Home Συνεντεύξεις Συνέντευξη |Ιn Vein

Συνέντευξη |Ιn Vein

0
SHARE

Οι In Vein είναι ένα gothic/rock συγκρότημα από την Αθήνα. Kύριες επιρροές τους είναι μπάντες όπως οι: The 69 Eyes, The Sisters of Mercy, Sentenced, οι Dope Stars, και οι Deathstars. Δημιουργήθηκαν το Χειμώνα του 2005.  Αυτή την περίοδο έχουν ετοιμάσει το πρώτο τους άλμπουμ που αναμένεται να  κυκλοφορήσουν σύντομα.

1. Πείτε μας κάποια λόγια για εσάς. Πως δημιουργήθηκε το συγκρότημα?

Πριν από 10 χρόνια, σαν οπαδοί της Φινλανδικής gothic-rock σκηνής είχαμε πολλά κοινά ακούσματα με τον Άγγελο (τον οποίo γνώρισα μέσω του fan club Charon) και αφου συζητήσαμε, συμφωνήσαμε να δημιουργήσουμε τους In Vein με σκοπό να γράφουμε δικά μας κομμάτια.

2. Υπήρχε κάποιος λόγος που σας οδήγησε στο να ασχοληθείτε με το συγκεκριμένο είδος μουσικής?

Μας άρεσε πολύ και ήταν το είδος που ακούγαμε περισσότερο! Δημιουργώντας τους Ιn Vein μπορούσαμε να παίζουμε το μουσικό είδος που αγαπούσαμε και συμβάλαμε και εμείς στο να επεκταθεί αυτό στην Ελλάδα!

3. Πόσο δύσκολο ή εύκολο είναι το είδος μουσικής αυτό να προωθήσει τη δουλειά του?

Στην Ελλάδα δεν θα έλεγα ότι μπορούμε να προωθήσουμε εύκολα την δουλειά μας γιατί η μουσική μας δεν θα μπορούσε να θεωρηθεί ”mainstream” με βάση τα ακούσματα του κοινού Έλληνα ακροατή, oύτως η άλλως δεν θέλουμε και οι ίδιοι να θεωρούμαστε κάτι τέτοιο. Αλλά ελπίζουμε ότι επειδή τα κομμάτια μας έχουν μια καλή παραγωγή και αρκετά χαρακτηριστικά τα οποία βοηθούν στο να ακούγονται εύκολα από τον οποιονδήποτε, θα έχουμε αρκετά καλή αποδοχή από το Ξένο αλλά και το Ελληνικό κοινό γενικότερα

4. Ποια είναι η γνώμη σας για την ελληνική μουσική σκηνή, στο είδος που παίζετε και γενικότερα στο Metal?

Δυστυχώς είμαστε αρκετά χρόνια πίσω! Όχι τόσο μουσικά, όσο στο θέμα της οργάνωσης και διαχείρισης μιας μπάντας. Συνήθως τα συγκροτήματα στην Ελλάδα δεν θέτουν τους στόχους που πρέπει με αποτέλεσμα πολλές φορές την διάλυσή τους! Πολλοί μουσικοί -ειδικά στους metal κύκλους- θεωρώ πως έχουν λάθος νοοτροπία και δεν κάθονται να ”δουλέψουν” όσο πρέπει στον ήχο τους,αλλά τους νοιάζει να ακουστούν σαν κάποια συγκεκριμένη μπάντα που τους αρέσει ή τους έχει επηρεάσει! Έτσι όμως δεν καταφέρνουν να έχουν χαρακτηριστικό ήχο και τελικά δεν κάνουν την διαφορά…

5. “Heartblades” Νέο τραγούδι που μπορούμε να το προμηθευτούμε?

Προς το παρόν μπορείτε να το κατεβάσετε από το youtube ή το soundcloud!

6. Ετοιμάζετε μια νέα κυκλοφορία πείτε μας λίγα λόγια για αυτήν?

To album είναι έτοιμο εδώ και καιρό! Αυτό το διάστημα ηχογραφούμε νέα κομμάτια με σκοπό να είναι έτοιμα για τον δεύτερο δίσκο! Όταν λοιπόν βγει ο πρώτος με τα κομμάτια που έχουμε διαλέξει, θα ακούσετε κομμάτια όπως το ”Die Again”,”The crimson apple”,”The Grave of our Love”,”My Darkest Star” και άλλα…Το κάθε κομμάτι είναι ξεχωριστό και έχει την δική του ”προσωπικότητα” και ύφος, αλλά και στίχο που περιγράφει ανθρώπινες συναισθηματικές καταστάσεις διαφόρων  φίλων/γνωστών αλλά και δικές μας!

7. Πως νοιώθετε για την μέχρι σήμερα πορεία σας?

Αρκετά ευχαριστημένοι ,αν και θα μπορούσαν ήδη να είχαν γίνει πολλά πράγματα αλλά κάποιες καταστάσεις μας κράτησαν πίσω…Αλλάξαμε κάποια μέλη,συνεργαστήκαμε με άτομα που τελικά δεν τήρησαν αυτά που μας είχαν υποσχεθεί,αλλάξαμε στούντιο ηχογραφήσεων και γενικότερα έτυχαν διάφορα που μας δυσκόλεψαν…Αλλά όπως και να έχει, είμαστε αποφασισμένοι με το που βγεί ο δίσκος,  να δώσουμε πολύ μεγαλύτερη βάση στην μπάντα όπως και στις πρόβες προκειμένου να είμαστε έτοιμοι για τα επερχόμενα live

8. Ποιοι είναι οι στόχοι σας και τα όνειρα σας για το σχήμα?

Αρχικά θέλουμε να βγει το album το οποίο είναι εδώ και πολύ καιρό έτοιμο, απλά ως τώρα δεν έχουμε βρει την κατάλληλη εταιρεία για να το κυκλοφορήσει! Στην συνέχεια έχουμε σκοπό να κάνουμε συναυλίες στο εξωτερικό! Το όνειρο μας είναι να κάνουμε ένα μεγάλο tour,ίσως μαζί και μια κάποια ανάλογη μπάντα με κοντινό σε εμάς ήχο!

9. Έχετε σχέδια για κάποια live?

Σκοπεύουμε να κάνουμε κάποια live στην επαρχία! Παλιότερα έχουμε παίξει σε Βόλο και Πάτρα, αλλά εκτός από αυτές τις πόλεις, αυτή τη φορά έχουμε σκοπό να επισκεφτούμε το Αγρίνιο,την Θεσσαλονίκη και τα Γιάννενα!

10. Κλείνοντας θα θέλατε να πείτε κάτι στους αναγνώστες του Musicpress?

Οι εποχές είναι δύσκολες,αλλά η (καλή) μουσική είναι πάντα μια καλή διέξοδος και μας βοηθάει σε πολλές πτυχές της ζωής μας, κάποιες φορές ίσως και χωρίς να το καταλαβαίνουμε! Προσπαθήστε λοιπόν να ακούτε όσο το δυνατόν περισσότερη μουσική μπορείτε και φυσικά να ”ψάχνεστε” και με νέα ακούσματα/είδη! Ευτυχώς υπάρχει το διαδύκτιο όπου μπορούμε να ακούσουμε τόνους ποιοτικής μουσικής!

In Vein 1 In vein 2