Home Συνεντεύξεις Συνέντευξη: Angel Lo Verde & Satyros Larousse

Συνέντευξη: Angel Lo Verde & Satyros Larousse

0
SHARE

Δημιούργημα της ευρηματικής τραγουδίστριας Angel Lo Verde, σχήμα πολυεθνικό και πολυσυλλεκτικό, με επιρροές από soul, blues, funk, rock, δημιουργεί μέσα από τις συνθέσεις του ένα καθαρά προσωπικό μουσικό ύφος. Διαβάστε τι μας αποκάλυψαν όταν μιλήσαμε μαζί τους:

1. Angel Lo Verde & Satyros Larousse, ένα σχήμα που άφησε το στίγμα του μέσα από την διαφορετικότητά του. Πότε και με ποια αφορμή ξεκινήσατε το σχήμα σας;

(Angel Lo Verde) Το 2006 έφτιαξα τους Satyros Larousse με σκοπό να παίξουμε τα τραγούδια μου.Πάντα έγραφα μουσική και στίχους και είχα κάνει ήδη κάποιες προσπάθειες στο παρελθόν να παιχτούν live.Έτσι έχοντας στο πλευρό μου τον Αλέκο Αράπη,ξεκινήσαμε μαζί με τον Στέφανο Μίτρι και τον Luigi Περίκο να δουλεύουμε τα κομμάτια.Μετά απο κάποιες ανακατατάξεις τον Μάρτη του 2012 την σκυτάλη πήρε ο Αλέξανδρος Δερμάνης στη κιθάρα και ο Στέλιος Πασχάλης στα τύμπανα.

2. Από  ποια μέλη απαρτίζεται το σχήμα σας;

Η μπάντα αποτελείται απο τους: Αλέκος Αράπης-Μπάσο,Αλέξανδρος Δερμάνης-Κιθάρα,Στέλιο Πασχάλη-Τύμπανα κι εμένα (Angel Lo Verde) στη φωνή και τα κρουστά.

3. Ετοιμάζεστε για την παρουσίαση του δεύτερου δίσκου σας. Μιλήστε μας γι’ αυτή σας την δουλειά;

Υπάρχει αρκετό μουσικό υλικό κι εφόσον ήρθαν 2 νέα μέλη στη μπάντα,θεωρήσαμε οτι έπρεπε να μπούμε στο στούντιο και να γράψουμε.Κατα κάποιο τρόπο αυτό είναι ένα EP γνωριμίας.

4. Ο ήχος σας έχει επιρροές από soul, blues, funk, rock. Που θα εντάσσατε το σχήμα σας;

Οι επιρροές μας είναι απο όλα αυτά τα είδη που αναφέρατε.Το ηχητικό αποτέλεσμα είναι ένα πάντρεμα όλων φιλτραρισμένο απο το προσωπικό μας γούστο.

5. Πάνω απ’ όλα  όμως με μία μοναδική πολυεθνική ταυτότητα. Πως προέκυψε αυτό;

Πολυεθνική ταυτότητα είχε κάτα κάποιο τρόπο με την αρχική σύνθεση. Εγώ είμαι Ελληνο-Ιταλίδα και επίσης τόσο ο Στέφανος όσο και ο Luigi έχουν Ιταλικές ρίζες.

6. Οι ζωντανές σας εμφανίσεις μοναδικές … Πείτε μου αληθεύει πως κάνατε ένα φορτηγάκι live stage και τραγουδάτε εκεί ενίοτε;

Ναι,το καλοκαίρι του 2013 μετατρέψαμε ένα φορτηγό σε live σκηνή.Θέλαμε να δώσουμε την ευκαιρία στον κόσμο που δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να πάει σε live,να ακούσει και να δει κάτι διαφορετικό.Το φορτηγό είναι ιδανικό για να γνωρίσει ο κόσμος εμάς και τη μουσική μας.

7.  Τα πράγματα στην Ελλάδα πολύ άσχημα. Είστε αισιόδοξοι πως θα αλλάξει η κατάσταση ή όχι;

Όλα κάνουν τον κύκλο τους….Σημασία έχει να μη το βάζουμε κάτω.

8. Πιστεύετε πως κρατάμε λοιπόν την μοίρα μας στα χέρια μας. Mπορούμε να φέρουμε τον ήλιο ξανά στις ζωές μας και πώς;

Τα πράγματα δεν αλλάζουν μαγικά μόνα τους…Πρέπει εμείς να αλλάξουμε πρώτα.Ο ήλιος είναι πάντα εκεί..πρέπει να διώξουμε το σκοτάδι για να τον δούμε.

9. Τα σχέδιά σας για το μέλλον. Τι να περιμένουμε από σας;

Ετοιμαζόμαστε να ξαναμπούμε στο στούντιο και να συνεχίσουμε με τις ηχογραφήσεις και των υπόλοιπων κομματιών και παράλληλα θα κάνουμε live ώστε να γνωρίσει ο κόσμος τη μουσική μας.

10. Να ευχηθούμε τα καλύτερα με πολύ έμπνευση και δημιουργία. Μία ευχή από σας.

Ευχαριστούμε πολύ! Ευχή…?!  Νομίζω το “pick up your pieces” ταιριάζει απόλυτα εδώ: Pick up your pieces,keep on trying. Pick up your pieces and don’t let hope die!