Συλλεκτικό boxset: Bob Dylan – The 1966 Live Recordings

0
SHARE

Η Columbia Records και η Legacy Recordings παρουσιάζουν το συλλεκτικό boxset Bob Dylan: The 1966 Live Recordings που θα κυκλοφορήσει στις 11 Νοεμβρίου από τη Feelgood Records.

Το συλλεκτικό αυτό boxset περιέχει 36 CD με κάθε ηχογράφηση που είχε πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια της πρωτοποριακής περιοδείας του Bob Dylan, κατά τη διάρκεια του 1966 σε Αμερική, Ευρώπη και Αυστραλία.

Το Boxset Bob Dylan: The 1966 Live Recordings, έρχεται 50 χρόνια μετά από εκείνη την περιοδεία, για να τιμήσει την επέτειο μιας σειράς συναυλιών που άλλαξαν για πάντα τον ήχο και την κατεύθυνση της rock & pop μουσικής παγκοσμίως.

Όλο το υλικό προέρχεται από τρεις βασικές πηγές (κονσόλες, κινητό εξοπλισμό ηχογραφήσεων της CBS και κασέτες του κοινού), ενώ έχει περάσει από σχολαστική έρευνα, επιμέλεια και αποκατάσταση.

Ο πρόεδρος της Legacy Recordings, Adam Block, δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια της αναζήτησης του αρχειακού υλικού για την κυκλοφορία του The Cutting Edge 1965-1966: The Bootleg Series Vol. 12, έπεφταν συνέχεια πάνω σε ηχογραφήσεις εκείνης της περιοδείας και κάθε φορά συνειδητοποιούσαν πόσο σπουδαίος ήταν ο ήχος. Πιο συγκεκριμένα είπε:

«Η ένταση των live εμφανίσεων του Bob και η εξαιρετική απόδοση όλων αυτών των κομματιών στις συναυλίες, δίνουν ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο στην κατανόηση και στην εκτίμηση της μουσικής επανάστασης που έφερε ο Bob Dylan 50 χρόνια πριν».