Home Συνεντεύξεις Συνέντευξη: Bases

Συνέντευξη: Bases

0
SHARE

Οι Bases, είναι  ένα 4μελές συγκρότημα που έκανε τα πρώτα του βήματα το 2009 στην Καισαριανή. Οι Bases αποτελούνται από τους:

Βασίλη Σαλαγιάννη – Μπάσο και Φωνή
Γιώργο Κακάνη – Κιθάρα
Στέλιο Λάρδη – Κιθάρα και Φωνή
Ακη Σιμόπουλο – Ντραμς

Με τα παιδιά συναντηθήκαμε πριν από τρεις μέρες και μας αποκάλυψαν το νέο δίσκο που ετοιμάζουν καθώς και τα μελλοντικά τους σχέδια.

Bases21) Σήμερα στο “Musicpress” έχουμε την χαρά να φιλοξενούμε τους Bases. Παιδιά γειά σας! Καλώς ήρθατε στην παρέα μας. Πείτε μας μερικά λόγια για εσάς. 

Γειά σας και απο εμάς και ευχαριστούμε για τη πρόσκληση. Καταρχήν δημιουργηθήκαμε το 2009. Αρχικά οι τρείς μας Βασίλης Σαλαγιάννης (Φωνή-Μπάσο) , Στέλιος Λάρδης ( Φωνή-Κιθάρα) , Άκης Σιμόπουλος (Ντράμς) γνωριζόμαστε χρόνια απ’το σχολείο και δημιουργήσαμε τους BASES. Μαζί μας απ’το καλοκαίρι είναι ο Γιώργος Κακάνης (Κιθάρα) και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι γι’αυτό.

2) Πώς είστε στην καθημερινότητά σας; Τι άλλα κοινά σας δένουν εκτός του συγκροτήματος;

Εκτός του συγκροτήματος είμαστε μια μεγάλη οικογένεια της οποίας αρέσει να βγαίνει να διασκεδάζει με φίλους και γενικότερα να περνάει καλά και να χαλαρώνει!

3) Έχετε μια πολύ αξιόλογη πορεία μέχρι σήμερα, μετράτε ήδη πολλές live εμφανίσεις. Επίσης ήδη έχετε κυκλοφορήσει κάποια singles. Είστε ικανοποιημένοι από την απήχηση που έχουν στο κοινό; 

Δόξα το Θεό παράπονο δεν έχουμε!!! Μέχρι και σήμερα απολαμβάνουμε την κάθε μας εμφάνιση τη κάθε πρόβα και γενικότερα το κάθε λεπτό της πορείας του συγκροτήματος. Πρίν ένα χρόνο περίπου κυκλοφορήσαμε ένα promo cd με 8 τραγούδια και είμαστε πολύ περήφανοι γι’αυτό! Η απήχηση που έχουν στο κοινό και κυρίως στα Live στα οποία βλέπεις τις αντιδράσεις είναι πέραν του αναμενόμενου!!! Ο κόσμος μας στηρίζει σε αυτό το ξεκίνημα και τον ευχαριστούμε ιδιαίτερα!!!

4) Μαθαίνουμε πως τώρα ετοιμάζετε ένα νεό δίσκο που θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2013, σωστά; Πότε να τον περιμένουμε; Θα έχει κάτι διαφορετικό από την τωρινή σας δουλειά;

Προετοιμάζουμε τον πρώτο μας επίσημο δίσκο και είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι γι’αυτό. Είναι ένα στάδιο που μας αρέσει πολύ γιατι έχουμε όλοι μας ιδέες και πολύ όρεξη για να βγει το καλύτερο αποτέλεσμα και δουλεύουμε πάνω σ’αυτό. Η ημερομηνία της κυκλοφορίας του δεν την γνωρίζουμε ακριβώς αλλα ευελπιστούμε να γίνει μέσα στο καλοκαίρι! Όσον αφορα τι θα περιλαμβάνει , σίγουρα έναν καθαρά Ροκ δίσκο με δυνατά κομμάτια.

5) Είναι σίγουρα πολύ δύσκολα τα όσα βιώνουμε σήμερα. Απεργίες, μειώσεις μισθών, περικοπές… επικραττεί μια πλήρης απόγνωση. Εσείς πώς καταφέρνετε να τα βγάζετε πέρα; 

Σε τέτοιες εποχές δύσκολες πιστεύουμε πως η ενότητα και η αλληλεγγύη είναι τα μόνα πράγματα που θα μας κάνουν να βρούμε δύναμη να συνεχίσουμε! Δεν το βάζουμε κάτω παρά τις δυσκολίες, το παλεύουμε μέχρι τέλους και είμαστε αισιόδοξοι!

6) Η μουσική είναι το μόναδικό πράγμα με το οποίο ασχολείστε;

Ο καθένας απο εμάς έχει τις ασχολίες του και πέρα απο το συγκρότημα κάνουμε πράγματα που μας ευχαριστούν!

Bases17) Η νυχτερινή διασκέδαση έχει αλλάξει σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Ο κόσμος είναι αρκετά συγκρατημένος. Τι νομίζετε ότι χρειάζεται προκειμένου η διάθεση του κόσμου να αναπτερωθεί και πάλι, πέραν του οικονομικού παράγοντα, που σίγουρα είναι σημαντικός. 

Πιστεύουμε οτι χρειάζεται αξιόλογα πράγματα, πράγματα που θα τον κάνουν να ξεχαστεί απο τα καθημερινά προβλήματα, να περάσει καλά και θα του δώσουν ελπίδα! Ένα απο αυτά φυσικά είναι και η μουσική!

8) Θα παροτρίνατε τα νέα παιδιά να ασχοληθούν με τη μουσική; Μέσα από την προσωπική σας εμπειρία, θεωρείτε ότι υπάρχει η απαραίτητη στήριξη απέναντι στους νέους καλλιτέχνες;

Τη μουσική παιδεία καταρχήν τη θεωρούμε απαραίτητη!!! Είναι ένας τρόπος απελευθέρωσης και έκφρασης κυρίως. Υπάρχει στήριξη και αυτό είναι ευχάριστο αρκεί να διατηρηθεί έτσι και να αναδειχθούν ταλέντα και αξιόλογες μπάντες που χρειάζονται αυτή τη στήριξη!

9) Παιδιά γνωρίζω ότι συνεχώς κάνετε live. Αυτό τον καιρό που παίζετε; Έχετε κάποια σχέδια για το μέλλον;

Στις 10 του Φλεβάρη Κυριακή εμφανιζόμαστε στην Αρχιτεκτονική στου Ζωγράφου (Ούλωφ Πάλμε 23).  Οι πόρτες ανοίγουν στις 22:00!  ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ!  Σας περιμένουμε όλους λοιπόν!   Όσον αναφορά το μέλλον ελπίζουμε να έχουμε την υγεία μας να κάνουμε πολλά Live και φυσικά με το καλό για την νέα δισκογραφική δουλειά!

10) Που μπορεί κάποιος να ενημερώνεται για τις δραστηριότητες σας ?

Τα επίσημα links μας είναι :

  facebook,   youtube,   youtube official

Eυχόμαστε ότι καλύτερο στην πορεία σας.  Σας ευχαριστώ πολύ!  Καλή επιτυχία σας εύχομαι!

Εμείς σας ευχαριστούμε!  Νά’στε καλά!