Στέλλα Στυλιανού| Συνέντευξη

0
SHARE

H Στέλλα Στυλιανού γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λευκωσία όπου ζει και εργάζεται μέχρι σήμερα. Έχει ήδη κυκλοφορήσει τη δεύτερη δισκογραφική της δουλειά με γενικό τίτλο Με τα μάτια της ψυχης και πολύ πρόσφατα το “Βασάνισε”  σε μουσική Χρήστου Γιώτη και στίχους Λάζαρου Γκέτσιου.

1.Χαίρομαι που σε συναντώ Στέλλα. θέλω να μάθω πώς είσαι αυτή την περίοδο;

Αυτή τη περίοδο είμαι πολύ δημιουργική και ομολογώ πως κάνω ένα ξεκαθάρισμα συνεργασιών,επιλογών σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο. Ίσως είμαι σε εκείνη τη στιγμή που αισθάνεται ένας άνθρωπος οτι ωριμάζει και αρχίζει να εμπιστεύεται πιο πολύ τον εαυτό του, τα θέλω του και το κριτήριο του. Αισθάνομαι οτι είμαι σε αυτή τη φάση της ζωής μου.. μετά από πολλά σκαμπανεβάσματα.

2. Ήξερες από μικρή πως ήθελες να ασχοληθείς με το τραγούδι;

Φυσικά!ίσως ήταν από τα λίγα πράγματα που γνώριζα με βεβαιότητα για τον εαυτό μου. Για τα υπόλοιπα είχα πάντα κάποιες αμφιβολίες! Για την αγάπη μου για το τραγούδι και τη μουσική ποτέ!Πάντα γνώριζα οτι σε αυτό έβρισκα ηρεμία. Ήταν πάντα ένα καταφύγιο για μένα.Ασχολούμαι από πολύ μικρή με τη μουσική. Έκανα μαθήματα πιάνου και ήμουν μέλος σε χορωδίες. Έτσι από νωρίς είχα αρχίσει να βλέπω τη μουσική και το τραγούδι ως κομμάτι της ζωής και της καθημερινότητας μου.

Stilianou 13.Μίλησε μας λίγο για το καινούργιο σου Album ”Με τα μάτια της ψυχής” Περνάει κάποιο μήνυμα;

Για μένα είναι ένας σταθμός στη πορεία μου. Είναι ένα album βγαλμένο από τη ψυχή μας. Όλοι οι συντελεστές δούλεψαν για αυτόν με αγάπη και υπομονή. Στο δίσκο υπάρχουν 10 τραγούδια. 6 τραγούδια έχουν γράψει ο Χρήστος Γιώτης και ο Λάζαρος Γκέτσιος, έχω γράψει κι εγώ σε 3 τη μουσική και τους στίχους και στο τέταρτο έγραψα μουσική και στίχους ο συμπατριώτης μου Κώστας Τρίγγης. Υπάρχουν διαφορετικά τραγούδια σε ύφος και περιεχόμενο,ερωτικά και μη. Σίγουρα κάποια από αυτά έχουν το δικό τους μήνυμα για τη ζωή, τις αγωνίες, τις απογοητεύσεις της σύγχρονης ζωής αλλά και το τρόπο που βλέπουμε το κόσμο γύρω μας σαν καλλιτέχνες. Ο κάθε ακροατής πάντα θα πάρει αυτό που κατανοεί ο ίδιος αναλόγως διάθεσης πάντα. Δεν έγιναν με στόχο να περάσουν μηνύματα. Έγιναν για να εκφράσουν αγωνίες. Αν καταφέρουμε να δώσουμε και μηνύματα αυτό θα είναι πολύ σημαντικό επίτευγμα,χωρίς όμως να έχει γίνει επι σκοπού. Σημασία έχει να μιλήσουν στις ψυχές των ακροατών,  να έχουν κάτι νέο να πουν κάτι ιδιαιτέρο που θα αφήσει κάτι στον καθένα ξεχωριστά.

4.Με τι κριτήριο επιλέγεις τα τραγούδια σου;

Το πρώτο κριτήριο είναι ο καλός στίχος. Ο καλός στίχος για μένα προυποθέτει ,εκτός από το νόημα, τη σωστή δομή της γλώσσας. Αν κάποιος στιχουργός γνωρίζει καλά τη χρήση της ελληνικής γλώσσας αυτό φαίνεται από τους στίχους του.  Και αυτό δε σημαίνει οτι θα πρπ ο στιχουργός να γράφει περίπλοκα.  Οι απλές λέξεις και τα απλά νοήματα καμιά φορά απαιτούν πιο μεγάλη τέχνη για να μην φαίνονται απλοικα. ‘Όταν λοιπόν ο στίχος είναι καλός, στη συνέχεια ακούω τη μουσική.  Η μουσική παίζει επίσης πολύ σπουδαίο ρόλο. Η καλή μελωδία και η επένδυση με τα κατάλληλα όργανα, η ενορχήστρωση δλδ θα δώσουν τελικά το χαρακτήρα του τραγουδιού. Σαν αρχή μου έχω, τα τραγούδια που τραγουδώ να με αντιπροσωπεύουν σαν άνθρωπο και κάθε φορά που θα τα ερμηνεύω να αισθάνομαι όμορφα με αυτά.  Δεν έχω κάνενα άλλο κριτήριο.  Δεν σκέφτομαι δλδ αν κάτι θα κάνει ή όχι επιτυχία εμπορική. Σημασία έχει πάνω από όλα να είναι καλό τραγούδι και να με αγγίζει.

