Συνέντευξη: Megavat

0
SHARE

Οι  Megavat, μας υποδέχτηκαν και μας άνοιξαν την καρδιά τους σε μια συνέντευξη εφ’ ολης της ύλης. Διαβάστε παρακάτω τη αποκάλυψαν η Ειρήνη και ο Βασίλης,  τα σχέδια τους, και πως νιώθουν για την νέα τους επιτυχία ¨Μ’αγγίζεις”  που τους έκανε γνωστούς.

1. Καταρχάς θα ήθελα να μας πείτε λίγα λόγια για εσάς, δεν είστε και νέοι στο χώρο, έχετε γνωρίσει επιτυχίες και συνεχίζετε.

Οι Megavat είναι η Ειρήνη Μωβιά και ο Βασίλης Μερζιώτης και σχηματίστηκαν  το 2009, τότε κυκλοφόρησε και η πρώτη μας δισκογραφική δουλειά με τίτλο ¨Χορεύεις με το διάβολο¨.  Από τότε μέχρι σήμερα έχουμε κυκλοφορήσει δύο singles παράλληλα και videoclips, το ¨Άνοιξέ μου”  και το πιο πρόσφατο ¨Μ’αγγίζεις”  που ήδη γνωρίζει μεγάλη επιτυχία σε ραδιοφωνικές & τηλεοπτικές μεταδόσεις.

2. Πως νοιώθετε στην μέχρι στιγμή πορεία σας ?

Είμαστε ευγνώμονες που φτάσαμε σ’ ένα τέτοιο σημείο να έχουμε ήδη πετύχει πολλούς από τους στόχους μας, να κάνουμε γνωστή τη μουσική μας στο κοινό και να χαιρόμαστε την αποδοχή του.  Αυτό μας δίνει δύναμη να συνεχίζουμε για να προσφέρουμε ακόμα περισσότερα!

3. Καινούριο τραγούδι λοιπόν για εσάς με τίτλο ¨Μ’ αγγίζεις¨ θα μας μιλήστε για αυτό ?  Απ ότι γνωρίζω κυκλοφόρησε το τέλος το 2012 ?

Από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας του στα μέσα περίπου του προηγούμενου χρόνου είχε μια ανοδική πορεία και μέχρι σήμερα όλα δείχνουν ότι… «άγγιξε» τελικά τις καρδιές των ακροατών.

4. 250.000 views μέσα σε ένα χρόνο, και συνεχίζει, είστε ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα ? 

Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι γιατί έτσι δικαιώνεται η προσπάθειά μας,η δική μας και του Βαγγέλη Τσαουσόπουλου που σκηνοθέτησε το επίσημο video clip, ακόμα περισσότερο όμως μας χαροποιούν τα πολύ θετικά σχόλια που λαμβάνουμε καθημερινά.

5. Ας αλλάξουμε θέμα. Ανεξάρτητα από την τωρινή οικονομική κρίση η μουσική βιομηχανία έχει σταματήσει χρόνια να παράγει cd και να βοηθάει συγκροτήματα όπως έκανε παλαιότερα, ποια είναι η γνώμη σας για αυτό ?

To γεγονός ότι πλέον η μουσική κυκλοφορεί ως επί το πλείστον σε ψηφιακή μορφή είναι φαινόμενο της εποχής μας και απλά πρέπει να ζήσουμε αυτή την εξέλιξη που είναι παγκόσμια; προσπαθούμε πάντα να εκμεταλλευόμαστε τα θετικά μιας κατάστασης. Αναλόγως θα πρέπει να διαφοροποιηθεί και ο ρόλος των μουσικών εταιριών που μπορούν να προσφέρουν άλλες υπηρεσίες στους καλλιτέχνες(booking,management κλπ).

6. Εσείς βλέποντας την κατάσταση αυτή,  πόσο έχετε επηρεαστεί ?

Βιώνουμε όπως όλοι δυσκολίες και αυτό μας επηρεάζει κάθε άλλο παρά θετικά,όμως μας στηρίζει το ότι ακόμα μπορούμε και διατηρούμε  κάποιες αξίες που για μας είναι ζωτικής σημασίας,  τις φιλίες μας,τις οικογένειές μας και φυσικά τη μουσική μας.

7. Στα επόμενα βήματα σας θα υπάρξουν αλλαγές ?

Κάθε βήμα μας είναι διαφορετικό,είμαστε ανοιχτοί σε πειραματισμούς και η έμπνευση έχει τον πρώτο λόγο.

8. Σίγουρα υπήρξαν και κακές στιγμές στην πορεία σας και καλές, τι είναι όμως αυτό που σας κρατάει ενωμένους ?

Οι κοινοί στόχοι,η σύμπνοια μεταξύ των μελών και μια καλή και σταθερή πορεία που μας οδήγησε εδώ που είμαστε σήμερα.

9. Πόσο εύκολο είναι για ένα συγκρότημα να κάνει καριέρα στην σημερινή επόχή ?

Το δυσκολότερο είναι η καλή χημεία μεταξύ των συνεργατών. Ούτως ή άλλως η καριέρα στη μουσική κρύβει δυσκολίες,αλλά αν υπάρχει ισορροπία στις σχέσεις και τα όνειρα είναι κοινά ,με υπομονή και επιμονή πετυχαίνουμε τους στόχους μας.

10. Οι μουσικές επιρροές σας ποιες είναι ? 

Είναι πολλές και διαφορετικές,από το χώρο της pop,της rock και της blues μουσικής.Ενδεικτικά να αναφέρουμε Adele,Celine Dion,Janis Joplin,Gary Moore,Stevie Ray Vaughan,Eric Clapton.

11. Αν υπήρχε η δυνατότητα να βρεθείτε στην σκηνή με ένα μεγάλο όνομα ποιο θα θέλατε να είναι?

Αν ήταν εν ζωή με τους  Freddie Mercury, Gary Moore &  Michael Jackson!

12. Ασχολείστε και με κάτι άλλο εκτός μουσικής? 

H Ειρήνη διδάσκει φωνητική και ο Βασίλης είναι καθηγητής ηλεκτρικής & ακουστικής κιθάρας και συνεργάτης του LondonCollege of Music (RGT)

13. Κλείνοντας θα ήθελα να μου πείτε και λίγα λόγια για τα σχέδια σας για το άμεσο μέλλον, να περιμένουμε νέα τραγούδια, εμφανίσεις ?

Σχεδιάζουμε σύντομα την κυκλοφορία ενός νέου τραγουδιού και πολλές εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα.Στις 27 Απριλίου παίζουμε στο Νightrun που διοργανώνει για 2η χρονιά η Energizer, έναν αγώνα φιλανθρωπικού χαρακτήρα που στηρίζει τα παιδικά χωριά SOS.  Οι Megavat θα βρίσκονται στον τερματισμό απέναντι από το Καλλιμάρμαρο για να κλείσουμε με το δικό μας τρόπο αυτή την πολύ όμορφη εκδήλωση! 

Σας ευχαριστούμε που βρεθήκατε κοντά μας  και εύχομαι σύντομα να σας δούμε και σε κάποια εμφάνιση στην πόλη μας. Να είστε πάντα καλά , με πολλές επιτυχίες !!!


Megavat 1