Home Συνεντεύξεις Συνέντευξη | Στεφανία

Συνέντευξη | Στεφανία

0
SHARE

H Στεφανία μία νέα ταλαντούχα τραγουδίστρια που πρόσφατα κυκλοφόρησε το πρώτο της single με τίτλο “Replay“.  Πρόκειται για μια συνεργασία με τον δημιουργό Ανδρέα Λάμπρου, ο οποίος και της ετοιμάζει και το πρώτο προσωπικό άλμπουμ. Με αφορμή την πρώτη της κυκλοφορία γνωριστήκαμε με την Στεφανία και μας απάντησε σε μερικές ερωτήσεις που σίγουρα θα σας κεντρίσουν το ενδιαφέρον.

1. Στεφανία,  πρόσφατα κυκλοφόρησε το τραγούδι σου “Replay”.  Μίλησέ μας λίγο για αυτή τη δουλειά σου και για τη συνεργασία σου με τους δημιουργούς του τραγουδιού.

Καταρχήν θα ήθελα να σας ευχαριστήσω πολύ για την πρόσκληση! Ναι έτσι είναι ακριβώς, το “Replay” κυκλοφόρησε τον φετινό Ιούνιο, σε συνεργασία με την 14 Music. Η μουσική είναι του Ανδρέα Λάμπρου και οι στίχοι του Τάσου Βουγιατζή, τους οποίους και ευχαριστώ ιδιαίτερα για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν και είμαι πολύ χαρούμενη γι αυτό. Συγχρόνως συμβαίνει να είναι το πρώτο μου single που επίσημα κυκλοφορεί και ακούγεται ραδιοφωνικά ανά την Ελλάδα, αρχής γενομένης από την όμορφη Θεσσαλονίκη!

2. Τι σε ώθησε στο να ασχοληθείς με τη μουσική και το τραγούδι?

Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, η μουσική και το τραγούδι ήταν μια προσφιλής μου ενασχόληση καθώς μεγάλωσα σε μια οικογένεια με καθημερινή την παρουσία της μουσικής σε κάθε έκφανση της καθημερινότητας της. Έτσι γεννήθηκε και εντάθηκε η αγάπη μου για τη μουσική και στη συνέχεια, μεγαλώνοντας, βρήκα λόγους για να ξεκινήσω και να συνεχίσω να τραγουδώ. Πέραν του αυτοδίδακτου στο παίξιμο μουσικών οργάνων – πιάνο αρχικά και αργότερα ηλεκτροακουστική κιθάρα – συνέχισα να καταρτίζομαι σχετικά παρακολουθώντας σε ωδείο μαθήματα σε αυτά τα όργανα καθώς και μαθήματα φωνητικής και θεωρία της μουσικής. Μετά από τη συστηματική συμμετοχή μου σε παιδικές χορωδίες, πρωτοεμφανίστηκα ως τραγουδίστρια σε ηλικία 15 ετών και έκτοτε συνεχίζω ως και σήμερα να τραγουδώ και να βιώνω αυτήν την μαγική ροή και ανταλλαγή ενέργειας που συμβαίνει όταν τραγουδάω μπροστά σε κόσμο και όταν ο κόσμος αυτός γίνεται μια παρέα. Μαγεία και ουσία δηλαδή, διέξοδος, ψυχοθεραπεία και πάνω απ’ όλα έκφραση, είναι οι λόγοι που με ώθησαν.

3. Ποια είναι τα δικά σου μουσικά ακούσματα από την ελληνική και τη διεθνή σκηνή και ποιοι οι αγαπημένοι σου καλλιτέχνες?

Όπως είπα παραπάνω, μεγάλωσα με πολλά ακούσματα ως επί το πλείστον από την ελληνική μουσική αλλά αργότερα προστέθηκαν στη λίστα μου κάθε είδους μουσικές – από κλασσική και όπερα μέχρι παραδοσιακή μουσική και ραπ ή hip hop – ανάλογα με τη στιγμή και τη διάθεση. Άλλωστε πίστευα από παιδί ότι η μουσική, όπως και η ζωή, είναι μία και είναι άρρηκτα συνδεδεμένες μεταξύ τους! Εναλλάσσεται και ακούγεται ανάλογα των βιωμάτων μας τα οποία και ποικίλλουν. Αυτό επεκτείνεται πιστεύω και στους καλλιτέχνες που υπηρετούν κάθε είδος μουσικής χωριστά. Η μουσική πολυχρωμία χρειάζεται. Συνεπώς, αγαπημένους καλλιτέχνες έχω πολλούς, δε θα μπορούσα όμως να ξεχωρίσω μόνο έναν ή κάποιους. Σαν προσωπική προτίμηση θα μπορούσα να πω πάντως πως έχω μία, αν θέλεις, αδυναμία στη λαϊκή μουσική.

4. Ποιά είναι η σχέση σου με το internet? Πιστεύεις πως είναι ένα καλό μέσο για να προωθήσει ένας καλλιτέχνης τη δουλειά του?

