Home Συνεντεύξεις Συνέντευξη | Λία Βίσση

Συνέντευξη | Λία Βίσση

0
SHARE

Η Λία Βίσση κυκλοφόρησε πριν από λίγες ημέρες τη νέα της δισκογραφική δουλειά από την Αυλός records με τίτλο, 9 βήματα στον ορίζοντα. Διαβάστε παρακάτω τη μας είπε η τραγουδίστρια για τη νέα της δουλειά καθώς και τα μελόντικα της σχέδια.

1. Κυκλοφόρησε πρόσφατα μια νέα δισκογραφική δουλειά από την Αυλός records. Τι σημαίνει για εσάς 9 βήματα στον ορίζοντα, όπως είναι και ο τίτλος άλλωστε. Ήταν κάποιο υλικό που το συλλέγατε καιρό; Μιλήστε μας για αυτή την νέα σας δουλειά.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια συνθέτω έργα σύγχρονης κλασικής μουσικής. Οι σπουδές μου είναι πάνω στην κλασική μουσική ( δίπλωμα πιάνου, παρακολούθηση μαθημάτων κλασικού τραγουδιού). Διδάσκω πιάνο και σύγχρονο τραγούδι. Αγαπώ την κλασική μουσική, οπότε καταλαβαίνετε γιατί κάποια ανύποπτη στιγμή μια εσωτερική και άγνωστη μέχρι τότε πηγή άρχισε να ρέει και δεν έχει σταματήσει έκτοτε.
Ήδη ο εκδοτικός οίκος Φίλιππος Νάκας έχει εκδώσει preludes  μου για πιάνο. “Twelve Elevations for Piano” . Έχω γράψει επίσης έργα για Ορχήστρα εγχόρδων. Και πέρσι είπα: Γιατί όχι τραγούδια για φωνή και έγχορδα. Κι έτσι ένα – ένα δημιουργήθηκαν τα 9 βήματα στον ορίζοντα. Τόσα μου φάνηκαν τα βήματα για φτάσω στον ορίζοντα που έβλεπα στο βάθος μπροστά μου. Επέλεξα τους στίχους του Αριστείδη Γιαγιάννου γιατί μιλάνε για τα απλά πράγματα της ζωής με βαθύ τρόπο. Έπαιξε η Ορχήστρα Πατρών και διηύθυνε κάποια τραγούδια ο Μίλτος Λογιάδης και κάποια εγώ.

2.  Διακρίνουμε μια μικρή μελαγχολία στο δίσκο;

Ο καθένας μπορεί να διακρίνει αυτό που είναι και η διάθεσή του τη στιγμή που ακούει ή βλέπει κάτι. Αν διακρίνετε  μελαγχολία μπορεί να ναι κι έτσι.

3. Πέρα από τον δίσκο, ήρθε και μια νέα συνεργασία με τον Σάκη Ρουβά, για την παράσταση Ηρακλής. Πως προέκυψε και ποιοι οι συντελεστές. Τι θα πρέπει να γνωρίζουμε για την παράσταση αυτή;

Από πέρσι ασχολούμαι και με το θέατρο στον τομέα της μουσικής διδασκαλίας. Δούλεψα για το Cabaret,με το ΚΘΒΕ για το Godspell,και το ” Σερσε λα Φαμ” με τη Σοφία Σπυράτου, και τώρα για τον “Ηρακλή” στο θέατρο Πάνθεον που τον υποδύεται ο Σάκης Ρουβάς. Επίσης αυτό το διάστημα δουλεύω για την παράσταση του Badminton ” Θα περάσει κι αυτό”, και για την ροκ όπερα του Νίκου Καρβέλα με την Άννα ΒίσσηOι καμπάνες του Εντελβάις“.

4. Το ένα νέο έρχεται μετά το άλλο και πραγματικά δεν ξέρουμε ποιο είναι καλύτερο. Στις 14 Νοέμβρη, θα ανεβείτε την σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.  Ακούσαμε ότι θα δοθεί μια και μοναδική συναυλία με τίτλο “Black and White Lips“.  Μιλήστε μας για  αυτήν σας την πρωτοβουλία, όσον αφορά την Θεσσαλονίκη αλλά και την διάθεση της μίας ημέρας.

Σχετικά με το Μέγαρο Θεσσαλονίκης.
Είναι μία συναυλία για φωνή και πιάνο. “Black and White Lips“.  Παίζω και τραγουδάω τραγούδια που μ αρέσουν ,που με προκαλούν να τα μελετήσουν γιατί είναι ιδιαίτερα σαν συνθέσεις και δύσκολα, όχι στο άκουσμα αλλά στην εκτέλεση. Απαιτούν καλή τεχνική και απόδοση. Διαφορετικά θα έπληττα και δεν ασχολούμουν.  Έτσι θέλω πια να τραγουδάω.

5. Υπάρχει χρόνος προσωπικός και επαγγελματικός για όλα αυτά;

Όταν θέλεις να κάνεις κάτι πολύ πάντα υπάρχει χρόνος. Εμείς δημιουργούμε το χρόνο.

6. Όσο υπάρχει κίνηση υπάρχει και ζωή;

Χωρίς κίνηση δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή. Διαφορετικά θα ‘πρεπε να βρισκόμαστε κάπου αλλού,  καταλαβαίνετε πού!

7. Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Συζητάμε με κάποιο θεατρικό χώρο εδώ στην Αθήνα να παρουσιάσουμε στη σκηνή του ένα ενδιαφέρον ρεπερτόριο με τον ηθοποιό και τραγουδιστή,  Γιάννη Σαμσιάρη.