Συνέντευξη | Ανδρόνικος

0
SHARE

Ο Ανδρόνικος είναι από τη Λάρνακα της Κύπρου ενώ από το 2009 ζει στην Ελλάδα. Στο βιογραφικό του περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, μαθήματα κλασσικού τραγουδιού και σπουδές πάνω στη μουσική και το κλασσικό-μουσικό θέατρο, στο Royal Central School of Speech & Drama του Λονδίνου.

1.Πως ξεκίνησε η πορεία σου στη μουσική? Στη δισκογραφία πως αποφάσισες να μπεις σε μια τόσο δύσκολη εποχή?

Ξεκίνησα σε αρκετά νεαρή ηλικία θα έλεγα, ερασιτεχνικά τότε, να ασχολούμαι με το τραγούδι. Παράλληλα με μάγεψε ο χώρος του θέατρου και αποφάσισα να ασχοληθώ με το μουσικό θέατρο, το οποίο και σπούδασα. Στη δισκογραφία πρωτομπήκα το 2010 σε συνεργασία με σημαντικούς δημιουργούς, μια δύσκολη για τον χώρο εποχή και τώρα παρουσιάζω την δεύτερη μου δουλειά. Παρόλες τις δυσκολίες της εποχής θεωρώ ότι με την δισκογραφία σφραγίζεται το αποτέλεσμα μιας συνεργασίας, ειδικά όταν αυτό συνδυάζεται με ζωντανές εμφανίσεις.

2.Μίλησε μου για την νέα σου δουλειά και πως έγινε όλο αυτό?

Το καλοκαίρι του 2012 πραγματοποιήθηκε μια μουσική παράσταση στην Κύπρο μαζί με τον Αντώνη Μιτζέλο και την Σαλίνα. Κάπως έτσι ξεκίνησε μια συνεργασία με τον Αντώνη Μιτζέλο και δισκογραφικά με παραγωγό τον Δημήτρη Χωριανόπουλο. Στη συνέχεια συναντήθηκα μέσω της εταιρείας που ανήκω, της 14 Music, με σημαντικά ονόματα στο χώρο της δισκογραφίας και είμαι πραγματικά ευγνώμων που συνεργάστηκα μαζί τους. Κομμάτια τους μου έχουν εμπιστευτεί ο Στέφανος Κορκολής, η Ρεβέκκα Ρούσση, η Μαρία Παπαδάκη και ο Βασίλης Γαβριηλίδης.

3.Ποια είναι τα δικά σου μουσικά ακούσματα τόσο από την ελληνική όσο και από τη διεθνή σκηνή?

Αν και μου αρέσει να ακούω και να πειραματίζομαι με διαφορετικά είδη μουσικής περισσότερο κλίνω προς την Jazz μουσική καθώς και την κλασσική μουσική και το μουσικό θέατρο χωρίς να αποκλείω και άλλα είδη μουσικής. Απο την άλλη είμαι λάτρης του ελληνικού ελαφρολαϊκού τραγουδιού.

4.Υπάρχουν τραγούδια άλλων καλλιτεχνών που θα ήθελες να τραγουδήσεις?

Δεδομένου ότι βρίσκομαι στο ξεκίνημα μου καλλιτεχνικά, σαφώς και “ζηλεύω” πάρα πολλά τραγούδια άλλων καλλιτεχνών σε διαφορετικά είδη μουσικής. Κάτι που με ελκύει επίσης είναι και η ατμόσφαιρα των χώρων διασκέδασης της δεκαετίας του ’60 και του ’70 όπως επίσης και το είδος μουσικής που εκπροσωπεί.

5.Πως βλέπεις το γεγονός ότι όλοι, ανεξάρτητα από το αν έχουν ή όχι ταλέντο, φιλοδοξούν να γίνουν τραγουδιστές?

Ο κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα στο όνειρο. Είναι ένας λαμπερός χώρος που ανέκαθεν μαγνήτιζε ένα ευρύ φάσμα ανθρώπων. Αναπόφευκτα κάποιοι θα ξεχωρίσουν και κάποιοι όχι μιας και ο χώρος ήταν και είναι πολύ ανταγωνιστικός. Πράγματι ο χώρος μπορεί να δεχθεί πολλούς, όμως ο χρόνος δείχνει ποιοι αντέχουν σε αυτή την δουλειά ανεξάρτητα από το είδος που εκπροσωπούν.

6.Ποια η γνώμη σου για τα δαφόρων ειδών talent show?

Προσωπικά ως τηλεθεατής παρακολουθώ πολλά απο τα μουσικά talent shows, δίνοντας έμφαση στο μουσικό κομμάτι έναντι του reality και του lifestyle.

7.Πλέον οι δισκογραφικές δουλειές κυκλοφορούν μέσα από εφημερίδες και περιοδικά για να καταφέρουν να κάνουν πωλήσεις. Ποιά η γνώμη σου γι’ αυτό?

Στις μέρες μας η δισκογραφία περνάει κρίση. Πιστεύω ότι μέσω των εντύπων/εφημερίδων τα cd φτάνουν εύκολα στον κόσμο και είναι ένας τρόπος για να μην σταματήσει να υπάρχει η δισκογραφία. Σ’ αυτό βέβαια συνέβαλε και το γεγονός ότι τα δισκάδικα κλείνουν το ένα μετά το άλλο λόγω της πειρατείας της μουσικής.

8.Ακολουθείς τη μόδα της εποχής; Θα τραγουδούσες πιο μοντέρνα ή λαϊκο-ποπ τραγούδια?

Γενικά μου αρέσει να δοκιμάζω και να δοκιμάζομαι σε διαφορετικά είδη τραγουδιού αν πιστεύω τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου ότι είναι μέσα στις δυνατότητες και τα ακούσματα μου. Σαφώς και θα έλεγα μοντέρνα/σημερινά κομμάτια αν με εκφράζουν τόσο μελωδικά όσο και στιχουργικά. Παρόλα αυτά τα σημερινά λαϊκό-ποπ δεν με εκφράζουν τραγουδιστικά μιας και προτιμώ το λαϊκό τραγούδι αυτούσιο.

9.Ποια είναι τα επόμενα σχέδια σου?

Αυτή την στιγμή είμαστε σε συζητήσεις με μουσικές σκηνές τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο για να πραγματοποιήσουμε κάποιες παραστάσεις με τον Αντώνη Μιτζέλο και να παρουσιάσουμε τα καινούρια μας τραγούδια.

10.Ποια είναι η ψυχοθεραπεία σου στις δύσκολες στιγμές?

Εκτός απο την μουσική που παίζει καταλυτικό ρόλο στη ζωή μου, η πραγματική μου ψυχοθεραπεία είναι η συναναστροφή με τους κολλητούς μου.

11…και μια ευχή για να κλείσουμε τη συνέντευξή μας?

Εύχομαι η νέα χρονιά να μας βρει όλους πιο υγιείς συναισθηματικά και ψυχικά.