Home Συνεντεύξεις Συνέντευξη: Δημήτρης Λιόλιος

Συνέντευξη: Δημήτρης Λιόλιος

0
SHARE

Ο Δημήτρης Λιόλιος δεν χρειάζεται πολλές συστάσεις. Μας έχει κερδίσει με τις ροκ μελωδίες του όλα αυτά τα χρόνια και πραγματικά μας έχει μαγέψει με το πάθος που εκφράζεται στην σκηνή. Σήμερα είναι εδώ για να μας πει περισσότερα απ’ όσα γνωρίζουμε…

1. Πως ξεκίνησες να ασχολείσαι με την μουσική? Aπό ότι γνωρίζω έχεις την μουσική κύριο στόχο στην ζωη σου.

Ασχολούμαι με τη μουσική από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου…Ήταν ο τρόπος με τον οποίο ” κατανοούσα ” τη ζωή γύρω μου.Δεν μπορώ να πω ότι ήταν ή είναι στόχος για μένα,.είναι απλώς ο τρόπος που επέλεξα να ζω και να εκφράζομαι.


2. Σε μία από τις συναυλίες που έχεις κάνει ήταν και ο Παύλος Σιδηρόπουλος εκεί. Πως ήταν αυτή η συνεργασία? Είναι όπως τον λένε όλοι, ο πρίγκηπας της ροκ?

Είχα την τύχη να συναντήσω και σε αρκετές περιπτώσεις να συνεργαστώ με αρκετούς σημαντικούς καλλιτέχνες. Τον Παύλο, τον “βίωνα” και τον θαύμαζα καθώς πολύ συχνά συνατιόμασταν ή σε κοινές συναυλίες με άλλα συγκροτήματα τότε ή σε διάφορες εκδηλώσεις. Ήταν ένας άνθρωπος που είχε τον σεβασμό και των θαυμασμό όλων μας…όχι μόνο για τις καλλιτεχνικές του αξίες αλλά και τις θέσεις του σαν άνθρωπος απέναντι στη ζωή.


3.  Αγαπημένη συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια ποια ήταν?

Όπως κάθε άνθρωπος, φέρει δικές του δυναμικές, έτσι,με τον ίδιο τρόπο, κάθε συνεργασία είναι μοναδική και αφήνει στη ψυχή και το μυαλό τη δική της ξεχωριστή εμπειρία. Δεν μπορώ λοιπόν να ξεχωρίσω κάποια μου συνεργασία, καθώς όλες τις βίωσα εξίσου υπέροχα!

4.  Νέο τραγούδι με όνομα ¨Τώρα είναι η στιγμή¨. Θες να μας πεις την ιστορία πίσω από αυτό το τραγούδι?

Δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη ιστορία πίσω από το τραγούδι μου αυτό, πέρα από το ότι καθρεφτίζει την ανάγκη μου να μιλήσω στον κόσμο για νέα ξεκινήματα ψυχής…
Η συνειδητοποίηση του ” μέσα ” μας, και η επαναστόχευση της ζωής μας, η ανάγκη να αλλάξουμε ότι δεν μας αρέσει καθώς και η προσπάθεια για βήματα προς τα εμπρός, η εμπιστοσύνη στο ότι συμβαίνει στο τώρα, είναι για μένα θέση ζωής.   Τώρα είναι η στιγμή λοιπόν…για να νιώσουμε τον εαυτό μας…


5.  Οι μουσικές σου επιρροές από ποιούς τομείς της μουσικής προέρχονται?

Οι επιρροές μου ήταν ετερόκλητες όσον αφορά τα μουσικά είδη και ρεύματα της κάθε εποχής.
Απο τους ήχους της Motown του ’60 και την West Coast Jazz, μέχρι τον David Bowie,τον Nick Cave αλλά και progressive φόρμες της Rock και Metal μουσικής.Όλα συνέβαλαν στον τρόπο που αντιλαμβάνομαι και εκφράζομαι πλέον μέσα από τη μουσική.

