Home Συνεντεύξεις Συνέντευξη|Μάριο Νικητόπουλος

Συνέντευξη|Μάριο Νικητόπουλος

0
SHARE

Το hip hop στην Ελλάδα είναι πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της τέχνης, με την μουσική και με το στυλ που εμφανίζει.

Πολλά και διάφορα τραγούδια, έχουν αγκαλιαστεί από το κοινό ειδικά τα τελευταία χρόνια. Ένας από τους πρωτοεμφανιζόμενους καλλιτέχνες αυτής της μουσικής στη χώρα μας είναι και ο Μάριο Νικητόπουλος. Κατάγεται από μουσική οικογένεια, η οποία πηγάζει από τον παππού του, παλιός λαϊκός τραγουδιστής, συνθέτης, στιχουργός και μπουζουκτσής.
Μιλήσαμε με τον Μάριο σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης….

1. Πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι με τη μουσική;

Σε αρκετά μικρή ηλικία, οι περισσότεροι το λένε αυτό, στην περίπτωση μου έχω τα ηχογραφήματα που το αποδεικνύουν. Ξεκίνησα να το κάνω για πλάκα στην αρχή, μέχρι που πηγαίνοντας από κομμάτι σε κομμάτι και από δίσκο σε δίσκο αντιλήφθηκα ότι αυτό είναι που με ενδιαφέρει να κάνω στη ζωή μου. Έτσι σε περίπου μικρή ηλικία, μπήκα για πρώτη φορά σε στούντιο και άρχισα να ηχογραφώ τους στίχους μου με δικιές μου μουσικές συνθέσεις.

2. Κυκλοφόρησες ένα καινούργιο τραγούδι με τη συμμετοχή της Άννας Μαρίας Λογοθέτη, πες μας δυο λόγια για αυτό;

Το κομμάτι είναι σε μουσική σύνθεση και παραγωγή του Βαγγέλη Σπανακάκη, λόγω και του οποίου βρεθήκαμε στο ίδιο κομμάτι εγώ και η Άννα Μαρία, στίχοι δικοί μου και της «Efi B.». Βρέθηκα να συνεργάζομαι με ένα ιστορικό πρόσωπο της ελληνικής showbiz επειδή προτείναμε μέσω του παραγωγού μου «Βαγγέλης Σπανακάκης» το κομμάτι στην Άννα Μαρία και της άρεσε πάρα πολύ, τα υπόλοιπα είναι ιστορία που λένε, το κομμάτι εκδόθηκε από την e-records με την βοήθεια του Νικόλαου Σταύρου και διανεμήθηκε από την Cobalt Music ψηφιακά. Το e-single ονομάζεται “Oλοκαίνουργια ζωή”  και μπορείτε να το βρείτε στο YouTube/Spotify/iTunes..

3. Πες μας δυο λόγια για την πορεία σου μέχρι σήμερα;

