια φορά – “Try” Pink, acoustic version) και φέτος ολοκληρώνει δικά του τραγούδια.