Συνέντευξη: Cameres

0

Μια ενδιαφέρουσα και άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη παραχώρησαν στο στο  MusicPress, τα μέλη του συγκροτήματος Cameres. Με τoυς Νίκο Γραμμάτο και Γιάννη Βογιατζή  συναντηθήκαμε, και διαβάστε τι μας είπαν για το γκρουπ, το νέο τους δίσκο, καθώς και τα μελλοντικά τους σχέδια.

1. Καβάλα, 2008. Εκεί ενωθήκατε. Πως έγινε αυτή η γνωριμία και η συνεργασία? Ποιοι αποτελούν τις Cameres;

Η μπάντα υπήρχε από το 2007 με άλλη ονομασία, αλλά η ιδέα της ξεκινάει ακόμα πιο πριν. Το 2008 τον Φλεβάρη ξεκινήσαμε σαν Cameres. Όλοι ήμασταν λίγο πολύ γνωστοί στην πόλη, αφού παίζαμε ο καθένας και σε άλλο συγκρότημα. Από εκείνη την σύνθεση έχουμε μείνει μόνο ο Νίκος Γραμμάτος και ο Γιάννης Βογιατζής όπου είμαστε και τα βασικά μέλη της μπάντας πλέον.

2. Πως η κοινωνία της Καβάλας αγκαλιάζει την μουσική σας;

Είχαμε κάνει ένα δυναμικό ξεκίνημα για 2 χρόνια όπου η μπάντα ήταν αρκετά δραστήρια, έκανε συναυλίες, είχαμε γράψει και τα πρώτα τραγούδια. Ο κόσμος στην πόλη μας αγκάλιασε και μας αγάπησε σχετικά γρήγορα.


3. «Θα είμαι εκεί» ο νέος σας δίσκος. Πόσο δύσκολο ήταν η δημιουργία του;

Το 2010 μετά από μια καταπληκτική συναυλία με πολύ κόσμο η μπάντα διαλύθηκε λόγο διαφωνιών των μουσικών σχετικά με το ύφος και την πορεία που ήθελε ο καθένας να χαράξει. Έγιναν κάποιες προσπάθειες μετά από ένα χρόνο οι οποίες έπεσαν στο κενό, όπου φτάσαμε στα τέλη του 2012 και είπαμε να μπούνε στο στούντιο με την προοπτική να ηχογραφήσουμε 2 νέα τραγούδια και να κάνουμε μια προσπάθεια ώστε να φτιαχτεί και πάλι η μπάντα.
Όταν κάθεσαι στο τραπέζι ανοίγει και η όρεξη, έτσι και τα 2 τραγούδια έγιναν αφορμή στο να γραφτούν και πάλι από την αρχή και τα προηγούμενα 4 που είχαμε, καθώς και άλλα 2.
Τώρα μετά από όλο αυτό, φαντάζουν όλα εύκολα. Η αγάπη για την μουσική, το πάθος και τα όνειρα, είναι ικανά να σε φτάσουν εκεί που φαντάζεσαι, όχι μόνο στην μουσική αλλά και γενικά στην ζωή σου. Γι αυτό ακολουθήστε τα όνειρά σας παιδιά.

4. 
Από που προέρχονται οι επιρροές σας;

Ήμαστε 2 άνθρωποι με διαφορετικές προσωπικότητες, διαφορετικά γούστα αλλά με ίδια όνειρα και πάθος για την μουσική και αυτό από μόνο του είναι αρκετό για μια καλή συνεργασία και προπάντων συνεννόηση. Επιρροές έχουμε από ότι μουσική έχουμε ακούσει στην μέχρι τώρα ζωή μας, είτε είναι από Ελληνικό ροκ, είτε από ξένο ροκ και κυρίως Αμερικάνικο ήχο, είτε από metal και πιο βαριά ακούσματα. Δεν μένει εκεί όμως το αυτί μας καθώς είναι ανοιχτό σε ήχους και στίχους που κάθονται καλά μέσα μας και έχουν σίγουρα κάτι να μας πουν.

5. 
Καλοκαίρι και το «καλοκαίρι μου» ήρθε για να μείνει…! Σωστά;

Το «Καλοκαίρι μου» θέλουμε να πιστεύουμε ότι ήρθε για να μείνει. Είναι ένα χαρούμενο και άκρως καλοκαιρινό τραγούδι με δροσιστικό και ερωτικό στίχο το οποίο ήρθε στο μυαλό του Άγγελου Μουρβάτη με τον οποίο συνεργαστήκαμε πολύ σε αυτό τον δίσκο. Το έγραψε την περίοδο που ηχογραφούσαμε παρέα και αναγκαστικά πήρε την θέση από ένα άλλο τραγούδι που είχαμε στα σκαριά. Η μουσική είναι αποκλειστικά του Άγγελου και οι στίχοι βγήκαν σε συνεργασία του Άγγελου με τον Νίκο. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι αρέσει ήδη και ότι θα το αγαπήσει ο κόσμος.

