Home Συνεντεύξεις Στέλιος Αντωνίου | Συνέντευξη

Στέλιος Αντωνίου | Συνέντευξη

0
SHARE

O Στέλιος Αντωνίου ένας νεαρός τραγουδοποιός από την Λευκωσία της Κύπρου. Πρόσφατα κυκλοφόρησε το νέο του τραγούδι με τίτλο “Γνωστή οπτασία¨. Βρεθήκαμε και μιλήσαμε το τον Στέλιο για το νέο του τραγούδι καθώς και για τα μελλοντικά του σχέδια.

1. Στέλιο μας έρχεσε απο την όμορφη Κύπρο πες μου δυο λόγια να σε γνωρίσουμε καλύτερα;

Καλώς σας βρήκα. Κατάγομαι από την Λευκωσία.Σπούδασα στην κρήτη οικονομικά … προς το παρόν με κερδίζει η μουσική μιας κ εδώ και πολλά χρόνια εργάζομαι σε σκηνές και συμμετέχω σε συναυλίες παραστάσεις κτλ το πλήρωμα του χρόνου ήρθε κ για μένα ώστε να παρουσιάσω τον εαυτό μου κ μέσα από τις δημιουργίες μου

2. Πως πρόεκυψε η ενασχόληση σου με την μουσική;

Αυτό γινότανε ανέκαθεν. Η σχέση μου με την μουσική άμεση. Από μικρός ότι μουσικό όργανο έβλεπα μπροστά δοκίμαζα να παίξω. Η απασχόληση προέκυψε γιατί ποτέ δεν σταμάτησα να κάνω αυτό που αγαπώ και μου αρέσει. Επίσης κατάγομαι από μουσική οικογένεια Πέραν του ότι πολλές φορές το είχα πάρει απόφαση πως δε θα ασχοληθώ επαγγελματικά με αυτό σιγά σιγά από μόνο του έγινε προέκταση του εαυτού μου.

3. Νέα κυκλοφορία με τίτλο “Γνωστή Οπτασία” πες μου λίγα λόγια για τους συντελεστές και το ύφος του τραγουδιού;

Συντέλεστές της παραγωγής είναι το στόυντιό μου S.A Music and Recording Studio και ο Ηλίας ΚόλκαςInsane Distorted Perception Studio. Το ύφος του κομματιού κυμαίνεται κυρίως σε Pop. Η γνωστή οπτασία είναι ένα κομμάτι που δέχτηκε πολλές αλλαγές για να φτάσει στην τελική μορφή που έχει σήμερα. Το είχα γράψει πριν πολλά χρόνια και κάθε λίγο καιρό το άλλαζα με τα νέα δεδομένα μου. Αφορά μια κοπέλα που είχα σχέση πριν χρονιά που ερχότανε και έφευγε συνεχώς από τη ζωή μου. Για μένα, από όλα τα τραγούδια που έχω γράψει, μου είναι πολύ ξεχωριστό γιατί ακόμα μου δημιουργεί αυτό το συναίσθημα που είχα τότε όταν το ακούω.
Μια κατάσταση του μυαλού παίζοντας σε 3 μοτίβα. η φυσική παρουσία, η οπτασία και η απουσία της.

4. Ποιες είναι οι προσδοκίες σου από το καινούριο σου τραγούδι; Και γενικότερα τι άλλο στοχεύεις να μας παρουσιάσεις;

Τραγούδια έχω γράψει πολλά, στίχους και μουσικές. Προσδοκίες συγκεκριμένες δεν έχω γιατί δεν είναι άλλωστε και ο λόγος που γράφω αυτός. Γράφω για να εκφράζομαι όπως γράφεις σε ένα κομμάτι χαρτί τα εσώψυχα σου για να τα βγάλεις από μέσα σου έτσι και με τα τραγούδια μου. Είμαι ήδη ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα ανεξάρτητα από την απήχηση που θα έχει. Το επόμενο που διαλέγω να παρουσιάσω θεωρώ ότι είναι και αυτό πολύ ξεχωριστό μουσικά, μοντέρνο ενορχηστρωτικά αλλά και με δυνατό στίχο.