Αρχικά, ξεκίνησα την παρουσία μου στη δισκογραφία με το «Πετάμε Ψηλά». Σε σύνθεση Βαγγέλη Σπανακάκη και μουσική παραγωγή Σταύρου Ζαχαρία, το κομμάτι εκδόθηκε και αυτό από την erecords και κυκλοφόρησε ευρέως σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες. Το κομμάτι πήρε αρκετό airplay παρότι ήταν δύσκολη ιδιαίτερα η κατάσταση, κυρίως λόγω της προσπάθειας των παραγόντων του. Σε αυτό το σημείο θέλω να ευχαριστήσω τα ραδιόφωνα που με υποστηρίξανε στο πρώτο μου βήμα, ήταν σημαντικό για εμένα. Αργότερα ήρθε το κομμάτι με τον Ταραξία. Το «Κάνε Κάτι» είναι ένα κομμάτι που βγήκε για συγκεκριμένο λόγο με συγκεκριμένο θεματολόγιο για οποιοδήποτε κοινό μιας και αφορά όποιον άνθρωπο ζει στην Ελλάδα (και όχι μόνο) αυτήν την περίοδο που τα πράγματα -οικονομικά- είναι δύσκολα. Ο Ταραξίας κατέβηκε από Θεσσαλονίκη κάποια στιγμή και τότε βρήκαμε την ευκαιρία. Το κομμάτι είναι σε σύνθεση και παραγωγή του Βαγγέλη Σπανακάκη και κυκλοφορεί στο iTunes και γενικά στις ψηφιακές πλατφόρμες από την erecords label. Το εν λόγω digi-single είναι μια απόπειρα να υπάρξει έστω και στην αφρόκρεμα της μουσικής ένας λόγος που να θίγει έστω και με μη-extreme τρόπο αυτά που συμβαίνουν σήμερα. Ο Ταραξίας με την ιστορία που έχει στην δισκογραφία (όλοι θυμούνται το “Αγνωστοφοβία” είναι πιθανόν, ένας από τους ελάχιστους ράπερς που έχουν αφήσει όντως κάτι ουσιαστικό πίσω τους από την εποχή που εξερράγη αυτό το πράγμα στην Ελλάδα, δηλαδή ο σκληρός και ουσιαστικός κοινωνικοπολιτικός λόγος στο hip hop. Σκεφτήκαμε ότι είναι ο μοναδικός “αρμόδιος” που θα μπορούσε εκείνη την στιγμή να συμπληρώσει ένα κομμάτι που απαιτούσε τόσο λεπτό χειρισμό στον στίχο του από κάποιον που ξέρει τι κάνει και το έχει ξανακάνει. Και για να είμαστε και ειλικρινείς, πρέπει να ευχαριστήσω τον Ταραξία που ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση αυτή, δεν νομίζω ότι μπορούσε κανείς άλλος να γεμίσει το κομμάτι έτσι. Του έδωσε αυτό που του έλειπε.

4. Ετοιμάζεις κάτι αυτόν τον καιρό;

Πάντα ετοιμάζω κάτι, αυτόν τον καιρό ετοιμάζουμε ένα κομμάτι που θα κυκλοφορήσει τέλη Σεπτέμβρη αρχές Οκτώβρη, δουλεύουμε με μια καινούργια φωνή στη δισκογραφία, και το κομμάτι αναμένεται να τραβήξει τα βλέμματα και τα αυτιά των ακροατών μιας και είναι κάτι που εντυπωσιάζει πάρα πολύ σαν αποτέλεσμα, θα είναι σε σύνθεση Στράτου Αλοίμονου και σε στίχους δικούς μου και Αλεξίας Πυλαρινού.

5. Πως βλέπεις γενικώς την διαδικτυακή εποχή και την τεχνολογική ανάπτυξη στη μουσική;

Επικίνδυνη, χρησιμοποιώ το διαδίκτυο σχεδόν αποκλειστικά για να κάνω τις δουλειές μου, μιας και προσφέρει άπλετη άνεση και δυνατότητες όπως και η ανάπτυξη της τεχνολογίας στη μουσική, φοβάμαι ότι παρερμηνεύεται η χρησιμότητα του και βέβαια ο τρόπος με τον οποίο το εκμεταλλεύονται οι χρήστες του είναι πολλές φορές εσφαλμένος. Τις συνέπειες θα τις δούμε σε όλο τους το μεγαλείο αργότερα, αν και από τώρα είναι προφανή πολλά προβλήματα, έχω την εντύπωση ότι ακόμα δεν είδαμε τίποτα από αυτό το θέμα, κυρίως για τον λόγο του ευτελισμού της δισκογραφικής δουλειάς, με τρόπο που καταντάει αηδιαστικό το πρόβλημα της ποσότητας της μουσικής που παράγεται και «ανεβαίνει» σε όλες τις διαδικτυακές πλατφόρμες κάθε χρόνο όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και σε όλον τον κόσμο. Όλοι είναι πλέον μουσικοί, όλοι μπορούν να γράψουν στο σπίτι τους και να εκδώσουν μουσική από το πουθενά, αυτό έχει τα καλά του, έχει και τα άσχημα του..

6. Μια ευχή για το περιοδικό μας από εσένα;

Εύχομαι στο περιοδικό σας τα καλύτερα, πιο πολύ μουσική και πιο πολλοί αναγνώστες, και πάνω απ’ όλα υγεία και ευτυχία σε όλους τους συντελεστές του.