Συνέντευξη: Eugeene

2
SHARE

Σήμερα έχουμε στην παρέα μας την Eugeene μια τραγουδίστρια που ξεκίνησε την πορεία της το 2001.

1. Καταρχήν καλησπέρα Eugeene. Γεννημένη στην Γερμανία και από εκεί μετακομίζεις στην Αλεξανδρούπολη όπου και άρχισες να ασχολείσαι με την μουσική. Ποιος ήταν ο λόγος που ξεκίνησες  ή ποιος σε παρότρυνε?

Καλησπέρα και σε σας!!
Άρχισα να ασχολούμαι με τη μουσική και το πιάνο από το δημοτικό. Γύρω στα έντεκα ξεκίνησα να συνθέτω τις πρώτες μου μελωδίες. Δεν με παρότρυνε κάτι ή κάποιος τότε, απλά συνέβη!!

2. Τι όνειρα είχες όταν ξεκίνησες το τραγούδι και ποιοι ήταν οι στόχοι σου?

Από τότε μέχρι σήμερα δεν έχουν αλλάξει και πολλά πράγματα.. Ήθελα πάντα και θέλω να έχω ένα κοινό, που θα ακούει τη μουσική μου και θα με γνωρίζει μέσα από αυτή.

3. Το πρώτο σου album κυκλοφορεί το 2008 με τίτλο Κατακόκκινα,  ενώ η πορεία σου στην μουσική ξεκίνησε το 2001. Γιατί άργησες 7 χρόνια μέχρι να δώσεις στο κόσμο δική σου δουλειά ?

Ήρθα το 2001, σε μια άγνωστη για μένα πόλη, με στόχο και σκοπό να ασχοληθώ με τη μουσική. Ξεκίνησα σχεδόν αμέσως τα live και συγχρόνως συνέχισα τις σπουδές μου στη μουσική. Έτσι όλο αυτό τον καιρό λόγω συγκυριών δεν είχα επιδιώξει κάποιο cd και όλες μου οι δουλειές έμειναν στο συρτάρι. Όταν λοιπόν μου δόθηκε η ευκαιρία να κάνω τον δίσκο το έκανα ώριμη πλέον μουσικά και είχα πολλά παραπάνω πράγματα να δώσω.

4. Νέο single με τίτλο ¨Right With You¨ γιατί επέλεξες ξένο στίχο και όχι πάλι ελληνικό?  Τι άλλαξε ?

Ο ξένος στίχος και αυτό το είδος μουσικής ήταν μια πλευρά την οποία πάντα είχα και η κατάλληλη στιγμή να την βγάλω παρά έξω ήταν τώρα..

5. Πες μας λίγα λόγια για το τραγούδι αυτό και αν ετοιμάζεις και άλλα νέα τραγούδια.

Αυτό το single είναι ένα νέο ξεκίνημα, αυτή τη φορά με άλλο όνομα και άλλο ύφος. Το “Right With You” εξελίχθηκε πολύ γρήγορα. Ένα βράδυ απλά άρχισα να τραγουδαω τη μελωδία και παράλληλα να γραφώ τους στίχους και μέσα σε λίγες μέρες είχε τελειώσει και στο στούντιο!!

6. Κάθε μέρα βλέπουμε πως βγαίνει στο προσκήνιο και κάποιο νέο συγκρότημα ή καλλιτέχνης. Τελικά εσύ τι πιστεύεις ότι στην Ελλάδα ότι δηλώσεις είσαι και κατά πόσο σε θυμώνει ?

Σίγουρα είναι καλό και πρέπει να δίνεται ευκαιρία σε νέους καλλιτέχνες και συγκροτήματα να παρουσιάσουν τη δουλειά τους και να ακουστούν. Το “οτι δηλώνεις είσαι”  έχει φορεθεί πολύ όμως. Στο χώρο της μουσικής είναι φρόνιμο να αποκτήσεις ταυτότητα και χαρακτηριστικά μέσω της προσωπικής δουλειάς και της αναγνωσιμότητας του κοινού. Για παράδειγμα, δεν μπορείς να αυτοαποκαλείσαι τενόρος και να τραγουδάς νησιώτικα!! Πρέπει να σε ακούσει ο κόσμος και να πει “ναι αυτός είναι τενόρος” ή “όχι δεν είναι”

7. Ποια είναι η Eugeene εκτός της μουσικής της ιδιότητας ? Υπάρχει κάποιο χόμπυ που αγαπάς και ασχολείσαι όταν δεν ασχολείσαι με την μουσική ?

Ασχολούμαι με την κατασκευή κοσμημάτων, αλλά και με τη ζωγραφική!!

8. Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια ?

Ο πιο άμεσος στόχος μου είναι να ηχογραφηθούν τα υπόλοιπα τραγούδια και αργότερα η δημιουργία μιας μπάντας όπως ακριβώς την έχω φανταστεί

9. Σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο που μας διέθεσες και για το τέλος θα ήθελα να μας πεις που μπορούμε να σε βρούμε εσένα και φυσικά το καινούργιο σου τραγούδι.

http://www.facebook.com/pages/Eugeene/438669049560424?fref=ts

http://www.reverbnation.com/eugeene

Eugene_Musicpress