Home Συνεντεύξεις Συνέντευξη: Απόστολος Γουγουλάκης

Συνέντευξη: Απόστολος Γουγουλάκης

1
SHARE

To ΜusicPress σήμερα φιλοξενεί ένα νέο καλλιτέχνη τον Απόστολο Γουγουλάκη. Ηδη με την πρώτη κυκλοφορία του ¨Δήθεν¨ μας επιβεβαιώνει ότι η επιτυχία δεν θα αργήσει να έρθει.

1. Απόστολε καλώς ήρθες κοντά μας. Πες μας λίγα λόγια για σένα.

Είμαι ένας απλός άνθρωπος με σύνθετη σκέψη. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στα Τρίκαλα. Και μετά κάπου μεταξύ Πάτρας και Αθήνας. Σκοπός μου από μικρός ήταν να επικοινωνώ αυτά που έχω μέσα μου, τις ιδέες και τις σκέψεις μου. Για να δείξω ότι κάτι είναι δικό μου πρέπει να μπορώ να το μοιραστώ. Όλα αυτά βρήκαν διέξοδο στη μουσική και στη σύνθεση.

2. Πότε ξεκίνησες τα πρώτα σου βήματα με την μουσική?

Στην ηλικία των έξι άρχισα με τη χορωδία και λίγο αργότερα με σπουδές στην κλασσική κιθάρα. Δεν θυμάμαι τον εαυτό μου να ζητά να μάθει κιθάρα αλλά νομίζω πως ήταν περισσότερο η ανεκπλήρωτη επιθυμία του πατέρα μου να μάθει αυτός μικρός. Μόνο καλό μου έκανε γιατί από εκεί και πέρα εγώ και η μουσική είμαστε καταδικασμένοι σε κοινό βίο! Πολύ σημαντικό να ανακαλύπτεις τον τρόπο έκφρασής σου.

3. Aς τα πάρουμε από την αρχή. Θα σου λέω ένα όνομα και θα μου λες τι ήταν για σένα. Γιώργος Χατζηνάσιος.

Το 2006 μου δόθηκε η δυνατότητα να γνωρίσω τον κ. Χατζηνάσιο μέσα από ένα αφιέρωμα στα τραγούδια του. Αυτό που θυμάμαι ακόμα είναι ο επαγγελματισμός του και η ματιά που μου είχε ρίξει όταν άλλαξα ένα κιθαριστικό σημείο σε μία από τις συνθέσεις του!

4. Λάκης Παπαδόπουλος.

Έχω ανοίξει 2 φορές τις συναυλίες του Λάκη Παπαδόπουλου στην Πάτρα και στην Καλαμπάκα. Είναι άνθρωπος ήπιων τόνων και έχω κρατήσει τη συμβουλή του να παίζω πράγματα που μου αρέσουν πάνω από όλα.

5. Η μπάντα Υγρό Πυρ, σε έκανε πιο ώριμο θεωρείς?

Με τους «Υγρό Πυρ» μου δόθηκε η δυνατότητα να παίξω σε μεγάλη συναυλία στο αθηναϊκό κοινό στην Τεχνόπολη. Ήταν μεγάλη εμπειρία και μια βραδιά που θα θυμάμαι καθώς ο κόσμος αγκάλιασε την προσπάθειά μας. Τέτοιες ευκαιρίες σου δίνουν κίνητρο να συνεχίσεις παραπέρα.

6. Καλοκαίρι του 2010. Τι ήταν για σένα αυτή η περίοδος?

Ήταν μια από τις πιο σημαντικές στιγμές στη μουσική μου πορεία και αυτές οι ευκαιρίες που όπως είπα όταν καρποφορούν σε κάνουν να θες να πας παρακάτω. Διαγωνίστηκα με την μπάντα μου στο παγκόσμιο φεστιβάλ BIM της Πολωνίας, εκπροσωπώντας την Ελλάδα, κερδίζοντας το τέταρτο χρηματικό έπαθλο με προσωπικές συνθέσεις. Αυτό που μου μένει τρία χρόνια μετά, πέρα από το βραβείο, είναι οι στιγμές που περάσαμε εκεί μέσα στον πανικό των συναυλιών, των συνεντεύξεων και των υποχρεώσεων. Ευχαριστώ και τα παιδιά για αυτό. Είμαι άνθρωπος που πιστεύει πολύ στη στιγμή. Σε αυτό το λίγο που όμως είναι τόσο πολύ, που το κουβαλάμε μέσα μας καθώς περνάν τα χρόνια. Αυτό θέλω να είναι και τα κομμάτια μου. Στιγμές…

7. Πως είναι να συνεργάζεσαι με τον Δ.Πουλικάκο?

