Πλέγμα “Το βαλς του Χειμώνα” | Νέο τραγούδι

0
SHARE

Το βαλς του Χειμώνα” είναι το τρίτο τραγούδι που παρουσιάζει η καλλιτεχνική κολλεκτίβα Πλέγμα, μετά τα πολύ επιτυχημένα “Για σένα άλλαξα θεό” και το “Θα γυρίσεις” με τα οποία ξεχώρισαν πολύ γρήγορα.

“Το βαλς του Χειμώνα”  είναι ένα μελωδικό τραγούδι, ένα βαλς ονειρικό που ερμηνεύει μοναδικά η Εύα Λαύκα. Η καλλιτεχνική κολεκτίβα Πλέγμα, με επίκεντρο το ανέκδοτο διήγημα του Παντελή Κυραμαργιού «ως την άκρη της κλωστής», έχει ξεκινήσει να ξετυλίγει ένα κουβάρι λέξεων, μελωδιών, ζωγραφιών και αναπαραστάσεων.

Έξι νέοι καλλιτέχνες από διαφορετικά πεδία και με τελείως ξεχωριστές διαδρομές συναντιούνται, με κοινό σκοπό να φτάσουν ως την άκρη της κλωστής. Οι ιστορίες του Παντελή Κυραμαργιού μετατρέπονται σε τραγούδια από τον ίδιο, που ερμηνεύει η Εύα Λαύκα. Στη συνέχεια η Αμαλία Θεοδωροπούλου και ο Θανάσης Φωτεινιάς ζωγραφίζουν τις μελωδίες, ενώ οπτικές αναπαραστάσεις σκηνοθετούνται από τη θεατρική ομάδα «Ιδέα» των Κώστα Γάκη, Αθηνάς Μουστάκα και Κωνσταντίνου Μπιμπή.

Φέτος, ετοιμάζουν μια σειρά δράσεων σε διάφορους πολιτιστικούς χώρους της Αθήνας που στόχο έχουν να μας ξεδιπλώσουν τις πολύπλευρες όψεις της ιδιαίτερης καλλιτεχνικής συνεύρεσης.