5.Ποιο στυλ τραγουδιών θεωρείς πως σου ταιριάζει περισσότερο;

Έχω τραγουδήσει πολλά και διαφορετικά στυλ τραγουδιών.  Η φωνή μου θεωρώ οτι έχει στοιχεία της παράδοσης μας.  Έτσι τραγούδια που έχουν αυτό το χαρακτήρα ίσως να είναι πιο κοντά μου. ‘Ομως θεωρώ οτι η ελληνική μουσική πλέον έχει πολλά διαφορτικά στοιχεία και ένας καλός τραγουδιστής θα δοκιμάσει τον εαυτό του σε διάφορα ήδη.  Ξέρω περισσότερο τι δεν μου ταιριάζει και το αποφεύγω.  Όμως περισσότερο επιλέγω το τραγούδι σαν τραγούδι και όχι σε ποιο στυλ ανήκει.  Δλδ στο πρόγραμμα μου θα έχω και παραδοσιακά και λαικά αλλά και πιο ροκ κομμάτια αν αυτά μου αρέσουν.  Και επειδη τα αγαπώ θα τα υποστηρίξω ερμηνευτικά.

Stilianou36.Θεωρείς ότι έχει αλλάξει πλέον ο τρόπος διασκέδασης του κόσμου;

Θεωρώ οτι η διασκέδαση προσαρμόζεται και αυτή στις οικονομικές ανάγκες και δυσκολίες που έχει ο κάθε ένας μας σήμερα.  Αν αλλάζει κάτι στα οικονομικά σου θα αλλάξει και όλη σου η ζωή και φυσικά ο τρόπος διασκέδασης σου. Ο Έλληνας όμως θα διασκεδάζει πάντα γιατί αγαπά το χορό,  τη μουσική και τη ζωή.  Σίγουρα δεν ξοδεύει ο κόσμος όπως πριν αλλά αν του παρέχεις κάτι καλό με καλές τιμές θα το εκτιμήσει και θα στηρίξει. Σήμερα υπάρχουν επιλογές και ο καταναλωτής/πελάτης θα επιλέξει το καλύτερο.

7.Ποια είναι η σημαντικότερη συνεργασία που έχεις πραγματοποιήσει μέχρι στιγμής;

Σε όλη τη διαδρομή μου μέχρι εδώ είχα διάφορες συνεργασίες οι οποίες υπήρξαν σημαντικές, η καθεμιά με το δικό της τρόπο. Δεν θα ήθελα να ξεχάσω κάποιον από όλους εκείνους που ήταν στη ζωή μου και στη καριέρα μου όλα αυτά τα χρόνια. Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που μου έδωσαν γνώσεις,  με βοήθησαν χωρίς ίσως και οι ίδιοι να το συνειδητοποιούν. ‘Ηταν αληθινοί και μέσα από τη συνεργασία μας έμαθα και βελτιώθηκα και σαν άνθρωπος αλλά και σαν καλλιτέχνης.  Τους ευχαριστώ όλους…ξέρουν ποιοι είναι.

8.Εμπιστεύτηκες ποτέ τον λάθος άνθρωπο, τον λάθος συνεργάτη;

Δυστυχώς ναι!  Το έχω κάνει και μου στοίχισε αρκετά.  ‘Ομως η ζωή είναι ένα συνεχόμενο μάθημα και εμείς κάθε μέρα δίνουμε εξετάσεις.  Κάποτε πετυγχαίνουμε κάποτε όχι.  Όσο υπάρχει υγεία όλα είναι περαστικά.  Θεωρώ οτι είμαι ενας καλοπροαίρετος άνθρωπος που δυστυχώς έδειξα εμπιστοσύνη σε ανθρώπους που δεν θα έπρεπε.  Μεγαλώνοντας όμως μαθαίνεις να έχεις περισσότερη εμπιστοσύνη στο κριτήριο σου όπως έχω πει και πιο πάνω και να προστατέυεις τον εαυτό σου από ταλαιπωρίες.

9.Τα επόμενα σου σχέδια μπορείς να μας τα αποκαλύψεις;

Δεν κάνω μακροπρόθεσμα σχέδια.  Πρόσφατα κυκλοφόρησε το δεύτερο βίντεο κλιπ του δίσκου μου για το τραγούδι Βασανισέ με σε στίχους του Λάζαρου Γκέτσιου και μουσική Χρήστου Γιώτη.  Αυτή τη περίοδο μαζί με τους συνεργάτες μου δουλεύουμε τη προώθηση αυτής της δουλειάς.  Παράλληλα ετοιμάζω κάποιες εμφανίσεις στη Κύπρο οι οποίες θα ανακοινωθούν σύντομα.

Περισσότερα για την Στέλλα Στυλιανού:

Official Page, Youtube, Twitter, Facebook