Συνέντευξη: Julian’s Lullaby

0
SHARE

Οι Julian’s Lullaby δημιουργήθηκαν το 2006 με στόχο μια μίξη του metal rock μπολιασμένο με νεοκλασσικά, συμφωνικά και ακουστικά/ folk/ παραδοσιακά rock στοιχεία.

Παρά τις πολλές αλλαγές μελών το όραμα παραμένει το ίδιο και διατηρούν πλέον ένα σταθερό κορμό τα τελευταία 4-5 χρόνια.

  • Καλησπέρα και καλώς ήρθες στο MusicPress Για ξεκίνημα θα ήθελα μια σύντομη παρουσίαση των julian’s Lullaby;

Καλησπέρα και Καλή Χρονιά! Ξεκινήσαμε το 2006-2007 έχοντας μερικά έτοιμα τραγούδια που είχαν γραφτεί αρχικά χωρίς αναγκαστικά προοπτική έκδοσης, απλά περισσότερο για προσωπική ευχαρίστηση. Στην πορεία προχώρησε η όλη ιδέα, κυκλοφόρησε το πρώτο CD EP “I can hear you thinking” δημιούργησε κάποιο “θόρυβο” και έτσι γίναμε κανονική μπάντα. Το αρχικό recording line-up ούτε drummer δεν είχε να φανταστείς…

Από τότε πολλά μέλη ήρθαν και έφυγαν (τρεις κυκλοφορίες 7 τραγουδιστές!) αλλά τα τελευταία 5-6 χρόνια ο κορμός ευτυχώς έμεινε σχεδόν σταθερός. Στα τύμπανα ο Χάρης, στις φωνές, μπάσο και στίχους ο Γιώργος, γυναικεία φωνητικά η Άννα και ο Ηλίας στις κιθάρες και τη σύνθεση. Έχουμε και session lead guitar καθώς και βιολί. Επιπλέον στίχους γράφει η Άννα (Σπανογιώργου) από την Θεσσαλονίκη.

  • Νέο Single, «Hell’s Door» πείτε μας λίγα λόγια;

Και νέο άλμπουμ “Prisoner of Emotions” σε κυκλοφορία πλέον! Το Hell’s Door είναι πολύ αντιπροσωπευτικό δείγμα από τη νέα μας δουλειά, ξεκίνησε σαν ιδέα αρκετά παλιότερα, το συζητάγαμε με τον Χάρη από όταν γράφαμε το πρώτο άλμπουμ ακόμη, έχει αυτό το αργόσυρτο παλαιάς κοπής riff και το έχουμε εμπλουτίσει με ακουστικά περάσματα, samples, εναλλαγές σε διάθεση, μελωδικά/ brutal φωνητικά, απλώνει σε διάρκεια, νιώθουμε πολύ καλά με το όλο αποτέλεσμα και ας μας πήρε τόσο καιρό να κυκλοφορήσει επιτέλους!

Ολόκληρο το άλμπουμ κινείται σε ανάλογο ύφος, πιο πολύπλοκο, πιο βαρύ, πιο απρόσμενο και καλόδουλεμένο σε σχέση με το πρώτο, πολλές αλλαγές προς το καλύτερο πιστεύουμε!

  • Το συγκρότημα είναι απλά ένας τρόπος έκφρασης-εκτόνωσης ή σημαίνει κάτι περισσότερο για εσάς; Ποια είναι η φιλοσοφία της μπάντας;

Κυρίως τρόπος έκφρασης και εκτόνωσης, αλλά εφόσον μπαίνουμε στη διαδικασία ηχογραφήσεων, κυκλοφορίας της δουλειάς, προώθηση, βίντεο, κτλ σίγουρα γίνεται πιο σοβαρό έχει περισσότερες απαιτήσεις. Ως φιλοσοφία, προσπαθούμε να είμαστε ειλικρινείς σε αυτό που κάνουμε. Δεν χρειαζόμαστε υπερβολές ή πράγματα που δεν μας εκφράζουν μόνο και μόνο για να προκαλέσουμε ενδιαφέρον. Αφήνουμε την μουσική μας και μόνο να το προκαλέσει (όσο μπορεί).

  • Ποιες είναι οι μουσικές σας επιρροές; Από πού εμπνέεστε τους στίχους σας και σε ποιους απευθύνεστε;

Δεν στοχεύουμε σε κάποιο πολύ συγκεκριμένο κοινό υπό την έννοια της όποιας ταμπέλας – υπό-κατηγορίας υπάρχει. Heavy metal παίζουμε, με gothic/ ατμοσφαιρικά/ συμφωνικά/ μελωδικά στοιχεία και διπλά lead φωνητικά, αντρικά/ γυναικεία. Σε αυτό το πλαίσιο όπως καταλαβαίνεις υπάρχει αρκετός χώρος έκφρασης, δεν είναι μονοδιάστατο τουλάχιστον. Στίχους γράφουμε εμπνευσμένοι από ταινίες, βιβλία, προσωπικά βιώματα, τον έρωτα, οτιδήποτε κολλάει με τη μουσική μας. Σίγουρα δεν το βλέπουμε επιφανειακά!

  • Που νιώθετε την απόλυτη καλλιτεχνική χημεία μεταξύ σας και γιατί;

Δεν νομίζω πως χρειάζεται η απόλυτη ταύτιση σε οποιαδήποτε σχέση… Υπάρχουν προφανώς πολλά κοινά σημεία σε ακούσματα, αντίληψη, μας αρέσει όταν βρισκόμαστε για πρόβες και live, κάνουμε παρέα μεταξύ μας και εκτός σχήματος, γιαυτό συνεχίζουμε παρά τις όποιες διαφωνίες και αντιξοότητες.

  • Τι είναι αυτό που σας κάνει να θέλετε να δημιουργείτε και να παίζετε;

Εσωτερική ανάγκη έκφρασης, αυτό είναι το μεγαλύτερο κίνητρο, τα υπόλοιπα ακολουθούν, ΟΚ από τη στιγμή που κυκλοφορείς τη δουλειά σου θέλεις να έχει μια κάποια αναγνώριση, αλλά το ταξίδι έχει μεγαλύτερη αξία όχι το τέλος…

  • Πως αισθάνεστε με την μέχρι στιγμή πορεία σας;

Ανάμικτα, θα μπορούσαμε νομίζω να κάνουμε πολύ περισσότερα αλλά ευτυχώς είμαστε καλά, έχουμε νέα δουλειά που πιστεύουμε, οπότε αισιόδοξα!

  • Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια; Κάποιος επερχόμενος δίσκος;

Είναι πολύ νωρίς ακόμη για νέο δίσκο, τώρα προέχουν οι εμφανίσεις και η προώθηση του “Prisoner of Emotions

  • Είναι η στιγμή που κλείνετε εσείς όπως θέλετε την κουβέντα μας.

Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία! Ελπίζουμε να αρέσει η δουλειά μας και να τα ξαναπούμε!