6. Ποια είναι η πηγή έμπνευσης σου όλα αυτά τα χρόνια για τα τραγούδια σου? Βγάζουν συναίσθημα που λίγοι το καταφέρνουν.

Είναι πολύ όμορφο συναίσθημα αυτό που νιώθω όταν η μουσική μου καταφέρνει να βρει ή να ανοίξει μονοπάτια στις ψυχές των ανθρώπων.
Η μόνη και η μεγαλύτερη πηγή έμπνευσης για τον κάθε καλλιτέχνη ανεξαρτήτως χώρου, είναι η ίδια η ζωή και ο δρόμος που διανύουμε καθημερινά για να τη μάθουμε…με τα όμορφα και τα άσχημα που επιφυλάσει…να την αποκωδικοποιήσουμε και να τη σμιλεύσουμε σύμφωνα με τα όνειρά μας.

7.  Πολλοί λένε πως την ενέργεια που δίνει το κοινό δεν την δίνει τίποτα άλλο. Ισχύει αυτό?

Εννοείται πως ισχύει 1000%! Η Τέχνη όταν εκτείθεται παίρνει ζωή από τη διάδραση με τον κόσμο…Όταν βλέπεις και νιώθεις πως το δημιούργημά σου , όταν αυτό το ιδιαίτερο κομμάτι από τον εαυτό σου αγαπιέται εδώ και τώρα, η Αγάπη που γεννιέται / παράγεται σαν ενέργεια από τις ψυχές είναι απίστευτα δυνατή!

8. Θα σε δούμε σύντομα επί σκηνής?

Από τα μέσα του Οκτώβρη, ξεκινάω πάλι τις ζωντανές εμφανίσεις και μάλιστα αυτή τη φορά με πρωτότυπο τρόπο…Η συνέχεια και οι λεπτομέρειες…επί σκηνής!


9.  Και μία τελευταία ερώτηση, να περιμένουμε επερχόμενο δίσκο από εσένα?  Ποια είναι τα επόμενά σου σχέδια?

Το “ Τώρα είναι η στιγμή ” συμπεριλαμβάνεται και είναι και ο προπομπός της νέας μου δισκογραφικής δουλειάς που θα είναι έτοιμη για να κυκλοφορήσει σις αρχές του Οκτώβρη και θα έχει τίτλο  Το αερόστατο. Θα είναι ένα ταξίδι…ψυχής…


10. Tώρα είναι η στιγμή πιστεύεις για αλλαγές σε όλους τους τομείς?  Η Ελλάδα δεν περνά μόνο οικονομική κρίση, αλλά και ηθική κρίση.

Η στιγμή για αλλαγές έχει έρθει εδώ και αρκετά χρόνια…απλά τώρα είναι επιτακτική ανάγκη για όλους μας, να δούμε τον εαυτό μας , όπως ακριβώς είναι.    Η οικονομική κρίση είναι άμεσα συνδεδεμένη με την ηθική κρίση, καθώς η πτώση των ηθικών αξιών αφήνει πεδίο για κάθε είδους ” κρίση ” σε οποιοδήποτε επίπεδο ή χώρο.
Αν και πιστεύω ότι η κρίση,είναι εδώ για να μας ” κρίνει “.
Ο άνθρωπος δοκιμάζεται και δείχνει τη καθαρή του εικόνα σε δύσκολους καιρούς. Στο σκοτάδι, έχουμε ανάγκη το Φως…    Το να μαθαίνουμε να κινούμαστε στα σκοτεινά, είναι μεν χρήσιμο, πλην όμως η ζωή που μας έφερε σε αυτόν εδώ τον πλανήτη, όπως και η φύση αυτού του πλανήτη, δεν είχε ούτε έχει τέτοια σχέδια για κανέναν από εμάς. Το ζήτημα είναι πόσο εμείς ¨κοστολογούμε” το μεγαλείο της απλότητας της καθημερινής μας ζωής.  Και το έργο…συνεχίζεται…