Το internet πλέον έχει γίνει ο πιο σημαντικός αρρωγός στην προώθηση της καλλιτεχνικής μας δουλειάς. Μας δίνει τη δυνατότητα να προβάλλουμε και να επικοινωνούμε τη δουλειά μας με έναν νέο τρόπο, πιο διαδραστικό και σίγουρα πολύ αποτελεσματικό. Και η δική μου σχέση λοιπόν με το internet είναι ακριβώς αυτή…μέσα από αυτό μιλάω για τη δουλειά μου και για τις καλλιτεχνικές μου δραστηριότητες, ακούω γνώμες, μοιράζομαι απόψεις! Θεωρώ ότι είναι ένα χρήσιμο και ωφέλιμο μέσο προώθησης αλλά ιδανικά κατά τη γνώμη μου, θα πρέπει να συνδυάζεται και με τους πιο ‘’κλασσικούς τρόπους’’ προώθησης και προβολής, το ραδιόφωνο, την τηλεόραση, τα έντυπα, το cd κλπ.

5. Ποια πιστεύεις ότι είναι η σχέση των νέων με τη μουσική σήμερα?

Μιας και είπαμε για internet, θα έλεγα ότι λόγω αυτού, η σχέση των νέων με την μουσική είναι ιδιαίτερα καλή! Σήμερα, κυρίως μέσω του διαδικτύου, των μεγάλων μουσικών καναλιών και της τεχνολογίας γενικότερα και μέσα από τις διάφορες μουσικές πλατφόρμες, οι νέοι έχουν βρει έναν πολύ εύκολο, γρήγορο και οικονομικό τρόπο ψυχαγωγίας. Μπορούν εύκολα να ανατρέξουν στις μουσικές κυκλοφορίες να ενημερωθούν και να περάσουν ευχάριστα το χρόνο τους. Όπως και σε όλους τους τομείς άλλωστε, οι νέοι άνθρωποι είναι αυτοί που δίνουν πνοή και «εγγυώνται» το αισιόδοξο και το καλύτερο για το μέλλον. Επίσης, μιλώντας λίγο γενικότερα, πιστεύω πως συνολικά οι Έλληνες ως λαός, τη μουσική την έχουμε απαραίτητα ανάγκη και έχει μεγάλη συμμετοχή στην καθημερινότητά μας καθώς δε χάνουμε ευκαιρία να τραγουδάμε και να ζούμε μέσα από αυτήν…επομένως, υπάρχει πάντα η ελπίδα να έχει η ελληνική μουσική ό,τι της αξίζει πραγματικά.

6. Πως σου αρέσει να περνάς τον ελεύθερο χρόνο σου?

Τον ελεύθερό μου χρόνο, μου αρέσει να τον περνάω απλά και όμορφα. Ταξιδεύω όποτε μπορώ, περνάω χρόνο με αγαπημένα πρόσωπα, διαβάζω, παρακολουθώ πολύ σινεμά και θέατρο.

7. Τι είναι σημαντικό για σένα? Ποιο είναι το μυστικό για την προσωπική σου ευτυχία και ποιος είναι ο προσωπικός σου στόχος?

Μυστικό αν υπήρχε και ήταν ένα, θα ήταν κοινό φαντάζομαι… Προσωπική ευτυχία ωστόσο για μένα είναι να έχει ο κάθε άνθρωπος εσωτερική γαλήνη και ισορροπία, ενδιαφέρον για τη ζωή και την δημιουργία και φυσικά να έχει ό,τι επιθυμεί ή ό,τι πραγματικά χρειάζεται σε κάθε στιγμή και φάση της ζωής του. Αυτό μπορεί και να είναι το ‘μυστικό’ ή μια αντιμετώπιση της ζωής. Σημαντικό ωστόσο θα έλεγα πως είναι να θέτεις μικρούς ή μεγάλους στόχους, να προσπαθείς να τους υλοποιείς και μέσα από την προσωπική σου εξέλιξη, να εξακολουθείς να βρίσκεις την ευτυχία. Η ευτυχία βρίσκεται στα απλά πράγματα…

8. Ποια είναι τα επόμενα σου σχέδια; Ετοιμάζεις κάποιο καινούργιο single? Που μπορούμε να ενημερωνόμαστε για τις επόμενες κινήσεις σου και τις δραστηριότητες σου?

Ετοιμάζουμε όμορφα πράγματα το προσεχές διάστημα. Έχει δρομολογηθεί το επόμενο δισκογραφικό μου βήμα, το 2ο digital single μου που αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο φθινόπωρο. Έπονται εμφανίσεις ανά την Ελλάδα που θα ανακοινωθούν σύντομα. Οι επόμενες κινήσεις και δραστηριότητες μου αναρτώνται στη σελίδα μου ( https://www.facebook.com/groups/620934728033079/ ) καθώς και στο site της εταιρίας μου.

9. Πως φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε 5 χρόνια από σήμερα?

Αν και δεν είμαι fan των μακροπρόθεσμων σχεδίων, μιας και η ζωή είναι απρόβλεπτη, εύχομαι σε 5 χρόνια από σήμερα να είμαι υγιής, σωματικά, ψυχικά
και πνευματικά, δημιουργική, με το ίδιο μεράκι και ενέργεια, χαρούμενη και βέβαια γεμάτη αγάπη, ισορροπία και έμπνευση.

10. …και για το κλείσιμο της συνέντευξής μας, θα ήθελες να δώσεις μία ευχή για τους αναγνώστες μας?

Αισιοδοξία, χαμόγελο, δύναμη, υγεία, πίστη και πολλή αγάπη!