Home Συνεντεύξεις Συνέντευξη: 33 Στροφές

Συνέντευξη: 33 Στροφές

0
SHARE

Οι 33 Στροφές δημιουργήθηκαν πριν 2 χρόνια περίπου. Όλοι μαζί ξεκίνησαν με αφοσίωση και έμπνευση την προσπάθεια τους να φέρουν έναν διαφορετικό ήχο στην Ελληνική μουσική σκηνή. Ξεκίνησαν σαν cover band κάνοντας τη διαφορά με 3 βασικά στοιχεία τους. Καλές ενορχηστρώσεις, δυνατό Groove, διατήρηση μουσικής ταυτότητας. Πρόσφατα μιλήσαμε μαζί τους και διαβάστε παρακάτω τι μας αποκάλυψαν.

1. 33 Στροφές, έξυπνος τίτλος, πως το αποφασίσατε να δώστε αυτό το τίτλο ?

Το όνομα 33 Στροφές μας παραπέμπει σε μια νοσταλγία. Νοσταλγούμε την ανάμνηση μιας άλλης εποχής, που συνοδευόταν από την μαγεία του εξωφύλλου, την μυρωδιά του βινυλίου. Το βινύλιο ξέρεις είναι κάτι διαχρονικό….κάτι που θα μείνει στην ιστορία.

2. Ποιοι αποτελούν τις 33 Στροφές?  Πείτε μας λίγα λόγια σας.

Ο βασικός πυρήνας των 33 Στροφών είναι η Εύη και εγώ (Νίκος).Ανακατατάξεις έγιναν αρκετές. Ένα σχήμα, μία ομάδα είναι πολύ δύσκολο να επιζήσει στο χρόνο. Από κει και πέρα έχουμε καταλήξει και θέλουμε να πιστεύουμε πως τα παιδιά που μας πλαισιώνουν πλέον θα μείνουν δίπλα μας μέχρι το όνειρο μας να αρχίσει να ξεθωριάζει.. Είναι όλοι τους εξαίρετοι μουσικοί και βγάζουμε μια τρομερή χημεία. 
Μπάσο: Αντώνης Μπίτρος 
Κιθάρα ηλεκτρική – ακουστική: Γιώργος Ρίζος
 Drums-Cajon: Δημήτρης Ασημακόπουλος
 Πλήκτρα: Νίκος Καψαλάκης 
 Φωνητικά: Ευδοξία Δήμου

33 Strofes

3. Μέσα σε πόσο χρονικό διάστημα χρειάστηκε για να κυκλοφορήσετε το δικό σας τραγούδι?

Χρειαστήκαμε για το πρώτο μας τραγούδι, γύρω στους 5 μήνες. 5 μήνες δημιουργικοί, με πολλές ώρες στο στούντιο, αρκετές ώρες υπομονής από τον Θανάση (Καραμπίνα ο οποίος ενορχήστρωσε το κομμάτι) ώστε να αντέξει τις απαιτήσεις μας… πολλές πρόβες ώστε να βγει ένα πάρα πολύ καλό αποτέλεσμα.

4. Πως νοιώθετε που το ακούτε στα ραδιόφωνα και δέχεστε θετικά σχόλια?

Περίεργα!!! Ακούς το δημιουργημά σου αλλά και πάλι κάνεις την αυτοκριτική σου. Μας ευχαριστεί που αρέσει στον κόσμο αλλά αυτό μας βάζει σε σκέψη να απαιτούμε περισσότερα από τον εαυτό μας.

5. Το τραγούδι “Θέλω να φύγω” έχει κάποια ιστορία πίσω του?

Η ιστορία του ¨Θέλω να φύγω¨ ξεκινά από την κρίση που βιώνουμε όλοι μας. Μία κρίση οικονομική, κρίση αξιών αλλά και ιδεών. Ένα γραφείο, ασφυκτικό ωράριο εργασίας, πίεση ψυχολογική.  Το αποτέλεσμα αναμονή στην «ουρά» του ΟΑΕΔ για να λάβεις την κάρτα ανεργίας. Έτσι γεννιέται το «Θέλω να φύγω».

6. Τι άλλο ετοιμάζετε αυτήν την περίοδο?

