Home Συνεντεύξεις Συνέντευξη: Shotgunz

Συνέντευξη: Shotgunz

0
SHARE

Σήμερα στην παρέα του MusicPress είναι οι Shotgunz.  Ένα συγκρότημα το οποίο έκανε τα πρώτα του βήματα το 2004 και μας έρχεται από την όμορφη Θεσσαλονίκη.

 1. Κατ’ αρχήν ο κόσμος θα ήθελε να μάθει και να γνωρίσει τα 5 παιδιά που αποτελούν το συγκρότημα. Θα μας συστηθείτε και θα μας πείτε πως καταλήξατε όλοι μαζί;

Η ιδέα δημιουργίας του συγκροτήματος προέκυψε από τους Γιώργο Δασκαλόπουλο (κιθάρα), Γιάννη Μπάκα (φωνή) και Άγγελο Μαυρόπουλο (τύμπανα) οι οποίοι γνωριζόμασταν από το σχολείο .Έτσι δημιουργήθηκαν οι «Dusty Shotguns» το 2004. Το 2009 προστέθηκε ο Γιάννης Μουρτεζάς (κιθάρα) τον οποίο γνωρίζαμε επίσης από το σχολείο. Λίγο αργότερα έχοντας τελειώσει όλοι τις στρατιωτικές μας υποχρεώσεις και έχοντας αρχίσει τις πρόβες μας, προχωρήσαμε στην αναζήτηση του πέμπτου μέλους του συγκροτήματός μας καταλήγοντας στον Αστέρη Τόλη (μπάσο).Την ίδια περίοδο αποφασίσαμε να μετονομάσουμε το συγκρότημα σε SHOTGUNZ.

2. Πως βλέπετε την πορεία της Ελληνικής Ροκ Σκηνής στην Ελλάδα;

Στην Ελλάδα συμβαίνει το εξής παράδοξο: αν και η Ελλάδα έχει φανατικό rock κοινό, δεν υπάρχουν rock καλλιτέχνες στο προσκήνιο, καθώς τα περισσότερα μέσα μαζικής ενημέρωσης προωθούν άλλα είδη μουσικής. Επίσης, υπάρχουν και εξαιρετικοί νέοι rock καλλιτέχνες, αρκεί αυτοί που κινούν τα νήματα να τους αφήσουν να αναδειχτούν όπως τους αξίζει.

Shotgunz1

 3. Που μπορούμε να βρούμε τους Shotgunz και βέβαια από που μπορούμε να αποκτήσουμε τα κομμάτια τους;

Το σημαντικότερο μέρος που μπορείτε να μας βρείτε είναι στα live που κάνουμε! Εκεί θα καταλάβετε καλύτερα ποιοί είναι οι SHOTGUNZ και φυσικά θα μας γνωρίσετε και από κοντά. Για τα live αυτά μπορεί όποιος θέλει να ενημερώνεται από το facebook, και προσεχώς από το επίσημο site μας που βρίσκεται στα σκαριά. Όσον αφορά τα κομμάτια μας, κυκλοφορούν επίσης στο διαδίκτυο και…χαρίζονται! Δεν έχουμε ακόμα κάνει κάποιο δίσκο ή demo, καθώς πιστεύουμε ότι πλέον τα γρανάζια της μουσικής βιομηχανίας κινούνται μέσα από το internet.

 4. Μιας και είστε πέντε ξεχωριστοί άνθρωποι ποιες είναι οι επιρροές του καθενός στην μουσική;

Ο καθένας έχει διαφορετικά ακούσματα, από διάφορα είδη μουσικής. Αυτό που πάντα και οι πέντε πιστεύαμε είναι ότι η μουσική είναι μία και καλά τραγούδια μπορείς να ακούσεις σε οποιοδήποτε είδος. Πάντως κοινός παρανομαστής σε όλους είναι η rock, κάτι που βγαίνει και στη μουσική μας.

 5. Εν μέσω κρίσης ποιο κομμάτι δικό σας ή κάποιου άλλου καλλιτέχνη πιστεύεις ότι θα ταίριαζε;

Σίγουρα ένα κομμάτι που ταιριάζει στην εποχή που ζούμε είναι το ‘Θα πάρω φόρα’ από τα Κίτρινα ποδήλατα. Το θέμα είναι ότι επιτέλους πρέπει να βγάλουμε όλοι αυτό το ‘θα’, να πάρουμε φόρα και να αντισταθούμε σε όλους αυτούς που μας καταπιέζουν. Από τα δικά μας κομμάτια, πιστεύουμε ότι το ‘Ζήσε όπως θες’, περνάει το μήνυμα που πρέπει στον άνθρωπο της σημερινής εποχής.

