Home Συνεντεύξεις Συνέντευξη | Χρήστος Λούφης

Συνέντευξη | Χρήστος Λούφης

0
SHARE

Ο Χρήστος Λούφης γεννήθηκε το 1985, μεγάλωσε με παραδοσιακούς ήχους, ακούγοντας τον πατέρα του να παίζει με κλαρίνο παραδοσιακά τραγούδια αλλά και διάφορα συγγενικά του πρόσωπα παίζοντας ακορντεόν, ντέφι και βιολί. Τα τελευταία 6 χρόνια παίζει εντατικά και σταθερά κάθε εβδομάδα σε διάφορα μαγαζιά στην Αθήνα ενώ μέσα στο 2012 έκανε και τις πρώτες του εμφανίσεις και στην επαρχία.

1. Χρήστο σε καλωσορίζουμε. Πως ξεκίνησε η νέα χρονιά για σένα? Τι νέο έφερε στην καλλιτεχνική σου ζωή?

Η νέα χρονιά ξεκίνησε με την κυκλοφορία του νέου μου single “Χαμογέλα”. Είναι ένα τραγούδι που μιλάει για το χαμόγελο και έρωτα, δύο λέξεις απλές, αλλά πολύ σημαντικές που ομορφαίνουν την ζωή μας. Το τραγούδι αυτό για μένα είναι η κρυφή δύναμή μου για μια δημιουργική χρονιά.

2. Το νέο σου τραγούδι είναι προάγγελος μιας προγραμματισμένης επερχόμενης δισκογραφικής σου δουλειάς ή το επόμενο βήμα θα γίνει όταν κρίνεις ότι είναι η κατάλληλη στιγμή?

Αυτό τον καιρό ετοιμάζεται μια δισκογραφική δουλειά στην οποία θα συμμετέχω ερμηνευτικά και αμέσως μετά θα ολοκληρώσω τον δεύτερο προσωπικό μου δίσκο.

3. Με τον καταιγισμό πληροφοριών που δεχόμαστε καθημερινά στο ιντερνετ πιστεύεις ότι είναι εύκολο ή δύσκολο για έναν νέο καλλιτέχνη μα κάνει γνωστή την μουσική του στον κόσμο?

Η δύναμη του ίντερνετ είναι σαφώς μεγάλη, αλλά σίγουρα δεν είναι τόσο εύκολο όσο φαίνεται γιατί σε αυτή τη δουλειά που υπάρχουν πολλοί στο χώρο, ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και πρέπει να προσπαθείς κάθε μέρα, αλλά όσο πιο πολύ το αγαπάς και το θέλεις τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να το πετύχεις.

4. Πως επικοινωνείς την μουσική σου με τον κόσμο? Μέσω του διαδικτύου μόνο ή πιστεύεις και στην δύναμη του live?

Όπως σου είπα και πριν σίγουρα το ιντερνετ έχει μεγάλη δύναμη, καθώς σου προσφέρει εύκολους τρόπους να γίνει γνωστή η μουσική σου, όμως για μένα την ουσιαστική δύναμη την έχει το live. Εκεί σου δίνεται η δυνατότητα να κοιταχτείς με τον κόσμο στα μάτια, να τραγουδήσετε μαζί και να εκτιμήσει καλύτερα την δουλειά σου και εσένα τον ίδιο. Γι αυτό το λόγο κάνω εμφανίσεις όσο μπορώ και στην Αθήνα και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

5. Όπως στο πρώτο σου cd Επτά στιγμές, έτσι και εδώ στο “Χαμογέλα” έχεις τον απόλυτο έλεγχο της μουσικής σου στο κομμάτι του στίχου, της μουσικής και της ενορχήστρωσης. Το υπόλοιπο team σου? Οι άνθρωποι που είναι δίπλα σου σ αυτή την προσπάθεια? Θέλεις να μας πεις κάτι και γι αυτούς?

Είναι όλοι πρώτα φίλοι και μετά συνεργάτες. Στο «Χαμογέλα» εκτός από τις κιθάρες που έπαιξα εγώ, οι μουσικοί που συμμετέχουν είναι: Μάκης Τσίκος-κλαρίνο, Παναγιώτης Κοτσώνης-βιολί, Παναγιώτης Κωνσταντινίδης-ακορντεόν, Αρσένης Νάσης-κρουστά, Νίκος Δόριζας-τύμπανα και Τέλης Καυκάς-μπάσο. Η επεξεργασία του ήχου έγινε στο studio «Μύθος» από τον Θανάση Γκίκα. Τι να πεις για αυτούς τους υπέροχους μουσικούς; Ένα μεγάλο ευχαριστώ που είναι δίπλα και με βοηθούν να δώσω την ψυχή μου μέσα απ την μουσική μου.

6. Ποια είναι τα ερεθίσματα σου για να γράψεις ένα τραγούδι?

Το πρώτο και κύριο είναι η κατάλληλη στιγμή και η κατάλληλη διάθεση. Θεματικά μπορεί να είναι απλά καθημερινά πράγματα που συμβαίνουν γύρω μου, ή κάποια σημαντικά γεγονότα που γίνονται στο περιβάλλον μου, δοσμένα από την δική μου οπτική γωνία. Για παράδειγμα το “Χαμογέλα” που ολοκληρώθηκε τώρα, πηγή έμπνευσης ήταν ένα χαρούμενο γεγονός που έγινε πριν 1,5 χρόνο κι αυτό ήταν η γέννηση της ανιψιάς μου, της οποίας και το έχω αφιερώσει.

7. Ετοιμάζεις κάτι για το άμεσο μέλλον? Κάποιες εμφανίσεις ίσως?

Θα εμφανιστώ την Πέμπτη στις 12 Μαρτίου στο Holywood stage στην Αθήνα και σας περιμένω να περάσουμε μαζί μια ωραία βραδιά.

8. Χρήστο τελειώνοντας θέλουμε να σε ευχαριστήσουμε και να σου ευχηθούμε ότι καλύτερο για την συνέχεια.

Κι εγώ σας ευχαριστώ για την φιλοξενία, να είστε καλά.