Συνέντευξη: Γυμνά Καλώδια

0

Το ΜusicPress  έχει την χαρά να φιλοξενεί ένα συγκρότημα απ΄ την Ελληνική Ροκ Σκηνή που μόνο το όνομα να αναφέρεις αρκεί. Γυμνά Καλώδια  λοιπόν και δεν νομίζω να χρειάζονται περαιτέρω συστάσεις.

1. Καλησπέρα παιδιά. Κάτι που θα θέλαμε να μάθουμε είναι πότε ξεκινήσατε να ασχολείστε με την μουσική και αν πιστεύατε τότε ότι θα φτάσει η μέρα που ο κόσμος θα τραγουδάει τα κομμάτια σας και θα σας ακολουθεί είτε δισκογραφικά είτε στα Live σας ?

Ξεκινήσαμε το 2000 περίπου. Δεν περιμέναμε τίποτα από κανέναν. Γι’ αυτό και τους ευχαριστούμε όλους μέσα από την καρδιά μας για όσα μας έδωσαν. Η μόνη μας θέληση τότε, ήταν απλά να βγάλουμε ένα cd. Και περιμέναμε πως και πως να το δούμε στο ράφι ενός δισκοπωλείου. Έκτοτε δουλέψαμε πολύ, ο κόσμος μας έδωσε πάρα πολύ αγάπη και τα τραγούδια πήραν των δρόμο τους.

2. Στην μέχρι τώρα πορεία σας συναντήσατε κάποιες δυσκολίες από εξωτερικούς παράγοντες και αν ναι ποιες ήταν ?

Δυσκολίες πάντα υπάρχουν. Ο δρόμος που εμείς διαλέξαμε (ή καλύτερα, ο δρόμος που μας διάλεξε) ήταν και είναι μοναχικός. Δεν συνυπήρξαμε ποτέ με κάποια μεγάλη δισκογραφική, παρα μόνο με φίλους. Έτσι λοιπόν τα πράγματα είναι πιο ρομαντικά, αλλά πολύ πιο δύσκολα. Τους πρώτους καιρούς, στεναχωριέσαι να βλέπεις πόρτες κλειστές. Αλλά μετά βρίσκεις το κλειδί….ή πας σε άλλη πόρτα!

3. Στο Live που κάνατε στο After Dark, το στέκι σας όπως πολλές φορές έχετε πει, κλείσατε τα 100 Live. θα θέλατε να μας πείτε λίγα λόγια για το πως τα περάσατε και γενικά το όλο κλίμα που επικράτησε ?

Μαγική βραδιά. Ένα από τα καλύτερα live μας σίγουρα. Ήταν όμορφη γιορτή. Ο κόσμος είχε ωραία διάθεση, τραγουδήσαμε όλοι παρέα, τα είπαμε και τα ήπιαμε, και είναι από τις βραδιές που θα θυμόμαστε όλοι! Και ειλικρινά ευχαριστούμε πάρα πολύ τους ανθρώπους που μας τίμησαν με την παρουσία τους, καθώς και τους L.A.N. που έπαιξαν παρέα μας!

4. Παρατηρούμε ότι στην Ελλάδα υπάρχει μεγάλη οικονομική κρίση.  Κατά πόσο σας έχει επηρεάσει σαν συγκρότημα ?

Μας έχει επηρεάσει όσο και όλους. Πάρα πολύ δηλαδή… Αλλά σημασία έχει να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες, και αυτό θα γίνει μόνο με αλληλεγγύη και συλλογικότητα. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι και ενωμένοι.

5. Πιστεύετε ότι η μουσική μπορεί να ξεσηκώσει τον κόσμο και να τον κάνει να σηκωθεί από τους καναπέδες του ?

Ναι. Γιατί η μουσική ξυπνάει πράγματα μέσα μας που οι διαφημίσεις και οι ειδήσεις καταστέλλουν.

6. Για να πάμε και στο σήμερα πριν λίγο καιρό κυκλοφορήσατε ένα νέο κομμάτι με τίτλο Άγιες Μέρες.  Διαφορετικός ήχος μουσικής από ότι σας έχουμε συνηθίσει μέχρι τώρα. Πως προέκυψε αυτό και βέβαια θέλουμε να μας πείτε λίγα λόγια και για το κομμάτι? Πιστεύετε τελικά ότι θα έρθουν Άγιες Μέρες ?

Το Άγιες Μέρες έχει punk διάθεση. Βέβαια και το Εδώ Πολυτεχνείο είχε. Οι εποχές φτιάχνουν τις μουσικές. Το μυαλό μας είναι καθημερινά σε κοινωνικά ζητήματα, γιατί είμαστε μέρος όλου αυτού που συμβαίνει. Επηρεάζει την καθημερινότητά μας και την ζωή μας. Και η αλήθεια βγαίνει μέσα από τα τραγούδια. Καθώς είμαστε αισιόδοξοι άνθρωποι, πιστεύουμε ότι θα έρθουν οι Άγιες Μέρες. Μα όχι πριν έρθουν οι Άγριες πρώτα.

7. Οι ¨Άγιες Μέρες¨ το οποίο και αγαπήθηκε ήδη από τον κόσμο από την πρώτη μετάδοσή του είναι προάγγελος της νέας σας δουλειάς ?  ή προς το παρόν θα αρκεστούμε μόνο σε αυτό ?

Η σκέψη μας πάντα ξεκινάει από πλάνο για να καταλήξει άναρχη. Νομίζω πως δεν θα υπάρξει νέο cd σύντομα. Τραγούδια όμως θα υπάρξουν.

8. Ένα κομμάτι από το Album σας το 2005 που έχει κάνει τρομερή επιτυχία και ακούγεται μέχρι και σήμερα είναι το ¨Θέλω¨. Τι πιστεύετε ότι ήταν αυτό που έκανε το κόσμο να το αγαπήσει τόσο πολύ και να το κρατήσει ζωντανό μέχρι και σήμερα ?

Δεν ξέρω τι ήταν αυτό που έκανε τον κόσμο να το αγαπήσει. Ίσως το ότι ήταν ειλικρινές και μιλούσε για εκείνη την κρυφή σκέψη που όλοι έχουμε, μα κανένας δεν συζητά. Την σκηνοθεσία του θανάτου μας. Πράγμα που όλοι θα θέλαμε, αλλά κανείς δεν θα καταφέρει ποτέ.

Gimna Kalodia19. Αν κάποιος θέλει να επικοινωνήσει ή να μάθει τα «Γυμνά Καλώδια» πως μπορεί να το κάνει?  Σίγουρα και μέσω ίντερνετ?

Μπορεί μέσα από το site μας: www.gimnakalwia.gr και μέσα από το Facebook: www.facebook.com/gimnakalwdia

10. Αφού σας πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για την παρέα και για την ώρα που μας διαθέσατε γιατί ξέρω ότι ο χρόνος σας είναι περιορισμένος, θα ήθελα να μου πείτε για τα επερχόμενα Live σας για να μάθει και το κοινό μας που μπορεί να έρθει να σας συναντήσει και να σας δει από κοντά.

Εμείς ευχαριστούμε εσάς και τους αναγνώστες σας για την παρέα!  Τα live που ακολουθούν θα τα βρείτε μέσα από τις σελίδες μας!  Σας ευχόμαστε καλή συνέχεια και καλή δύναμη!  Και να είστε πάντα καλά!