6. 
Επόμενο βήμα σας ποιό είναι;

Επόμενο βήμα οι συναυλίες. Θέλουμε να κάνουμε όσες περισσότερες μπορούμε και να ταξιδέψουμε την όμορφη Ελλάδα μας, να γνωρίσουμε κόσμο και να περάσουμε όμορφα. Αυτό είναι που θα μείνει στο τέλος, και φυσικά η μουσική μας. Ήμαστε όμως σε μια πολύ δημιουργική περίοδο και μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι έχουμε τραγούδια για άλλους 2 δίσκους στο συρτάρι και πολύ πιθανών τον χειμώνα να μπούμε και πάλι στο στούντιο για την επόμενη δουλειά μας.

Cameres


7. Θα σας απολαύσουμε σύντομα επί σκηνής;

Ναι, κάτι συζητάμε για παρουσίαση δίσκου εδώ στην Καβάλα, αλλά είμαστε και ανοιχτοί σε κάθε πρόταση από οποιοδήποτε μέρος που θα ήθελε να μας απολαύσει.

8. Σύμφωνα με τα λεγόμενα σας, οι συντελεστές του δίσκου είναι μία παρέα φίλων. Τι εννοείτε με αυτό;

Ότι δεν θα κάναμε τίποτα αν δεν είχαμε όλους αυτούς του υπέροχους φίλους μας, που αγκάλιασαν την προσπάθεια και δέχτηκαν να μπούνε στο στούντιο μαζί μας για να ηχογραφήσουμε αυτό τον δίσκο. Το ευχάριστο είναι ότι όπου απευθυνθήκαμε για συνεργασία είχαμε και θετική απάντηση, αλλά το κυριότερο είναι ότι όλοι πέρασαν καταπληκτικά στο στούντιο και ευχαριστήθηκαν την διαδικασία της ηχογράφησης, το κλίμα ήταν υπέροχο και δεν θέλαμε να σταματήσουμε να γράφουμε τραγούδια.

9. Είναι δύσκολη η αναγνώριση από το κοινό στις μέρες μας;

Δεν ξέρουμε αν είναι δύσκολη η εύκολη, παλιά ήταν πιο δύσκολη ίσως γιατί δεν υπήρχε το διαδίκτυο με την μορφή που το ξέρουμε σήμερα, αλλά ο κόσμος άκουγε περισσότερο μουσική. Τώρα μπορεί ο κόσμος να μάθει ένα τραγούδι μας αλλά να μείνει μέχρι εκεί αφού δύσκολα βάζει να ακούσει ένα ολόκληρο άλμπουμ από μια μπάντα. Γι αυτό βλέπουμε και τα digital singles να είναι στην μόδα.

10. 
Πως σας φαντάζεστε μετά από 10 χρόνια;

Μας φανταζόμαστε να έχουμε γίνει ήδη Rock Stars όπως λέμε και στο τραγούδι μας, αν και δεν το πιστεύουμε τώρα γι αυτό λέμε ότι ζούμε κάτω από λάθος ουρανό. Ότι δηλαδή αν ήμασταν κάπου έξω ίσως να ήταν και πιο εφικτό. Η αγορά είναι μικρή και η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της συνήθως, οπότε δεν έχουμε μεγάλα όνειρα, το μεγαλύτερο που ήταν ένας επίσημος δίσκος όπου έγινε ήδη πραγματικότητα και για την ώρα ζούμε αυτό το υπέροχο όνειρο στην ζωή μας.
Κάνουμε μια ευχή όμως να μπορέσουμε να γίνουμε Rock Stars όπως είπαμε, να ζούμε άνετα και όμορφα, να προσφέρουμε ότι μπορούμε περισσότερο στην τέχνη στον άνθρωπο αλλά και στον κόσμο μας. Δεν μας ενδιαφέρει το χρήμα σαν χρήμα, για εμάς είναι κινητήριος δύναμη και τίποτα παραπάνω. Ζούμε την κάθε στιγμή σαν να ήταν η τελευταία μας.

Περισσότερες πληροφορίες για τα live, καθώς και τα νέα  σχέδια των Cameres, μπορείτε να βρείτε:

Oficial Site,    FaceBook,   YouTube