 6. Να κάνουμε και ένα παιχνίδι ? Αν έπρεπε να βάλετε Υπουργούς κάποιους Ροκ καλλιτέχνες, ποιον θα βάζατε και σε ποιο Υπουργείο;

‘Δουλειά’ της rock ήταν ανέκαθεν να σχολιάζει και να κατακρίνει το σύστημα για τις επιλογές που οι εκπρόσωποι του κάνουν, καθώς πάντα η rock ήταν επαναστατικό είδος μουσικής. Αν τη βάλουμε μέσα στο σύστημα αυτό, δεν πιστεύουμε ότι πλέον θα έχει λόγο ύπαρξης.

 7. Κάτι άλλο που θα θέλαμε να μάθουμε είναι ποια οι γνώμη σας για τις δισκογραφικές εταιρείες που υπάρχουν. Πιστεύετε ότι βοηθάνε τα νέα παιδιά;

Είναι φανερό σε όλους ότι οι δισκογραφικές εταιρείες, κυρίως στην Ελλάδα, δε βοηθάνε τα νέα παιδιά και δεν πιστεύουμε ότι ανακαλύπτουμε την Αμερική με το να το λέμε. Στην Ελλάδα συνεχίζουν και προωθούνται εδώ και ‘αιώνες’ τα ίδια πρόσωπα, είτε μας αρέσουν είτε όχι, χωρίς πολλοί από αυτούς να έχουν πια να δώσουν κάτι παραπάνω.

 8. Αν σας έλεγαν να κάνετε κάποιο δίσκο  ο οποίος θα κυκλοφορούσε με έξοδα κάποιας εταιρείας, αλλά με αντάλλαγμα να αλλάξετε ύφος στην μουσική σας, θα το κάνατε;

Η αλήθεια είναι ότι κατά καιρούς μας έχουν γίνει παρόμοιες προτάσεις, που αφορούν την αλλαγή του ύφους μας, τις οποίες και απορρίψαμε. Αν κάναμε κάτι τέτοιο θα ήτανε για…πέταμα, αφού αν κάτι δε σου αρέσει να το κάνεις δεν το κάνεις και καλά. Οπότε δεν υπάρχει λόγος να μπούμε σε αυτήν τη διαδικασία.

 9. Τι είναι αυτό που σας κάνει να αγαπάτε τόσο πολύ την Ροκ μουσική ενώ διακρίνετε ότι στο χώρο το συγκεκριμένο είναι δύσκολα;

Η αγάπη είναι κάτι που δεν εξηγείται με τη λογική. Από μωρά παιδιά αγαπούσαμε τη rock και πιο πολύ αγαπούσαμε να παίζουμε μουσική. Σε συνδυασμό αυτών των δύο δημιουργήθηκαν οι SHOTGUNZ. Όποιες και αν είναι οι δυσκολίες δε θα μας εμποδίσουν να κάνουμε αυτό που μας ευχαριστεί και που μας κάνει ευτυχισμένους.

 10. Να σας πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για το χρόνο που μας διαθέσατε και να σας ρωτήσω κάτι τελευταίο. Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια σαν Group και ποιες εμφανίσεις έχετε προσεχώς που θα μπορούσατε να μας αποκαλύψετε.

Αυτόν τον καιρό βρισκόμαστε στο studio γράφοντας καινούρια κομμάτια. Παράλληλα, οι ζωντανές εμφανίσεις δε σταματάνε, με πιο κοντινή αυτήν στο Harley beach bar, στους Νέους Επιβάτες Θεσσαλονίκης, αυτό το Σάββατο 23/3. Σε βάθος χρόνου αυτό που θέλουν οι SHOTGUNZ από τους SHOTGUNZ είναι να γράφουν καλή μουσική και να κάνουν δυνατά live όπου υπάρχει ρεύμα!!!

Και εμείς ευχαριστούμε πολύ εσάς και τους αναγνώστες σας.

Shotgunz2