Συνέντευξη | Γρηγόρης Μουνδρέας

0
SHARE

Ο Γρηγόρης Μουνδρέας γεννήθηκε το 1984. Σε ηλικία 14 ετών πέφτει στα χέρια του η πρώτη του κιθάρα και αρχίζει να πειραματίζεται.

Σαν έφηβος η ζωή του ήταν μοιρασμένη ανάμεσα στον αθλητισμό και την μουσική. Σημαντικό ρόλο έπαιξε η γνωριμία του με τον Γιάννη Ζουγανέλη, υπό την καθοδήγηση του οποίου, άρχισε να ξεδιπλώνει το συνθετικό του ταλέντο. Συνεχίζει την ανοδική του πορεία με σημαντικές εμφανίσεις σε μαγαζιά και μουσικές σκηνές ενώ παράλληλα εξελίσσεται ως εξαιρετικός κιθαρίστας με δισκογραφικές συμμετοχές.

Τέλη του 2013 ξεκινά με παραγωγούς τους Δανιήλ Φωκά και Xenia Tunes το πρώτο του προσωπικό δίσκο με τίτλο Πανδώρα σε συνεργασία με τον στιχουργό και συνθέτη Γιάννη Γερμανό.

1. Η αγάπη σου για την μουσική πότε ξεκίνησε;

Ξεκίνησα να παίζω μουσική στα 15 μου χρόνια, μετά από ένα live που είχα παρακολουθήσει η αγάπη μου για την μουσική και ειδικότερα για την κιθάρα δεν μπορούσε να κρυφτεί. Απέχτησα την πρώτη μου κιθάρα και ξεκίνησα να κανό τα πρώτα μου βήματα στην μουσική .

2. Τα μουσικά σου ακούσματα ποια είναι και από πού προέρχονται οι επιρροές σου;

Pink Floid, Led Zeppelin, Garry Moore, David Gilmour, Steve Vai, Joe Bonamassa

3. Τι δεν βλέπεις να υπάρχει σήμερα στην ελληνική μουσική σε σχέση με παλιά;

Υπάρχουν πολλή μεγάλες διαφορές στα παλιά τραγούδια σε σχέση μετά σημερινά. Παλιά για να ολοκληρωθεί μια δουλιά δουλεύαν αρκετοί μουσικοί  και ηχολήπτες για να ένα σωστό αποτέλεσμα που θα μείνει για πάντα ενώ σήμερα κάνουν επιτυχίες για ένα εξάμηνο.

4. Πώς και πότε γεννάται η ιδέα ενός τραγουδιού;

H ιδέα ενός τραγουδιού γεννιέται μέσα από την καθημερινότητα με το τι βιώνεις και πως ζεις σαν άνθρωπος και το τι θες να να καταφέρεις να περάσεις μέσα από τα τραγουδια σου.

5. Καλλιτεχνικά που σε βρίσκουμε αυτόν τον καιρό;

Αυτό το διάστημα ετοιμάζω τα νέα τραγούδια μου για την ολοκλήρωση του άλμπουμ.

6. Νέο άλμπουμ με τον τίτλο Πανδώρα πες μου λίγα λόγια γι’ αυτήν την δουλειά τι θα ακούσουμε; και ποιοι είναι οι συντελεστές;

Το άλμπουμ αυτό δημιουργήθηκε μετά από πολύ δουλειά πολλά ξενύχτια και πολύ κόπο, δεν έχω κάνει ακόμη κανένα μεγάλο βήμα και είμαι ακόμη στην αρχή, πιστεύω ότι δίνω κάτι το διαφορετικό μουσικά & στιχουργικά στον κόσμο με την «Πανδώρα». Είναι μια δουλειά με την βοήθεια την αγάπη την συμβολή και την καθοδήγηση του Γιάννη Ζουγανέλη την στιχουργική βοήθεια του Γιάννη Γερμανού την εμπιστοσύνη του Δανιήλ Φωκά & Χενια Tunes και τους ευχαριστώ μέσα από το βάθος της καρδιάς μου

7. Πες μου λίγα λόγια για την συνεργασία σου με τον Γιάννη Ζουγανέλη;

Είχα δώσει στον Γιάννη να ακούσει κάτι κομμάτια που είχα γράψει, τα άκουσε προφανώς του άρεσαν, και έτσι σιγά σιγά βρεθήκαμε πιο κοντά μέρα με την μέρα και έτσι έγινε η συνεργασία μας

8. Με τι ασχολείσαι κυρίως στο ίντερνετ και πιστεύεις πως είναι ένα καλό μέσο να προωθήσεις την δουλειά σου;

Στο internet ασχολούμαι με το να μαθαίνω και να ακούω καινούρια πράγματα για την μουσική. Στης μέρες μας νομίζω ότι το internet είναι ο πιο εύκολος και οικονομικός τρόπος για να προωθήσεις την δουλειά σου στο οτιδήποτε κάνεις.

9. Κάποιο καλλιτεχνικό σχέδιο για το μέλλον;

Έχω πάρα πολλά σχέδια στο μυαλό μου όπως συνεργασίες να γράψω μουσική για άλλους καλλιτέχνες όλα νομίζω θα γίνουν σιγά σιγά.

10. Για το φινάλε της κουβέντας μας τι μήνυμα θα θελες να μας δώσεις;

Ότι μέσα από πολύ σκληρή δουλειά μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα γιατί ποτέ δεν τα παρατάμε σε ότι δυσκολία και αν αντιμετωπίζουμε.

Grigoris Moundreas big