Home Συνεντεύξεις Συνέντευξη: Vibes

Συνέντευξη: Vibes

0
SHARE

Οι Vibes είναι ένα ολοκαίνουριο μουσικό συγκρότημα.  Πρόσφατα κυκλοφόρησαν το πρώτο δείγμα της δουλειάς τους με τίτλο ¨Στιγμές¨.   Μιλήσαμε μαζί τους και μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω τι μας αποκάλυψαν για τα μελλοντικά σχέδια τους καθώς και να τους γνωρίσετε καλύτερα.

Πως ξεκινήσατε; Σαν μία παρέα που ήθελε κάτι να πει;

Τα πάντα είναι μουσική και οι δυο έχουμε μια ιδιαίτερη σχέση με την μουσική. Την αγαπάμε, ερωτευόμαστε μέσα από αυτή και λατρεύουμε να εκφραζόμαστε μέσω αυτής.  Ξεκινήσαμε μια προσπάθεια να εκφραστούμε, έχοντας για βάση τα προηγούμενα και καταλήξαμε σε αυτά, που τις περισσότερες φορές είναι απλά δύσκολο στον καθένα από εμάς, να εκφράσει σε μια συζήτηση ή σε έναν απλό διάλογο. Είναι, πιστεύουμε και οι δυο, μια μορφή μουσικής και στιχουργικής εξομολόγησης.

Ποια μέλη απαρτίζουν το σχήμα σας; 


Είμαστε δυο, ο Νeithan και ο Dom. Έχουμε αναλάβει ότι είναι αναγκαίο για την παραγωγή μας από την ηχογράφηση και τα φωνητικά έως τη φωτογραφία και τα γραφικά. Ο ένας, μπορώ να πω, με τον τρόπο, το πάθος και τη εμπειρία στον δικό του τομέα καλύπτει τα κενά του άλλου και προσφέρει και μια διαφορετικότητα από ότι είχαμε έως τώρα συνηθίσει να παράγουμε. Υπάρχει μια χημεία μεταξύ μας…

Στιγμές”,  η πρώτη σας δουλειά από την επερχόμενη δισκογραφία σας. Μιλήστε μου για αυτήν .. 


Οι “Στιγμές” είναι η πρώτη κοινή προσπάθεια μετά από μια ιδιαίτερη κουβέντα από αυτές που κάνουν οι καλοί φίλοι να μοιραστούμε αυτό το κάτι μας, αφού τελικά δεν καταφέραμε να εισακουστούμε εκεί που μας ενδιέφερε. Ένα παράπονο για όλα αυτά που μας πονάνε και μέσα από το σύνολο τους τελικά μας χαρακτηρίζουν σαν άτομα.

Ποια είναι συνήθως η πηγή της έμπνευσης σας; 


Μπορώ να πω πως είναι η ίδια η ζωή ή ακόμα καλύτερα η αγάπη για την ζωή, η αναζήτηση για νέα πράγματα και η προσπάθεια για την διαφορετικότητα και την ανάδειξη όλων αυτών που ενώ έχουν ιδιαίτερη σημασία δεν τους παρέχεται η αντίστοιχη από όλους τους ανθρώπους. Τα όμορφα και τα άσχημα πράγματα που το ένα δένει το άλλο μοναδικά για τον κάθε χαρακτήρα σε αυτό που τελικά είναι το κάτι ιδιαίτερο που έχει ο κάθε ένας από όλους εμάς.

Μουσικά, ποια είναι η ταυτότητα της μπάντας σας;
Δεν έχουμε κάποια κλίση σε κάποιο είδος μουσικής. Συγκεκριμένα, έχουμε πολλά στοιχεια από διαφορα μουσικά είδη. Αν θα έπρεπε να μας κατατάξω σε ένα είδος, θα έλεγα pop new age.

Πόσο δύσκολο είναι μία νέα μπάντα να ”σταθεί” στην Ελλάδα του σήμερα; 
 


Φαντάζομαι πως πρέπει να είναι δύσκολο για κάποιον να αναδειχτεί σε έναν χώρο με τέτοιο ανταγωνισμό. Δικός μας στόχος είναι απλά να μοιραστούμε τις σκέψεις μας.

Ποια είναι η γνώμη σας για την ελληνική μουσική σκηνή; 


Η ελληνική μουσική σκηνή είναι ένας ακόμη χώρος που διαπρέπει στην Ελλάδα, την γενέτειρα της μουσικής, που πιστεύουμε έχει πολλά πράγματα να δώσει σε όλα τα μήκη και τα πλάτη, στις καλές και στις κακές στιγμές της. Την διακρίνει μια διαφορετικότητα ακόμα και όταν γίνεται προσπάθεια μίμησης κάποιου ξενόφερτου μουσικού ιδιώματος η συμπεριφοράς.

Ποια είναι τα σχέδια σας για το μέλλον;


Να περνάμε καλά.

Με ποιον θα θέλατε να συνεργαστείτε;


Πιστεύουμε πως ο κάθε μουσικός έχει να δώσει πολλά πράγματα ειδικά όταν συνεργάζεται η ακόμα και όταν συναναστρέφεται με κάποιον άλλον. Θαυμάζουμε τόσους πολλούς που δεν θα ήθελα να διαλέξω κάποιον μόνο και μόνο για να απαντήσω. Θα ήταν άδικο για όποιον παραλείψω…

Να σας ευχηθούμε τα καλύτερα και αυτή να’ναι μόνο η αρχή για μία πολύ πετυχημένη πορεία.. Μία δική σας ευχή; 


Nα αγαπάτε με την ψυχή σας και να εξωτερικεύεται τα συναισθήματα σας και τις στιγμές που τα αισθάνεστε.

To άλμπουμ Στιγμές μπορείτε να το προμηθευτείτε από το iunes στο παρακάτω link:

https://itunes.apple.com/gr/album/stigmes/id853945609?i=853945656