Συνέντευξη: Alexa

0
SHARE

Η Alexa με φωνή που σε παρασύρει να ταξιδέψεις στις μαγευτικές γειτονιές της Aβάνα και του Ρίου, διεκδικεί μια θέση στην ελληνική δισκογραφία!   Διαβάστε τι μας αποκάλυψε η τραγουδίστρια για την πορεία της μέχρι σήμερα καθώς και ποια είναι τα νέα της σχέδια.

1. Ποιά είναι η Αλέξα σήμερα?

Η Αλέξα σήμερα είναι μια καλλιτέχνις που ζει και αναπνέει μέσα από τη μουσική, γράφει η ίδια τα τραγούδια της, εμπνέεται από τη φύση, τα συναισθήματα, τους ανθρώπους και τις καταστάσεις γύρω της και θέλει να χαράξει τη δική της διαφορετική μουσική γραμμή και το κοινό να χαμογελάει και να χορεύει με τη μουσική της!

2. Τι νέο μας παρουσιάζεις αυτό το διάστημα?

Μόλις κυκλοφόρησε το video clip για το τραγούδι “Wild & Free“, τη μουσική και τους στίχους του οποίου έχω γράψει εγώ. Το κομμάτι θα είναι διαθέσιμο στις 2 Αυγούστου σε όλα τα ηλεκτρονικά καταστήματα από την Addicted2Bass.

3. Πες μας λίγα λόγια για την πορεία σου μέχρι σήμερα?

Η πορεία μου μέχρι σήμερα περιλαμβάνει πολύ μουσική! Απο 3 χρονών παίζω πιάνο και ασχολούμαι με τη μουσική γενικά. ξεκίνησα να γράφω τη δική μου μουσική από 8 χρονών, στη συνέχεια αποφοίτησα από Μουσικό Σχολείο και τώρα σπουδάζω Μουσικολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Έκανα κάποιες συνεργασίες στον χώρο και το τελευταίο χρόνο περίπου ακολουθώ μια σόλο πορεία.

ALEXA 14. Τι ετοιμάζεις για την νέα σεζόν?

Σε λίγες μέρες θα μπω στούντιο για το νέο μου single και παράλληλα ετοιμάζω εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα .

5. Πόσο δύσκολο ήταν για σένα να ξεκινήσεις την μουσική σου πορεία?
Δεν ήταν καθολου δύσκολο καθώς είχα από την αρχή το βασικότερο , την προτροπή και στήριξη των δικών μου ανθρώπων ειδικά της μητέρας μου που είναι μουσικός, οπότε χαρή σε εκείνη ξεκίνησα την ενασχολησή μου από πολύ μικρή και απο τότε ήξερα ότι μόνο αυτό ήθελα να κάνω στη ζωή μου! Απο κει και πέρα υπάρχουν στόχοι που θέλω να επιτευχθούν και αυτό θα γίνει μέσα από τη συνεχή δουλειά , ενημέρωση και εμπνευση φυσικά.

6. Θυμάσαι κάτι από το ξεκίνημα σου που ίσως να σε επηρέασε αρνητικά?

Δε μπορώ να θυμηθώ κάτι συγκεκριμένο τώρα..Οπότε μάλλον δεν υπήρξε κάτι τόσο σημαντικό. Σίγουρα μπορεί να έρθεις σε επαφή με αρνητικές καταστάσεις , όχι μόνο στην αρχή αλλά και κατά τη διάρκεια της πορείας σου. Σημασία έχει πόσο αφήνεις αυτές τις καταστάσεις να σε επηρεάσουν ή αν υπάρχει λόγος να τις αφήσεις να σε επηρεάσουν!

7. Ποιες είναι οι μουσικές σου επιρροές?

Μεγάλωσα με τη κλασική μουσική. Αργότερα άρχισα να ακούω πολλά και διαφορετικά μεταξύ τους είδη. Ακούω ξένη pop rock, punk rock, indie ,reggae, hip hop, house -παρακολουθώ πολύ την ηλεκτονική σκηνή και τα είδη της γενικά – και αντλώ στοιχεία που με εμπνέουν.

8. Πως φαντάζεσαι τον εαυτό σου μετά από 5 χρόνια?

Φαντάζομαι να έχω πετύχει τους στόχους που έχω θέσει και να συνεχίσω να εξελίσσομαι .Kαι εγώ και η μουσική μου.

9. Είσαι τελειομανής στην δουλειά σου?

Ναι γιατί σε αυτή τη δουλειά θεωρώ ότι πρέπει να είσαι. Εξ’άλλου το μότο που έχω δανιστεί από έναν καθηγητή μου λέει πως ” Ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο”.

10. Κάποιο άλλο όνειρο που θα ήθελες να πραγματοποιήσεις?

Να ταξιδέψω σε μέρη που ακόμα δεν έχω πάει και να γνωρίσω ανθρώπους και κουλτούρες που ακόμα δεν έχω γνωρίσει.