Συνέντευξη | Popcackes

0
SHARE

Μαζί μας οι Popcackes ένα σχήμα χρόνια στο χώρο και με μια νέα κυκλοφορία. Πάμε να τους γνωρίσουμε

1. Καλώς ήρθατε. Πείτε μας λίγα λόγια για το σχήμα και ποιοί το αποτελούν?

Οι Popcackes σαν σχήμα δημιουργήθηκαν το 2010 και τότε το αποτελούσαν ο Γιάννης Λογοθέτης (ιδρυτικό μέλος των ΟΚΤΑΝΑ) στη σύνθεση, κιθάρα και vocals και η Margaret A. Tο 2011 προσχώρησαν οι φίλοι session μουσικοί Τάσος Τοπτσίδης στο μπάσο και Nestor Canister στα ντραμς έχοντας ως παραγωγό μας τον Ανδρέα Ασημακόπουλο. Σήμερα ο πυρήνας του σχήματος παρέμεινε ο Γιάννης Λογοθέτης και η Margaret A., στο μπάσο είναι ο εξαιρετικός Κώστας Δομενικιώτης ενώ παραγωγός και ο άνθρωπός που βρισκεται πίσω από τα πλήκτρα και το electro κομμάτι της δουλείας είναι και πάλι ο Ανδρέας Ασημακόπουλος.

2. Yπάρχει μια δισκογραφική πορεία μέχρι σήμερα. Πείτε μας λίγα λόγια για αυτήν

Η πρώτη μας ομότιτλή δισκογραφική δουλειά κυκλοφόρησε το 2011. Περιείχε έξι κομμάτια με alternative rock χαρακτήρα, δύο από τα οποία ήταν αμιγώς ορχηστρικά.

3. Με ένα νέο τραγούδι επιστρέψατε σήμερα το “Way Back Home“, το οποίο βρίσκεται σε μια νέα συλλογή. Πώς προέκυψε η συνεργασία αυτή?

Η ιδέα να παραχωρήσουμε ένα τραγούδι μας, το “Way Back Home” στη συλλογή των R N R RepublicRec N Roll, ήταν του παραγωγού μας, μιας και ο ίδιος διατηρεί φιλικές σχέσεις με μέλη από τα γκρουπ που συμμετέχουν.  Εξάλλου και αυτός με τους Μαύρη Μαγινέζα συμμετέχει με ένα κομμάτι στο ελληνόφωνο σκέλος της συλλογής. Όταν μας ενημέρωσε ότι η συλλογή θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά για φιλανθρωπικούς σκοπούς η μόνη απόφαση για μας ήταν να δεχτούμε.

4. Πείτε μας λίγα λόγια και για το νέο τραγούδι αυτό.

Το τραγούδι “Way Back Home”  στηρίζεται σε rock στοιχεία με επιρροές coundry. Eίναι ξεκάθαρο και προέκυψε από την ιδέα να αναφερθούμε στην ανάγκη του ανθρώπου που “χάθηκε” να επιστρέψει στις αληθινές του αξίες και στο “χώρο” που το κάνει να νιώθει ευτυχισμένος. Η ηχογράφηση έγινε στο Massroom Studio, στη Θεσσαλονίκη.

5. Υπάρχει πάθος γι’ αυτό που κάνετε?

Το πάθος είναι πάντα απαραίτητο για να γράψεις. Αυτό σου δίνει το κίνητρο να συνεχίζεις.

6.  Σίγουρα δεν ζήτε μόνο με την μουσική, με τι άλλο ασχολείσθε?

Ο καθένας μας ασχολείται και με κάτι διαφορετικό. Είμαστε άτομα που προσαρμόζονται στις καθημερινές συνθήκες και προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο μέσα από αυτές.