Ο Μιχάλης Μαύρος είναι ένας εξαιρετικός ερμηνευτής από την Κύπρο που ασχολείται με το τραγούδι από μικρή ηλικία ενώ την τελευταία δεκαετία συνεργάζεται με την λαϊκή ορχήστρα του ΡΙΚ, έχοντας πραγματοποιήσει περισσότερες από 150 συναυλίες.

1. Καλησπέρα Μιχάλη! Μόλις κυκλοφόρησε το ολοκαίνουργιό σου single με τίτλο “Εγώ“. Μιλήσέ μας λίγο για τη νέα αυτή δουλειά σου.

Κατ’ αρχήν σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τη φιλοξενία!
Μόλις κυκλοφόρησε λοιπόν το 1ο single μου με τίτλο “Εγώ”. Είναι το πρώτο από τα 10 συνολικά τραγούδια σε σύνθεση Κωσταντίνου Χριστοφόρου και στίχους Ρεβέκκας Ρούσση που θα κυκλοφορήσουν πολύ σύντομα σε ένα ολοκληρωμένο album από την 14 Music!

2. Πως ξεκίνησε η ενασχόλησή σου με τη μουσική και το τραγούδι?

Η ενασχόλησή μου με τη μουσική και το τραγούδι ξεκίνησε απο μικρή ηλικία. Στα εννιά μου χρόνια ξεκίνησα μαθήματα μπουζουκιού και κάπου στα δεκαπέντε μου αν θυμάμαι καλά, πήρα την πρώτη μου δουλειά. Από εκεί και πέρα άρχισα να δουλεύω σε διάφορα μαγαζιά ώσπου, μετά τον στρατό, αποφάσισα να ασχοληθώ αποκλειστικά με το τραγούδι αφού είναι και η μεγάλη μου αγάπη.

3. Ποια είναι τα δικά σου μουσικά ακούσματα και οι αγαπημένοι σου τραγουδιστές?

Γενικά ακούω τα πάντα πιο πολύ ομως ακούω ελληνικά λαικά τραγούδια. Αγαπημένοι μου τραγουδιστές είναι ο Στέλιος Καζαντζίδης, ο Στράτος Διονυσίου, ο Μανώλης Αγγελόπουλος, ο Γιάννης Πάριος, ο Βασίλης Καρράς, ο Πασχάλης Τερζής ενώ από τραγουδίστριες μου αρέσει η Ελένη Βιτάλη, η Γλυκερία, η Μαρινέλλα και η Πίτσα Παπαδοπούλου.

4. Υπάρχουν τραγούδια άλλων καλλιτεχνών που θα ήθελες να είχες τραγουδήσει?

Πάρα πολλά! Δεν υπάρχει λαικός τραγουδιστής που να μη θέλει να τραγουδήσει τραγούδια των ερμηνευτών που ανάφερα πιο πάνω και ειδικά τραγούδια του Στράτου Διονυσίου και του Στέλιου Καζαντζίδη.

5. Στις μέρες μας οι δισκογραφικές δουλειές κυκλοφορούν μέσα από εφημερίδες και περιοδικά και τα άλμπουμ γίνονται με ευκολία χρυσά και πλατινένια. Πως βλέπεις όλη αυτήν την κατάσταση? Συμφωνείς ή διαφωνείς?

Θα έλεγα ότι διαφωνώ αλλά σήμερα δεν αγοράζει σχεδόν κανείς δίσκους γιατί υπάρχει το internet επομένως δεν υπάρχουν πολλές εναλλακτικές…

6. Τι είναι αυτό, είτε θετικό είτε αρνητικό, που θυμάσαι πιο έντονα από τη μέχρι τώρα πορεία σου στην μουσική?

Είναι πάρα πολλά που θυμάμαι. Πιο έντονα τώρα θυμάμαι όταν πήγα να γνωρίσω τον μαέστρο της λαικης ορχήστρας του ΡΙΚ, τον κύριο Μάριο Μελετίου. Εκείνο τον καιρό μόλις είχα έρθει από την Αγγλία και πήγα στο γραφείο του στο ΡΙΚ για να του αφήσω ένα demo για να με ακούσει και να συνεργαστούμε στις συναυλίες που έκανε. Eκείνη τη μέρα γινόταν και ο Ραδιομαραθώνιος (ένας παγκύπριος έρανος που γίνεται στην Κύπρο κάθε χρόνο για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες) και γινόταν χαμός στο γραφείο του, πολύς κόσμος… Xτύπησα την πόρτα, του συστήθηκα και του είπα για το demo. Aπό τη πίεση που είχε εκεί μου έβαλε τις φωνές (απολογήθηκε μετά) Εγώ έφυγα και είπα «Μιχάλη πάμε πίσω Αγγλία γιατί δεν θα γίνει τίποτα…»
Δεν πρόλαβα να βγώ έξω από το σταθμό και χτυπάει το τηλέφωνο… ήταν ο κύριος Μελετίου και μου ζήτησε να πάω πίσω αμέσως κιόλας να μου δώσει τραγούδια για να εμφανιστώ στην εκπομπή που θα έκανε το βράδυ για τον Ραδιομαραθώνιο! Έτσι ξεκίνησε και η συνεργασία μου με την λαϊκή ορχήστρα του ΡΙΚ με την οποία μέχρι σήμερα έχουμε κάνει πάνω από 130 συναυλίες παγκύπρια! Είναι από τα περιστατικά που δε θα ξεχάσω ποτέ!.

7. Ακολουθείς τη μόδα της εποχής; Θα τραγουδούσες πιο μοντέρνα ή λαϊκοπόπ τραγούδια?

Δεν είμαι τύπος που ακολουθώ τη μόδα, έχω τα δικά μου πιστεύω. ‘Οσον αφορά στα λαϊκοπόπ ή μοντέρνα τραγούδια, ναι γιατί όχι? Αν μου αρέσει το τραγούδι και μου λέει κάτι, τότε ναι!!

8. Ποια είναι η σχέση σου με τα social media?

Υπάρχει κάποιος που δεν εχει σχέση σήμερα με τα social media; Είναι ένας τρόπος διαφήμησης και μάλιστα αρκετά καλός.!

9. Το αγαπημένο σου motto?

Ποτέ μην κάνεις στους άλλους αυτό που δε θέλεις να κάνουν σε εσένα!!

10. Ποια πιστεύεις ότι είναι η σχέση των νέων με τη μουσική σήμερα?

Βλέπω ότι οι νέοι αγαπάνε τη μουσική…πιστεύω οτι η μουσική παίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή των ανθρώπων, ανεξαρτήτως ηλικίας.

11. Ποιά είναι η δική σου ψυχοθεραπεία και ποιό πιστεύεις ότι είναι το μυστικό για την προσωπική σου ευτυχία?

Ψυχοθεραπεία και ευτυχία είναι για μένα η οικογένειά μου και ειδικά το κοριτσάκι μου που είναι τα πάντα στη ζωή μου!

12. Ποια είναι τα επόμενα σου σχέδια?

Όπως είναι η ζωή σήμερα δεν μπορείς να κάνεις και πολλά σχέδια για το μέλλον. Έχω κάποια σχέδια αλλά χρειάζεται χρόνος,υπομονή και επιμονή και βέβαια η συγκατάθεση του θεού.

13. Κλείνοντας τη συνέντευξη, θα ήθελα να δώσεις μια ευχή για τους αναγνώστες μας.

Εύχομαι να είναι πάντα καλά και να έχουν υγεία που είναι το πιο σημαντικό!