Συνέντευξη: Θεολόγος Κάππος

0
SHARE

Τον   Θεολόγο Κάππο φιλοξενούμε στην στήλη συνεντεύξεις αυτή την εβδομάδα.  Ο νεαρός καλλιτέχνης μας μίλησε για το νέο του άλμπουμ Υπόγεια διάβαση, της συνεργασίες και τις εμφανίσεις που θα πραγματοποιήσει αυτό το καλοκαίρι, καθώς και για τα μελλοντικά σχέδια του.

1. Το πρώτο προσωπικό σου άλμπουμ, με τίτλο Υπόγεια διάβαση, αγαπήθηκε από τον κόσμο από την πρώτη στιγμή. Ποιο νομίζεις ότι ήταν εκείνο το στοιχείο που «κέρδισε» το κοινό;

Ίσως τόσο η ειλικρίνεια και η αμεσότητα του στίχου, όσο και οι απέριττες μελωδικές γραμμές.

2. Το Υπόγεια διάβαση, πως προέκυψε ως τίτλος του cd;

Ο τίτλος Υπόγεια διάβαση είναι αλληγορικής σημασίας. Είναι η ενδοσκόπηση στα «υπόγειά μας», η αναζήτηση που σίγουρα εκτός των άλλων, μας περνάει και από σκοτεινούς, στενούς και μυστήριους διαδρόμους. Ένα μακροβούτι που όμως μόνο θετικά στοιχεία μπορείς να αποκομίσεις κατά την ανάδυση. Τέλος, θέλω να σας παραπέμψω στη φωτογραφία του εξωφύλλου όπου ο διαβάτης ακόμη κι αν κατεβαίνει στην «υπόγεια διάβαση», συνεχίζει να κοιτάζει ψηλά.

3. Το κομμάτι που ξεχώρισε από την πρώτη στιγμή ήταν το ¨Για τα μάτια σου μόνο“. Πού αποδίδεις την επιτυχία του συγκεκριμένου τραγουδιού;

Ίσως επειδή ο στίχος είναι απλός και αγγίζει μεγάλο ποσοστό ακροατών.

4. Ο κόσμος αγκάλιασε και τη μουσική έκπληξη του άλμπουμ τη διασκευή της επιτυχίας “Μέχρι να βρούμε ουρανό”  που αγαπήσαμε από την φωνή της Γλυκερίας. Πως γεννήθηκε η ιδέα και πόσο δύσκολο ήταν να διασκευάσεις ένα τόσο γνωστό και αγαπημένο στον κόσμο τραγούδι;

Η ιδέα ήρθε πάνω σε ένα παρεΐστικο φαγοπότι όταν θέλησα να παίξω αυτό το τραγούδι και λόγω έλλειψης οργάνων έπρεπε να το αποδώσω μόνο με μια κιθάρα. Μου άρεσε το αποτέλεσμα και αργότερα το εμπλουτίσαμε με τους συνεργάτες μου ενορχηστρωτικά.

5. Ανάμεσα στα κομμάτια του άλμπουμ περιλαμβάνεται και το ¨Λίγο πιο κοντά” του οποίου υπογράφεις τη μουσική και τους στίχους. Ποια ήταν η έμπνευση για το συγκεκριμένο τραγούδι;

Είναι προφανές ότι είναι ένα βιωματικά ερωτικό τραγούδι.

ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΚΑΠΠΟΣ

6. Θα έβαζες κάποια «ταμπέλα» ως προς το μουσικό ύφος του δίσκου σου;

Δεν έχω βάλει «ταμπέλα» γιατί η μουσική είναι μια και δεν έχει την ανάγκη κάποιας κατηγοριοποίησης.

7. Στο άλμπουμ συμμετέχουν γνωστά ονόματα της εγχώριας μουσικής σκηνής, όπως η Αναστασία Μουτσάτσου, ο Νίκος Ζιώγαλας και ο Κωνσταντίνος Βούλγαρης. Πως προέκυψε αυτή η συνεργασία και τι αποκόμισες δουλεύοντας μαζί τους;

Οι συνεργασίες αυτές προέκυψαν στην πορεία των ηχογραφήσεων και ευχαριστώ και τους τρεις για την άμεση ανταπόκρισή τους. Οπωσδήποτε αποκόμισα μια πολύ καλή αρχή.

8. Σε ποια ηλικία ασχολήθηκες για πρώτη φορά με τη μουσική και πότε σκέφτηκες να ασχοληθείς επαγγελματικά;

Ο πρώτος μου έρωτας προς τη μουσική εκδηλώθηκε μέσω μιας κιθάρας που υπήρχε στο σπίτι και γρατζουνούσα από σχεδόν δύο χρονών. Στα πέντε ξεκίνησα μαθήματα πιάνου, και στα δώδεκα σταμάτησα τελείως τα μαθήματα μουσικής. Ευτυχώς που τότε δεν με πίεσαν οι δικοί μου να συνεχίσω και έτσι με δική μου πρωτοβουλία πια, επέστρεψα στα δεκαπέντε μου σε αυτό που αγαπώ.

9. Ως άνθρωπος της νέας γενιάς, βλέπεις να υπάρχει ενδιαφέρον για τη μουσική στις μέρες μας;

Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον απο τη νέα γενιά για τη μουσική ειδικά σ΄αυτές τις δύσκολες μέρες που βιώνουμε. Πιστεύω πως λειτουργεί ώς διέξοδος από τα καθημερινά και μέσα από αυτό οι νέοι προσπαθούν να εκφραστούν.

10. Πώς βλέπεις το μέλλον της δισκογραφίας μέσα από την κρίση;

Τα δεδομένα έχουν αλλάξει και η κατάσταση στη δισκογραφία είναι πολύ δύσκολη και όπως δείχνουν τα πράγματα πρόκειται να αλλάξει περισσότερο. Αυτό δεν πρέπει να το βλέπουμε απαραίτητα σαν κακό οιωνό αφού μέσα από τις αλλαγές ίσως να προκύψουν τελικά καινούριοι, πιο άμεσοι και φιλικοί τρόποι επικοινωνίας με το κοινό.

11. Μπορεί το τραγούδι να μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε την κρίση; Ποιο μήνυμα θα ήθελες να στείλεις σε όσους διαβάζουν αυτή τη συνέντευξη;

To τραγούδι βοήθησε και βοηθά τον άνθρωπο στα δύσκολα. Στην κατοχή μου περιγράφει η γιαγιά μου ότι χόρευαν και τραγουδούσαν όσο ποτέ. Το είχαν ανάγκη. Το μήνυμα που θα ήθελα να στείλω είναι να θυμόμαστε ότι μετά τη φουρτούνα έρχεται πάντα η ηρεμία. Για να ξεπεράσουμε όμως την τρικυμία πρέπει να κοιτάμε εκεί που θέλουμε να πάμε και να κρατάμε γερά το τιμόνι.

12. Ποια είναι τα σχέδιά σου για το άμεσο μέλλον;

Κανονίζω αυτές τις μέρες για κάποιες καλοκαιρινές συναυλίες. Μία απο αυτές είναι στις 28 Ιουλίου στο πλαίσιο του τριήμερου φεστιβάλ Νύχτες Φθιώτιδας, οπου θα παίξω μαζί με το Γιάννη Χαρούλη και τον Παύλο Παυλίδη. Μετά το καλοκαίρι ξεκινάω τις διαδικασίες για τη δεύτερη δισκογραφική δουλειά μου.

Υπόγεια διάβαση-cover