Συνάντηση: Ο Στέφανος Κορκολής ​σε έργα ​του Μίκη Θεοδωράκη

0
SHARE

Διπλή πρεμιέρα: Μαουτχάουζεν και τα «προδομένα» τραγούδια για πρώτη φορά στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου – 1 και 2 Ιουλίου 2016 Ερμηνεύει η Σοφία Μανουσάκη φιλική συμμετοχή Μαριλίζα Παπαδούρη -Βιολοντσιέλο

Ο Μίκης Θεοδωράκης τιμά με την παρουσία του “την συνάντηση” στο μικρό θέατρο της αρχαίας  Επιδαύρου την Παρασκευή 1η Ιουλίου!

O Στέφανος Κορκολής σε έργα μας του μεγάλου μας μουσουργού Μίκη Θεοδωράκη, ανοίγει τις εκδηλώσεις, στο Μικρό Θέατρο της Επιδαύρου, 1 και 2 Ιουλίου.

Μια μεγάλη στιγμή, μια ξεχωριστή μουσική συνάντηση , την οποία θα τιμήσει με την παρουσία του ο ίδιος ο Μίκης Θεοδωράκης στο Μικρό θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου, ο Στέφανος Κορκολής παρουσιάζει σε παγκόσμια πρώτη το Μαουτχάουζεν, σε μεταγραφή για πιάνο-φωνή του ίδιου. Παράλληλα, για πρώτη φορά στην Ελλάδα γίνεται επανεκτέλεση ορισμένων τραγουδιών από τη λίστα των «» έργων του Μίκη Θεοδωράκη, της περιόδου 1980-2000.

«Παρουσιάζουμε το μεγαλείο του Μίκη Θεοδωράκη» σημειώνει ο Στέφανος Κορκολής, τον οποίο πριν 4 χρόνια ο Μίκης Θεοδωράκης, ανακήρυξε πρεσβευτή των τραγουδιών του στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Τα έργα αυτά θα παρουσιαστούν στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου, μόνο με ένα πιάνο και μια φωνή, αναδεικνύοντας το γνωστό αλλά και άγνωστο συμφωνικό έργο του Μίκη Θεοδωράκη. Τα τραγούδια ερμηνεύει η Σοφία Μανουσάκη, μια νεότατη ερμηνεύτρια-αποκάλυψη, κατ’ ομολογία του ίδιου του συνθέτη.