Συνέντευξη: Αντώνης Δημητρίου (Ενδελέχεια)

0
SHARE

Το νέο project του Αντώνη Δημητρίου – πρώην κιθαρίστα των Ενδελέχεια, οι «Αντώνης Δημητρίου & The Sugar» αναμένεται να κυκλοφορήσουν την δισκογραφική τους δουλειά με τίτλο Πεζόδρομος σύντομα από τις εκδόσεις Μετρονόμος.

  • Tι έχει αλλάξει από την εποχή των Ενδελέχεια μέχρι σήμερα;

Τα πάντα. Ξεκινώντας από την κοινωνική διαστρωμάτωση η οποία έφερε τεράστιες αλλαγές στη μουσική βιομηχανία, και φτάνοντας, στην αρχή της οικονομικής κρίσης. Το ροκ της αστικής τάξης, των φοιτητών, και των εργατών, κατέληξε με τη μορφή σκυλάδικου να κρέμεται σε CD στα περίπτερα.

  • Λίγα λόγια για το νέο project Αντώνης Δημητρίου & The Sugar τι να περιμένουμε;

Μετά από περίπου δέκα χρόνια ανάπαυλας μετά τη διάλυση των Eνδελέχεια, και την ενασχόλησή με τις εκπομπές στο kosmos 93,6 και μετά από παρότρυνση της Μικαέλας, γράφτηκε το πρώτο κομμάτι, τον Ιούλιο του 2017, με στόχο τη δημιουργία ενός νέου project. Αμέσως μετά ακολούθησαν συνεργασίες με τη Μικαέλα Δαρμάνη, τον Λάκη Παπαδόπουλο, το Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και τη Selena, και τελικά φτάσαμε στην ολοκλήρωση του υλικού, και την έκδοση ενός CD με τίτλο Πεζόδρομος.

Οι επιρροές είναι από την Αγγλική και την Αμερικανική σκηνή, ο στοίχος όμως πάντα ελληνικός. Η αποκλειστική σύνθεση, στιχουργία και εκτέλεση παραγωγής έγινε από εμένα με σκοπό να έχω την τελική ευθύνη όλου του project.

  • Πότε ήταν πιο δύσκολα; Τότε ή τώρα που ξεκινάτε κάτι νέο;

Βιώσαμε την πιο ουσιαστική περίοδο της εναλλακτικής ελληνικής ροκ σκηνής μαζί με τα Διάφανα Κρίνα, τα Υπόγεια Ρεύματα, τα Ξύλινα Σπαθιά, τις Τρύπες κ.α. Ήμασταν και τυχεροί, και δημιουργικοί, και τελικά και αποτελεσματικοί. Το να ξεκινάς κάτι νέο, έχει τη δυσκολία του, αλλά και τη δημιουργικότητά του. Σαφώς τώρα είναι πιο δύσκολα.

  • Νέο τραγούδι με την Μικαέλα Δαρμάνη ‘’Η μέρα’’ τι θα ακούσουμε;

Η μέρα είναι ένα τραγούδι που συνδυάζει τον ευρωπαϊκό ήχο, και την ενσυναίσθηση των βιωμάτων. Είναι ένα αγαπημένο κομμάτι.

  • Πότε να περιμένουμε ολοκληρωμένο Album;

Μέσα στον Ιανουάριο θα παρουσιαστεί σε κεντρικό χώρο της Αθήνας, το άλμπουμ Πεζόδρομος  με live παρουσίαση των τραγουδιών με καλεσμένους και χωρίς εισιτήριο .

  • Πως είναι τα πράγματα για τα νέα γκρουπ;

Υπάρχει δυσκολία και το μεγαλύτερο κομμάτι της είναι η έλλειψη τραγουδιών ολοκληρωμένων με στοίχο που να παράγει εικόνες.

  • Δώστε μου τον δικό σας ορισμό των λέξεων «ευτυχία» και «επιτυχία»;

Αυτοί οι δύο όροι είναι αντιφατικοί, και επιτυχία δε σημαίνει ευτυχία, ούτε το ανάποδο. Συγκυρίες μπορούν να φέρουν αυτούς τους δύο όρους σε ισορροπία.

  • Τι άλλο θα μπορούσε να γεμίσει έναν καλλιτέχνη εκτός από το τραγούδι η την μουσική;

Η μαγειρική, το θέατρο, ο κινηματογράφος, η ακόμα και το θρόισμα των ξύλων που ανάβουν στο τζάκι.

  • Τα επόμενα σχέδια; Κάτι που ετοιμάζεις;

Επιθυμώ, να παρουσιάσω το νέο μου υλικό, και ο κόσμος να αγαπήσει και να εννοήσει, πιο είναι το τραγούδι του και πιο δεν είναι. Στο κάτω κάτω, τα τραγούδια είναι αυτά που γράφουν ιστορία, ο κόσμος αυτός που τα ταυτοποιεί, και τα υπόλοιπα είναι μόνο λόγια.