5. Πόσο σημαντικό ρόλο πιστεύεις ότι παίζουν τα ραδιόφωνα σήμερα, όσον αφορά την προώθηση των τραγουδιών;

Παίζουν σημαντικό ρόλο αλλά καμία σχέση με τον ρόλο που είχανε παλιά. Ωστόσο αφού ζούμε σε μια εποχή όπου τα δεδομένα που θεωρούσαμε όλοι πάγια, αλλάξανε, τότε για μένα πιο σημαντικό ρόλο παίζει ο ίδιος ο καλλιτέχνης πόσο ενημερωτικά προσαρμοσμένος βρίσκεται διαρκώς καθώς επίσης αν έχει καλό προϊόν να παρουσιάσει. Σημαντικό ρόλο την παρούσα στιγμή παίζει το ίντερνετ αφού μπορείς να δουλεύεις από όπου κι αν είσαι. Τα δεδομένα αλλάζουν σε σημείο που δεν προλαβαίνεις να γίνεις ʽεπαγγελματίαςʼ η ʽexpertʼ σε κάτι που κάνεις γιατί και αυτό θα αλλάξει. Ένας καλλιτέχνης για να επιβιώσει δεν αρκεί να είναι μόνο καλλιτέχνης και να δημιουργεί ʽεργα΄ αλλά πρέπει να ασχοληθεί ο ίδιος με κοινωνικές πλατφόρμες, με την διαφήμιση, την παρουσίαση των δουλειών του κλπ

6. Εσένα τι είναι αυτό που σε ενοχλεί περισσότερο στην ελληνική δισκογραφία σήμερα;

Με ενοχλεί περισσότερο η ηθική που χάθηκε μέσα απτούς στίχους όπου τα ισοπεδώνουν όλα. Η μουσική είναι παιδεία και κοινωνική μόρφωση. Μουσικότητα. Ένα επίπεδο μόρφωσης ακουσμάτων ιστορίας τα πάντα..μια γενική κατάσταση αλλά και ένας καλός δάσκαλος. Αυτό δεν πιστεύω ότι ανακλάται σωστά προς τα έξω.
Επίσης το γεγονός ότι καλλιτέχνες που έχουν άποψη και ποιότητα είναι λίγοι και οι εταιρείες δεν προβάλλουν αυτούς και προβάλλουν άλλους με ισοπεδωτικό στίχο. Η διασκέδαση άλλαξε ριζικά στην Ελλάδα αλλά και στην κύπρο, οπότε αυτομάτως και η μουσική που ακόμα οι εταιρείες δεν έχουν προσαρμοστεί καλά καλά στα νέα δεδομένα η και σε νέους ήχους. Επίσης με ενοχλεί η αντιγραφή μουσικής.

7. Μουσικά σε ποιον χώρο εντάσσεις τον εαυτό σου; Τι είναι αυτό που σε αντιπροσωπεύει;

Μουσικά κοιτάζοντας πίσω και ακούγοντας αυτά που γράφω alternative funky rock pop jazz και folk ένα κράμα ιδιαίτερο.

8. Δισκογραφικά τι άλλο ετοιμάζεις;

Αυτή τη στιγμή δεν ανήκω σε καμιά εταιρεία για να δέχομαι είτε συμβολαιακές πιέσεις η κάτι παρόμοιο. Αυτή τη στιγμή θέλω να τελειώσω ακόμα μερικά projects- τραγούδια και αυτό που με ενδιαφέρει είναι το καλό για μένα αποτέλεσμα. Δεν βιάζομαι δηλαδή να κυκλοφορήσω τα κομμάτια που ετοίμασα. Να ξέρετε όμως ότι έρχονται πολλά.

9. Επί του παρόντος, υπάρχουν live εμφανίσεις ή, προγραμματισμένες για το επόμενο διάστημα;

Δεν έχω κάτι προς το παρόν αφοί τελειώνω αρχές Νοέμβρη ένα 7μηνο συμβόλαιο όπου είχα με το Anassa Deluxe Hotel ένα ξενοδοχείο όπου είναι πολύ ιδιαίτερο και φιλοξενεί διάσημους και πλούσιους όπου επιθυμούν να κάνουν διακοπές και να παραμείνουν ανώνυμοι. Νοέμβρη θα πάω να κάτσω Λονδίνο όπου θα κάνω μερικές εμφανίσεις με την τραγουδίστρια του Robbie Williams, Andrea Grant (αυτή τη στιγμή τραγουδά για το Strictly Come Dancing: 2015 του BBC) Μετά Αθήνα θα είναι η βάση μου.

10. Θέλω να στείλεις ένα μήνυμα στους ανθρώπους που σε aγαπάνε και σε ακούνε;

Το μήνυμα μου είναι να βρούν αυτό που αγαπάνε και να ξεκινήσουν να το κάνουν από τώρα.