Home Single Τάκης Σωτηρχέλλης “Ταξίδι στη βροχή” | Single Premiere

Τάκης Σωτηρχέλλης “Ταξίδι στη βροχή” | Single Premiere

0
SHARE

Ο Τάκης Σωτηρχέλλης κατάγεται από την Λέσβο και ασχολείται με τα οικονομικά. Μεγαλωμένος και «μπολιασμένος» μέσα στους ήχους του νησιού, μόλις καταπιάστηκε με την εκμάθηση κιθάρας άρχισε να μελοποιεί πεζά ποιήματά του και στη συνέχεια, να αναζητά τους ήχους που κρύβονταν στα λόγια.

Το πολυτραγουδισμένο και πολυταξιδεμένο τραγούδι του Τάκη Σωτηρχέλλη επιστρέφει σε μία ιδιαίτερη έκδοση!

Προέκυψαν τραγούδια βιωματικά – όπως ο ίδιος γράφει, «στιγμές γεμάτες με το φως της Λέσβου, σε ύφος μελωδικό της απέναντι Αιολικής γης». Τραγούδια γεμάτα χαρές και λύπες, όνειρα και αγάπη, τραγούδια που ξεχειλίζουν από ήχους και εικόνες της Μεσογείου. Προέκυψαν και τραγούδια με στίχους που του εμπιστεύτηκαν φίλοι του.

Το πιο γνωστό τραγούδι του με τίτλο “Ταξίδι στη βροχή” γεννήθηκε το 1994, και μέσω του Τρίτου Προγράμματος του ΡΙΚ από το οποίο πρωτοακούστηκε στην acapella εκδοχή του, αγαπήθηκε και τραγουδήθηκε τόσο πολύ ανά τα χρόνια, που έφτασε να θεωρείται παραδοσιακό Κυπριακό τραγούδι!

Το τραγούδι αυτό, σε στίχους και μουσική του ιδίου, κυκλοφόρησε το 2003 σε CD μαζί με άλλα πέντε τραγούδια του Τάκη Σωτηρχέλλη, σε ενορχήστρωση του Αχιλλέα Τσαγκαρίδη.

Ακολούθησαν συναυλίες στην Αθήνα με διάφορα μουσικά σχήματα, παρέα με την Σοφία Κυριακίδου, αλλά και στην Κύπρο, με τους «Εκ των έσω», με φίλους του μουσικούς αλλά και με τους «Λωποδύτες».

Τον Σεπτέμβριο του 2012 ζητήθηκε από την παραγωγή του κυπριακού σήριαλ «Βαλς με Δώδεκα Θεούς» να γίνει το «Ταξίδι στη βροχή» το τραγούδι των τίτλων. Επενδύθηκε με την τρυφερή φωνή της Ελευθερίας Ελευθερίου και ταξίδεψε μέχρι την Ελλάδα όπου και αγαπήθηκε εξ’ ίσου!

Τα τελευταία χρόνια παρέα με τέσσερις ακόμη συμπατριώτες του, έστησαν το μουσικό σχήμα Δυτικά απ’ τ’ Αϊβαλί και μέχρι τώρα, έχουν εμφανιστεί σε μουσικές σκηνές στην Αθήνα και στη πατρίδα τους τη Λέσβο.

Σήμερα αυτό το κλασσικό, πλέον, τραγούδι, επανακυκλοφορεί από τη Final Touch σε νέα έκδοση, πιο σύντομη και πιο «μεστή», με ενορχήστρωση που αναδεικνύει την ισορροπία μεταξύ φωνής και ορχήστρας.

Τη μουσική επιμέλεια και την ενορχήστρωση αυτού του εγχειρήματος ανέλαβε ο Παναγιώτης Βέργος, ο οποίος έπαιξε και το σαντούρι, ενώ στο βιολί ακούγεται ο Γιώργος Μαρινάκης.

Το παιχνίδισμα του βιολιού με το σαντούρι και τα φωνητικά του Τάκη Σωτηρχέλλη συνθέτουν μια μελαγχολική και συνάμα νοσταλγική, ατμόσφαιρα, ενώ οι γνωστοί, αγαπημένοι πλέον στίχοι, με την ποιητική τους απλότητα, εκφράζουν τα βάθη της ανθρώπινης ψυχής χωρίς φανταχτερά λόγια.

Ένα δυνατό, συγκινητικό τραγούδι που σαν καλειδοσκόπιο εναλλάσσει πληθώρα συναισθημάτων αγάπης και αποχωρισμού…

Τα πολλά λόγια περιττεύουν, αφήνουμε το τραγούδι να μιλήσει από μόνο του και να συνεπάρει τον ακροατή με τη μαγευτική, ταξιδιάρικη μελωδία του!

Στίχοι:
Όνειρο κι αυτό
σ’ αγγίζω και σε χάνω
μάτια μου γλυκά μου
αχ πόσο σ’ αγαπώ

Ένα σου φιλί
θέλω να χορτάσω
αχ να το κρατήσω
για πάντα φυλακτό

Βγαίνω στη βροχή
μόνο αυτή σου μοιάζει
μάνα που αγκαλιάζει
ό, τι όμορφο ξεχνώ

Έφερα κρασί
αντάμα να το πιούμε
που φεύγεις να τα πούμε
για ύστερη φορά

Και σου τραγουδώ
δεν μπορώ να κλάψω
μέσα απ’ το τραγούδι
βρίσκω ό,τι αγαπώ