Σύννεφα με παντελόνια: Σύντομο βιογραφικό

0
SHARE

Το γκρουπ Σύννεφα με παντελόνια ξεκίνησε μέσα από μεγάλη παρέα των Πυξ Λαξ το 1999.

Η Δήμητρα Καραμπεροπούλου συνεργάστηκε μαζί τους το 1993 παίζοντας ακορντεόν και κάνοντας φωνητικά, ενώ από το 1997 με την προτροπή του Γιώργου Νταλάρα και του Πάνου & Χάρη Κατσιμίχα άρχισε να τραγουδάει κάποια δικά της τραγούδια μαζί με τους Πυξ Λαξ.

Μαζί με τον Άλκη Παπαδόπουλο – πιάνο, τη Ρουντίνα Ντρέα – βιολί,  τον Νικόλα Δημοσθένους – κιθάρα  (με τον οποίο και περιοδεύουν μαζί) και ακόμα δυο μουσικούς, ξεκίνησαν τα Σύννεφα με παντελόνια.
Με την πρώτη δισκογραφική δουλειά το 2000 Τίποτα δεν κρύβεται κάτω από τον ήλιο, δόθηκε το στίγμα: όλοι λάτρεις της ποίησης, της ρυθμικής ροκ και εναλλακτικής μουσικής και των ηχοχρωμάτων που γεννάει ο συνδυασμός του μελωδικού ακορντεόν, της ρυθμικής κιθάρας και των κρουστών.

Με συναυλίες σε όλη την Ελλάδα και πόλεις του εξωτερικού, οδηγηθήκαν στον επόμενο δίσκο τους το 2006, το Κόκκινο μπαλόνι.

Όσον αφορά στη μουσική δραστηριότητα, πειραματίζονται με τον ήχο, μελοποιούν ποίηση (Μαγιακόφσκι, Καρυωτάκης, Αναγνωστάκης) και παρόλο που τους κατατάσσουν στο χώρο του έντεχνου, οι μουσικές καταβολές τους έχουν ποικίλες αναφορές στην εναλλακτική ροκ σκηνή της Ελλάδας και του εξωτερικού, στις μουσικές της Μεσογείου και τους συνθέτες κλασικής μουσικής του εικοστού αιώνα.