Ο Μήτσος είναι όπως τον ξέρουμε. Αυθεντικός. Ευθύς. Με ιστορία. Χαίρομαι όποτε κουβεντιάζω μαζί του γιατί αυτά που λέει αυτά εννοεί.. Δεν ψάχνεις πίσω από τις λέξεις μαζί του. Και σε έναν κόσμο που έχει γεμίσει λέξεις με διπλο-σημασίες είναι λυτρωτικό να συναντάς τέτοιους ανθρώπους.

8. Η Φιλαρμονική Φερών θεωρείς ότι σου ταίριαζε σύμφωνα με τον χαρακτήρα σου?

Βρέθηκα στην Αλεξανρούπολη και στη Φιλαρμονική Φερών κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής μου θητείας. Εκεί γνώρισα τη Βάσω Χατζηβασιλειάδου η οποία διευθύνει τη Φιλαρμονική και το Ωδείο. Μπορεί να συνεργαστήκαμε για μικρό χρονικό διάστημα αλλά πήρα πολλά πράγματα και θαύμασα την αγάπη της για αυτό που κάνει, αγάπη η οποία μπορεί να σε κάνει να ξεπεράσεις πολλές φορές άλυτα προβλήματα. Με αγάπη αντιμετωπίζω και εγώ αυτό που κάνω.

9. Δεν σου αρέσει το ¨Δήθεν¨ στην ζωή σου γενικά?

Ούτε γενικά ούτε ειδικά θα έλεγα. Έχω υπάρξει και εγώ αρκετές φορές «Δήθεν» και η ουσία είναι ότι δεν υπάρχει ουσία σε αυτό . Κάθε ένας κρύβει μέσα του ένα θησαυρό που όσο τον «μασκαρεύει» τόσο πιο βαθειά θα τον θάβει. Απλότητα και αλήθεια είναι αυτά που θα μας αναστήσουν και ναι ξέρω πως είναι δύσκολο. Αλλά ας προσπαθήσουμε καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί.

10. Ποιος είναι ο λόγος που έγραψες το ¨Δήθεν¨?

Τα λέω στον εαυτό μου πρώτα πρώτα. Αυτοκριτική, ψυχανάλυση μπορείς να το πεις.«Αν δεν είσαι αυτός που είσαι πως θα βρεις αυτό που έχεις;» όπως λέω και στο κομμάτι. «Από το μέσα σου θα απέχεις». Μετά ήθελα να δημιουργήσω αντίθεση στο θέμα με μια χαρούμενη μουσική. Και εγένετο το «Δήθεν».

11. Σκέφτεσαι να ασχοληθείς περισσότερο με το funk?

Το funk είναι μια μουσική που χαρακτηρίζεται από groovy διάθεση και αυτό νομίζω χαρακτηρίζει τα κομμάτια μου. Η μουσική μου όμως συνδυάζει αρκετά στοιχεία ακόμα και αυτά της παράδοσης μας. Η παράδοση πιστεύω πρέπει να είναι η αρχή, το πάτημα για το μετά. Δεν μπορείς να ζητάς εξέλιξη αγνοώντας τις ρίζες σου.

12. Τα επόμενα σχέδια σου ποια είναι?

Στα άμεσα σχέδια μου είναι να κυκλοφορήσουν κάποια κομμάτια από την προσωπική δουλειά που ετοιμάζω και σύντομα ολοκληρωμένη. Παράλληλα να κάνω live εμφανίσεις με την μπάντα μου για να μπορέσει ο κόσμος να δει αυτό που παρουσιάζουμε και να νιώσει την ενέργεια αυτή!  Σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

Σ’ ευχαριστούμε που ήσουνα μαζί μας και σίγουρα θα τα ξαναπούμε, καλή επιτυχία σε κάθε σου βήμα !!!

Περισσότερα για τον Απόστολο στο:

Youtube,    Facebook

Apostolos Gougoulakis1