Σταύρος Αβράμογλου “Αυτοί που φύγαν” | 13 ανέκδοτα τραγούδια των ….

  0
  SHARE

  …..Στ. Βαμβακάρη – Χ. Τσιτσάνη – Γ. Ζαμπέτα – Κ. Καπλάνη – Τ. Χάρμα – Λ. Νταράλα – Β. Ατραίδη – Γ. Καραμπεσίνη – Ν. Καρανικόλα – Χ. Νικολόπουλου

  Ένας μοναδικός μουσικός θησαυρός αποκαλύπτεται μέσα στο νέο cd του Σταύρου Αβράμογλου, με τίτλο «Αυτοί που φύγαν». Πρόκειται για δεκατρία ακυκλοφόρητα τραγούδια μεγάλων δημιουργών του λαϊκού και ρεμπέτικου τραγουδιού που έρχονται στο φως για πρώτη φορά.

  Τραγούδια των Στέλιου και Μάρκου Βαμβακάρη, Χρήστου Τσιτσάνη, Γιώργου Ζαμπέτα, Κώστα Καπλάνη, Τόλη Χάρμα, Λουκά Νταράλα, Βαγγέλη Ατραίδη, Γιάννη Καραμπεσίνη, Νίκου Καρανικόλα, Χρήστου Νικολόπουλου.

  Ξεχασμένα κομμάτια που βγήκαν από συρτάρια και λάμπουν ακόμα και σήμερα με την αλήθεια και την αξία τους. Τραγούδια που εμπιστεύθηκαν οι δημιουργοί τους ή οι συγγενείς τους στον Σταύρο Αβράμογλου, γνωρίζοντας πως θα τα ερμηνεύσει με τον δέοντα σεβασμό και αγάπη.

  Τραγουδιστής και τραγουδοποιός με μεγάλη πορεία στη μουσική, αποδίδει εντυπωσιακά το μουσικό ύφος κάθε δημιουργού, ενώνοντας το παρελθόν με το παρόν, αποδεικνύοντας πως τα σπουδαία τραγούδια δεν έχουν εποχή, αποδεικνύοντας πως το λαϊκό τραγούδι είναι αστείρευτο και σημερινό.

  Στο album «Αυτοί που φύγαν», πέρα από την ερμηνεία έχει κάνει και την ενορχήστρωση, πατώντας πάνω στους κλασικούς λαϊκούς δρόμους, μένοντας πιστός στο ύφος του κάθε δημιουργού.

  Στο τραγούδι «Όσο κι αν σ’ αγαπώ» του Γιώργου Ζαμπέτα και της Ευγενίας Δρούζα συμμετέχει ερμηνευτικά η Σοφία Παπάζογλου.

  Ο Σταύρος Αβράμογλου έχει συνεργαστεί στη σκηνή και στη δισκογραφία με πλήθος σημαντικών μουσικών, όπως οι Τόλης Χάρμας, Αγάθωνας, Γιάννης Λεμπέσης, Ρία Κούρτη, Δημήτρης Κοντογιάννης, Γιάννης Ντουνιάς, Χαρούλα Λαμπράκη, Παντελής Θαλασσινός, Πίτσα Παπαδοπούλου Σοφία Παπάζογλου, Μπάμπης Γκολές και πολλοί ακόμα. Έχει λάβει μέρος σε πολλά φεστιβάλ και συναυλίες στην Ελλάδα και στην Κύπρο, το Ισραήλ, τον Καναδά και τις ΗΠΑ.

  Το album κυκλοφορεί από την προσωπική εταιρεία του Σταύρου Αβράμογλου, Red Fox σε διανομή από το Δίκτυο.