Ετοιμαζόμαστε αυτή την περίοδο για την μουσική παράσταση «Όταν η μουσική γίνεται συναίσθημα» η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 27/10 στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο. Κάτι ξεχωριστό, ένα πρόγραμμά το οποίο πιστεύουμε είναι κάτι διαφορετικό από τα υπόλοιπα live μας. Τα υπόλοιπα επί σκηνής… Παράλληλα ετοιμάζουμε το 2ο μας κομμάτι το οποίο ευελπιστούμε να έχει ολοκληρωθεί τέλη Δεκέμβρη.

7. Κάθε σας δημιουργία θέλετε να έχει ένα τέλειο αποτέλεσμα?  Συμφωνείτε όλοι μαζί στο να κάνετε σωστά και αργά βήματα για το καλύτερο αποτέλεσμα?

Η αλήθεια είναι ότι είμαστε τελειομανείς…. (γέλια). Άποψη μας είναι πως όταν κάνεις κάτι πρέπει να το κάνεις σωστά για να νιώθεις καλά με το εαυτό σου. Το κλειδί της επιτυχίας κρύβεται στην ευτυχία και εμείς είμαστε ευτυχισμένοι με αυτό που κάνουμε. Το αποτέλεσμα δεν ορίζεται από τον ρυθμό των βημάτων αλλά από την ιδιοσυγκρασία του group, την σοβαρότητα, την υπομονή και την δουλεία που κάνει….αρκεί να υπάρχει κοινός στόχος!!!

8. Πως νοιώθετε που η περίοδος στην Ελληνική Μουσική Σκηνή βρίσκεται σε ένα “αδιέξοδο” να πούμε? με αρκετά προβλήματα στο χώρο.

Κάποια στιγμή θα γινόταν και αυτό. Ήταν αναπόφευκτο. Για εμάς είσαι σε αδιέξοδο, όταν δεν αντιστέκεσαι, δεν θέλεις να αντιμετωπίσεις μια κατάσταση, όταν έχεις παραδοθεί .Κάτι τέτοιο δεν είναι υγιές. Οφείλουμε να επανακτήσουμε τις δυνάμεις μας ότι και να μας συμβεί όσο σκληρό και να φαντάζει….Μας πληγώνει αφάνταστα η αδιαφορία στους καιρούς που διανύουμε.

9. Στους στίχους σας εκφράζεται την καθημερινότητα? βιώματα?

Εκφράζουμε ειλικρίνεια, αυτό που βιώνουμε καθημερινώς. Αποτυπώνουμε τα συναισθήματα μας και τα επενδύουμε με μουσική

10. Πιστεύετε ότι η εποχή που ζούμε έχει ανάγκη από ρομαντισμό και αγάπη?

Πιστεύουμε ότι ο ρομαντισμός στην εποχή μας έχει χαθεί. Έχει αντικατασταθεί από την καριέρα…πολλές ώρες εργασίας με σκοπό το χρήμα. Καταλυτικός παράγοντας για τη ζωή μας μεν, δεν φέρνει την ευτυχία δε. Η αγάπη έχει ατονήσει στις μέρες μας αλλά παρατηρούμε ότι σιγά σιγά ο κόσμος επανεκτιμά αγαθά που είχε βάλει στην άκρη του μυαλού του….

11. Εχετε κάποιες μουσικές επιρροές?

Οι επιρροές μας είναι πολυσυλλεκτικές, από world ethnic μουσικές….μέχρι παραδοσιακά δημοτικά τραγούδια όπως τα γνωρίσαμε από τις γενέτειρες μας.

12. Τελειώνοντας θα ήθελα να πείτε κάτι για τους αναγνώστες μας.

Κάποιοι λένε πως οι 33 Στροφές «ήρθαν για να μείνουν». Κάποιοι άλλοι μιλούν για χαρακτηριστικές ερμηνείες και ιδιαίτερες ενορχηστρώσεις των «33 Στροφών». Αυτό θα το κρίνετε εσείς, εσείς είστε ο τελικός κριτής…  Εμείς απλά θα ακολουθούμε το ένστικτο μας.

Κι είμαστε ακόμα ζωντανοί
στη σκηνή σαν ροκ συγκρότημα
κι αν μας αντέξει το σχοινί 
θα φανεί στο χειροκρότημα…

33 Strofes1

Μάθετε περισσότερα για το συγκρότημα στο FaceBook.