Συνέντευξη: Πέτρος Βέβηλος

0
SHARE

O Πέτρος Βέβηλος ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη ως Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπευτής. Τελείωσε το τμήμα Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και έπειτα συνέχισε ολοκληρώνοντας το μεταπτυχιακό του, με εξειδίκευση στην Κοινωνική Κλινική Ψυχολογία των Εξαρτήσεων και των Ψυχοκοινωνικών Προβλημάτων ( MSc Social Clinical Psychology ).

Πάμε να  τον γνωρίσουμε καλύτερα.

1. Τι σημαίνει για σένα η μουσική ;

Τέχνη, ρυθμός , συντονισμός …αυτό που σε κάνει να είσαι…

2. Περιέγραψε μας τη μουσική σου πορεία.

Παλιότερα είχα πιο 80s rock ακούσματα… Σήμερα ακούω σχεδόν τα πάντα ανάλογα με τη διάθεση και ευχαρίστως εάν μου δινόταν η ευκαιρία να έκανα και κάτι πειραματικό. Ανάλογα εξελίσσονται και οι συνθέσεις μου από το παλιό στο καινούργιο και ανάποδα. Μέχρι σήμερα έχω βγάλει δύο δισκογραφικές δουλειές και μπορεί εύκολα κάποιος που γνωρίζει να καταλάβει αλλαγές σε ύφος . Η πορεία όμως δεν είναι οι δισκογραφικές …πορεία είναι τα live μου και όλο το συναίσθημα εκείνης της στιγμής που μοιράζομαι με τον κόσμο , η πορεία το ταξίδι της μουσικής μου είναι συνάμα και ο προορισμός μου…

3. Έχεις επηρεαστεί από κάποιον έλληνα ή ξένο καλλιτέχνη;

Ναι από πολλούς θεωρώ …στα πρώτα μου βήματα σίγουρα επηρεάστηκα από Πυξ Λαξ , Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Σιδηρόπουλο , Τρύπες και όλο το κύμα της τότε ροκ σκηνής… Τώρα όμως ακούω πολλές και διαφορετικές μουσικές γιατί αυτό με ξεκουράζει μου αρέσει και με αναπτύσσει μουσικά
…τώρα πλέον θεωρώ πως έχω ένα δικό μου στυλ στον τρόπο που θα ερμηνεύσω το κάθε τραγούδι…

4. Πιστεύεις ότι το ιντερνέτ βοηθάει τους νέους μουσικούς να αναδειχθούν ;

Το ιντερνέτ ίσως είναι το μοναδικό μέσον πλέον που μπορεί να βοηθήσει τους νέους καλλιτέχνες να αναδειχθούν και στο μέλλον βλέπω το ιντερνέτ να παίζει ηγετικό ρόλο στην προώθηση ενός νέου καλλιτέχνη αν αυτό δεν συμβαίνει ήδη.

5. Υπάρχει κάποιο μουσικό κομμάτι που έχεις ζηλέψει ή θα ήθελες πολύ να το έχεις γράψει εσύ;

Πολλά τραγούδια όταν τα ακούω μιλάνε μέσα μου σαν να είναι κομμάτι μου όπως το ¨Δεν μπορώ¨ του Αλκίνοου Ιωαννίδη το ¨Μπαγάσας¨ του Νικόλα του Άσιμου κ.τ.λ.

6. Δηλώνεις δημόσια τις απόψεις σου για τα κοινωνικά προβλήματα που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια;

Ναι πάντα , δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο, αυτό που έχω να πω θα το πω αλλιώς θα σκάσω!

7. Θα ήθελες να ευχαριστήσεις κάποιους ανθρώπους;

Θα ακουστεί λίγο μπανάλ αλλά νομίζω θα το πω στην μητέρα μου με τα τόσα που τραβάει η καημένη από έναν αιώνιο έφηβο (γελάει).

8. Θα ήθελες να διασκευάσεις κάποια τραγούδια; Αν ναι, πες μου κάποια από αυτά και σε τι ύφος θα ήθελες να γίνουν.

Ναι θα ήθελα βασικά αρκετά… «το καλοκαιράκι» σε ρυθμό swing, το «Φανή» σε πιο ροκ κ.α

9. Θα ήθελα να κλείσουμε αυτή τη συνέντευξη με την πιο θετική σου σκέψη για το μέλλον…

Peace and love!