Τα τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι ερμήνευσε ο Λούκας Γιώρκας, στην εκδήλωση «Επιστήμη και Τέχνη μέσα από το μικροσκόπιο», που έγινε στο σπίτι όπου έζησε ο αείμνηστος Μάνος Χατζιδάκις στη Ξάνθη.
Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα των διεθνών βραβείων Giuseppe Sciacca, την περασμένη Τετάρτη 4 Ιουλίου, στον «Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης Μάνος Χατζιδάκις».
Μέσα από την έκθεση αυτή, αναδείχτηκε το σπουδαίο και πολυετές έργο της αναπληρώτριας καθηγήτριας ιστολογίας – εμβρυολογίας του τμήματος Ιατρικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, κ. Μαρίας Λαμπροπούλου, η οποία παρουσίασε, το πώς μέσα από τη μικροσκόπηση, μπορεί να γεννηθεί ένα μοναδικό έργο τέχνης: Φωτογραφίες που απεικονίζουν κυτταρικούς σχηματισμούς του ανθρώπινου οργανισμού.
Τα συγκεκριμένα έργα τέχνης της κ. Λαμπροπούλου, έγιναν και γραμματόσημα, που μάλιστα για 2 χρόνια τυπώθηκαν 2,5 εκατομμύρια, τα οποία κυκλοφορούν σε όλα τα Ταχυδρομεία.
Την έκθεση παρακολούθησαν εκπρόσωποι πολιτικών φορέων, άνθρωποι της τέχνης και πλήθος κόσμου. Αυτή τη μοναδική βραδιά, συνόδευσε μουσικά, ο Λούκας Γιώρκας, ερμηνεύοντας τις αξέχαστες δημιουργίες του Μάνου Χατζιδάκι.
Παρακάτω δείτε φωτογραφίες και βίντεο από τη ξεχωριστή βραδιά.